Technické novinky zo sveta LittleBigPlanet

pridal spacejunker 3.7.2008 o 20:03 pod hry
HRY > NOVINKY >

LittleBigPlanet je jednoznačne jedným z najväčších želiezok v koncoročnom boji o zákazníka. Veľmi silná zbraň Sony a PS3 kladie na prvé miesto komunitou vytváraný obsah a kreatívnu stránku, ktorá dovoľuje doposiaľ nevídané veci. Každý bude môcť byť level dizajnérom, tvorcom vlastnej hry, alebo dokonca svetov.

Knižnicu predmetov, textúr, objektov a iných stavebných prvkov bude možné rozšíriť priamo cez kameru PSeye. „Ide o veľmi účinný spôsob, ako dostať do sveta LBP nový obsah," povedal David Smith, jeden zo spoluzakladateľov Media Molecule, v live chate pre Eurogamer. Bližšie však funkciu kamery nepopísal, len naznačil, že pôjde o kreatívne využitie. Naznačuje tým, že bude cez kameru možné nasnímať akýkoľvek objekt z každodenného života?

Media Molecule plánuje obsah ďalej rozširovať aj po októbrovej premiére LBP. Na zozname je niekoľko zlepšovákov, medzi inými aj vytváranie vlastných machinima filmov a rôznych ďalších kúskov. Či sa táto funkcia ocitne aj v plnej hre, závisí od odozvy hráčov.

Zo Smitha ďalej vypadlo, že LBP bude obsahovať aj nechvalne známu inštaláciu. Zatiaľ nie je presne vyšpecifikované, koľko priestoru si ukrojí z hard disku, no v žiadnom prípade by nemalo ísť o 5 GB monštruozity. Hra potrebuje inštaláciu pre rýchlejšie zdieľanie užívateľsky vytvoreného obsahu (predmety, objekty, levely, svety), čo sa pri takomto druhu hry dalo aj čakať.

Kreatívna stránka hry sa podpíše aj pod miešanie hudby v leveloch, v ktorých sa bude dať vyznačiť, na ktorých miestach sa majú skladby vymeniť. Soundtrack bude okrem iných „šialených" songov obsahovať aj nezameniteľné skladby od The Go! Team a Battles.

LBP bude bežať v rozlíšení 720p pri 30 fps a podporovať aj trofeje. Jednu z nich napríklad získate za to, že svoju handernú bábiku odhodíte obrovskou rýchlosťou. Nebude to len tak zadarmo, na to, aby Sackboy poletel raketovou rýchlosťou, bude potrebné zostrojiť (rozumej vytvoriť) nejaký špeciálny katapult či iné zariadenie.

Hra sa momentálne nachádza vo fáze beta. Autori počítajú s rozšíreným betatestom, no zatiaľ sa nerozhodli, aký okruh ľudí sa dostane k trial verzii, čo môže (ale nemusí) znamenať, že otvorený betatest nebude.

LittleBigPlanet vychádza v priebehu októbra.





Technické novinky zo sveta LittleBigPlanet
Páči sa mi!

Zaradené pod: sony, sony, ati






PS3
PS Vita

Vývoj: SCEE / Media Molecule
Štýl: Arkáda
Web: domovská stránka hry
Dátum vydania: 3. november 2007
+ SLEDOVAŤ HRU
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Vetráky: pripojenie 3-pin 5v a... (13)
čafte, mám staručký pc 2017/18 (Z270-i7-7700k) nak...
|Jedi survivor (2)
prosím, v akom case príde survivor do gamepass? je...
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (9)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (2)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Svet, ukrajina, vojny ... (20059)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk