Rockové detaily o Rock Band 2

pridal spacejunker 11.7.2008 o 11:18 pod hry
HRY > NOVINKY >

Keď príde na hudobné hry, je to buď Guitar Hero alebo Rock Band. A práve v tomto žánri začína byť poriadna dusno, ako sa jednotlivé firmy, ktoré kedysi kolaborovali na jednom projekte, sa snažia jedna druhú predbehnúť. Rocková kapela sa v našich končinách ťažko zháňa, ale prečo hovoriť o nedostupnosti a vysokej koncovej cene, keď Harmonix a MTV chystajú plnohodnotné pokračovanie Rock Band 2?

Dvojka je postavená na overených herných mechanizmoch, ktoré netreba vôbec upravovať. Zmeny sa však dotkli rýchlejšieho vyhľadávania songov, zlepšenej navigácie v hre, zostavovaním vlastného setlistu v rýchlej hre, pribudla možnosť pasívne počúvať skladby cez Jukebox, ladenie nástrojov jamovaním počas loading screenu a iné drobnosti. Celosvetové turné je teraz skutočne svetové, podporuje plne online hranie, čo znamená, že si zostavíte kapelu z hudobníkov z celého sveta a prejdete spolu kampaňou. Sem pribudnú aj Tour Challenges, čo sú úlohy špeciálne previazané na vybraný nástroj, interpréta, preferovaný žáner alebo dokonca celý album. Menia sa v závislosti od stiahnutého obsahu a pravidelne sa updatujú. Novinkou je aj Battle of the Bands, čo je všehovoriaci herný režim - súboj dvoch kapiel o body a slávu. Drobným spestrením na pohľadkanie ega je fotenie kapely, úprava fotiek a ich upload na oficiálnu stránku.

Rock Band 2 bude plne kompatibilný so sťahovateľným obsahom predchodcu ako aj nástrojmi, no aj tie sa dočkali menších úprav. Gitara má lepšie struny, sama sa kalibruje s televízorom a jej povrchová úprava má nebezpečne blízko k skutočnému proťajšku. Bicie sú podľa preview na IGN tichšie, sú ozdobené terčíkom a sú citlivé na silu úderu. Kopák je tentoraz kovový. V magazíne Game Informer sa píše, že bicie počítajú s rozšírením - činelmi a dokonca Harmonix pripravuje aj limitovanú edicíu so štyrmi rytmičákmi a troma činelmi. Táto sada má fungovať aj samostatne bez hry. Pre začínajúcich bubeníkov bude určený tréningový režim s množstvom tipov a trikov, ako zdolať vyššie obtiažnosti.

Rock Band 2 bude mať pravdepodobne najnabúchanejší soundtrack, viac ako 80-ka skladieb je snáď pádnym argumentom. Na internete kolujú mnohé špekulatívne zoznamy, no oficiálne boli potvrdené zatiaľ tieto:

Hello There od Cheap Trick, Panic Attack od Dream Theater, Pump It Up od Elvis Costello, Everlong od Foo Fighters, Anyway You Want It od Journey, Ace of Spades od Motörhead, Kids in America od The Muffs, Give it Away od Red Hot Chili Peppers, Chop Suey od System of a Down a Pinball Wizard od The Who. Livin' on a Prayer od Bon Jovi, Rock 'n Me od Steve Miller Band, Testify od Rage Against the Machine, White Wedding Pt. 1 od Billy Idol, Bad Reputation od Joan Jett, Almost Easy od Avenged Sevenfold, I Was Wrond od Social Distortion.

Harmonix a MTV spolu s uvedením hry plánujú rozbehnúť aj predaj s darčekovými predmetmi, nebude to však skôr ako v septembri, kedy vychádza Rock Band 2 pre Xbox360. Verzie pre PS3, PS2 a Wii majú debutovať koncom roka.





Rockové detaily o Rock Band 2 Rockové detaily o Rock Band 2 Rockové detaily o Rock Band 2 Rockové detaily o Rock Band 2 Rockové detaily o Rock Band 2 Rockové detaily o Rock Band 2
Páči sa mi!

Zaradené pod: xbox, ati






na
Xbox 360
PS3

Vývoj: EA / Harmonix
Štýl: Párty hra
Dátum vydania: 30. október 2009
+ SLEDOVAŤ HRU
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Zháňam labo variety kit 01 pre... (0)
Mal by niekto na predaj Labo Variety Kit 01 (Toy-c...
|Dragons dogma 2 (1)
Zdravim, mam otazku ohladne DG2 a to ze ako mam pa...
|Metro séria (6)
Chcem sa len opýtať pre zaujímavosť Metro hry sú u...
|Vetráky: pripojenie 3-pin 5v a... (13)
čafte, mám staručký pc 2017/18 (Z270-i7-7700k) nak...
|Jedi survivor (2)
prosím, v akom case príde survivor do gamepass? je...
|Svet, ukrajina, vojny ... (20230)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk