Zaklínač slávi predajné úspechy

pridal spacejunker 15.2.2008 o 12:55 pod hry
HRY > NOVINKY >

CD Projekt s veľkou radosťou oznámil predajný úspech jeho debutového titulu Zaklínač. Z najlepšej RPG minulého roka sa predalo viac ako 600 000 kópií, čo zaskočilo aj samotných autorov. Podľa slov výkonného riaditeľa CD Projekt RED Adama Kicińskeho, bolo pôvodným zámerom predať počas prvého roka milión kópií. Táto méta už nie je pre Zaklínača vôbec nedostižná, takmer trištvrte milióna kópií sa predalo počas troch mesiacov na trhu.

"Je to o to väčší úspech, že hru vytvoril nový tím, takže sa jedná o náš herný debut ako z pozície vývojárov, tak aj v oblasti distribúcie v celosvetovom merítku. Nebola to jednoduchá úloha, pretože na mnohých trhoch nebol Zaklínač vôbec známy a naviac sme museli súperiť s hrami, ktoré sa na trhu vyskytujú už niekoľko rokov." hovorí Kiciński.

Zaklínač bol uvedený 26. októbra minulého roka, celkovo bolo vtedy do obchodov vyeexpedovaných 750 000 kópií. Americké obchody boli zásobené s oveľa väčším počtom krabíc ako v prípade Neverwinter Nights 2 a v Nemecku zase počet expedovaných krabíc presiahol domácu modlu Gothic 3. CD Projektu sa podarilo preraziť a teraz už nič poľským vývojárom nebráni, aby sa vrhli na pokračovanie a venovali aj vývoju pre konzoly, ako nám onoho času povedal hlavný dizajnér Michał Madej. 

"Snáď už môžem teraz s istotou povedať, že sme touto skúškou prešli víťazne. Teraz, keď sme prerazili počiatočné bariéry, môžeme roztiahnuť krídla tak, ako sme vždy chceli." dodáva Kiciński.

O Zaklínačovi budeme v dohľadnej dobe ešte počuť, úsilie CD Projektu nekončí pri podpore komunity, vydávaním opravných patchov, ktoré hra spočiatku potrebovala, a nástrojov pre modderov, 18. februára plánujú odhaliť autori na tlačovej konferencii veľké prekvapenie. Sťahovateľný obsah by to nemal byť, vychádza nám jedine datadisk alebo rovno pokračovanie.

"Ďalšie plány už bohužiaľ nemôžem prezradiť, ale uisťujem vás, že rozhodne nemienime zaspať na vavrínoch, púšťame sa do ďalších sľubných aktivít."

Ak ste o Zaklínačovi ešte nepočuli, mali by ste to napraviť prečítaním recenzie.





Zaklínač slávi predajné úspechy
Páči sa mi!






Zaklínač slávi predajné úspechy
PC

Vývoj: Atari / CD Projekt Red
Štýl: RPG / Akcia
Web: domovská stránka hry
Dátum vydania: 26. október 2007
+ SLEDOVAŤ HRU
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Vetráky: pripojenie 3-pin 5v a... (13)
čafte, mám staručký pc 2017/18 (Z270-i7-7700k) nak...
|Jedi survivor (2)
prosím, v akom case príde survivor do gamepass? je...
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (9)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (2)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19972)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk