Detaily mesta a hrateľnosti v Assassin's Creed: Unity

Nový next-gen assassin ponúkne zjednotenie singleplayeru a kooperatívneho online hrania, živšie a plnšie mesto než ktorýkoľvek z jeho predchodcov a hlbšie príbehy vedľajších postáv.

pridal roberto 11.6.2014 o 18:27 pod hry
Detaily mesta a hrateľnosti v Assassin's Creed: Unity

HRY > NOVINKY >

Jedným z najväčších ťahákov E3 konferencie Ubisoftu bolo predvedenie nového Assassin's Creed: Unity. Hráči mali ako obyčajne množstvo informácií už niekoľko mesiacov pred začatím konferencie, ale až v tých dňoch sa najnovší assassin predviedol v plnej paráde a vývojári zároveň upustili od plnenia bobríka mlčanlivosti.

Takže čo vlastne znamená Unity v názve hry? Podľa kreatívneho riaditeľa projektu poukazuje názov hry na zjednotenie singleplayeru a online módu do jedného celku. Znamená to, že hra nebude mať dva prísne oddelené režimy. Všetky misie sa budú dať prejsť aj osamote, ale skupina hráčov by ich mala prejsť podstatne efektívnejšie. Ubisoft sa snaží hru vybalansovať tak, aby hráči strávili kooperatívnym hraním približne jednu tretinu celkového hracieho času. Časť kampane sa venuje Arnovým osobným záležitostiam a tam asi prítomnosť ďalších assassinov nebude žiadúca. Možnosti spolupráce sa tak otvárajú predovšetkým v tzv. Brotherhood misiách.

Detaily mesta a hrateľnosti v Assassin's Creed: Unity

K spájaniu bude hráčov motivovať aj vylepšený súbojový systém, vďaka ktorému budú môcť NPC nepriatelia útočiť skutočne skupinovo. Ak teda nebudete mať po ruke spoločníkov, bude vhodné pouvažovať aj nad aktivovaním stealth režimu. Aj ten sa však dočkal pár zmien. Po vstupe do tohto režimu bude Arno automaticky všetko robiť opatrnejšie, aby priťahoval čo najmenej pozornosti. Nebude sa však sám skrývať, čo zostáva v rukách hráčov. Tí si tak budú musieť všímať svoje okolie a predmety za ktoré by sa dalo schovať a zostáva samozrejme možnosť skryť sa v dave, ktorý bude vďaka výkonu nových konzol početnejší než v minulých dieloch.

O príbehu je už dlhšie známe, že sa bude odohrávať v Paríži a hráča nejakým spôsobom zapojí do udalostí Veľkej francúzskej revolúcie, respektíve do udalostí nasledujúcich rokov. Arnov príbeh však začína ako príbeh obyčajného chlapca, ktorého adoptívny otec prišiel o život práve počas týchto búrlivých rokov. Chlapec sa tak pridal k assassinom a až o niekoľko rokov odhaľuje, že za nitky revolúcie v skutočnosti ťahá radikálna odnož Templárskeho rádu. Na pozadí súperenia rôznych frakcií známych z hodín dejepisu (loajalisti, umiernení, revolucionári...) sa tak opäť rozhorí konflikt medzi assassinmi a templármi. Vývojári sa vraj už nemôžu dočkať chvíle, kedy sa hráči zoznámia s osobnosťami ako Marquis de Sade, Ludovít XVI, Napoleón Bonaparte, Robespierre či Mirabeau, zasadenými do tohto mixu histórie a fantázie.

Detaily mesta a hrateľnosti v Assassin's Creed: Unity

Ubisoft sa tiež nechal zlákať súčasným trendom otvorených svetov a "žijúcich" miest. V Paríži sa tak okrem hlavných udalostí budú odohrávať aj "tony" menších príbehov. Tie by mali byť pripravené tak, aby mal hráč pocit, že sa mesto mení na základe prebiehajúcich udalostí a mal motiváciu zaujímať sa o ucelené príbehy významných NPC postáv.

Niet pochýb, že zo série Assassin's Creed výrástla jedna z najcennejších značiek Ubisoftu i videoherného priemyslu, čo sa prejavilo aj na ochote Ubisoftu vyhradiť pre projekt množstvo svojich ľudských zdrojov. Oficiálne vzniká Unity v štúdiu Ubisoft Montreal, to má však v skutočnosti iba pozíciu "hlavného" štúdia, ktoré zjednocuje prácu ďalších 9 štúdií roztrúsených po celom svete.

Detaily mesta a hrateľnosti v Assassin's Creed: Unity





Páči sa mi!






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Vetráky: pripojenie 3-pin 5v a... (12)
čafte, mám staručký pc 2017/18 (Z270-i7-7700k) nak...
|Jedi survivor (2)
prosím, v akom case príde survivor do gamepass? je...
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (8)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (2)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19943)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk