Crowfall predstavuje naozaj inú fantasy MMORPG

Hrdinovia sa sami za seba alebo ako členovia frakcií vrhnú do rabovania umierajúceho sveta a za získané suroviny budú zveľaďovať majetky v stabilných svetoch.

pridal roberto 25.2.2015 o 9:37 pod hry
Crowfall predstavuje naozaj inú fantasy MMORPG

HRY > NOVINKY >

Crowfall sme si všimli pred dvoma týždňami, a aj keď sme ešte presne nevedeli, čo majú jeho tvorcovia vlastne za lubom, rozhodne zaujala. Boli sme zvedaví, čo sa stane keď skončí odpočet na oficiálnom webe hry. Nuž, viedol k začatiu KickStarter kampane. Sklamaní? Nemusíte byť, spolu s kampaňou prišlo aj vysvetlenie celého konceptu hry.

Základnou myšlienkou je konečne zaujímavým spôsobom spojiť fantasy MMORPG a žáner stratégií tak, aby sa mohli hráči cítiť tak trochu ako v Game of Thrones. To znamená ovládanie územia, súperenie o zdroje, sex, boje, spojenectvá a zrady. V čele tohto projektu sú Gordon Walton a J. Todd Coleman, stojaci za titulmi ako Ultima Online, Shadowbane i Star Wars Galaxies. Poďme sa teda pozrieť, ako to vymysleli:

Rozpor medzi RPG respektíve MMORPG, ktorá musí byť určitým spôsobom stálá a strategickými hrami, ktoré potrebujú víťaza a následný reštart, vyriešili tým, že hráčovi dajú možnosť rozvíjať a ponechávať si svojho hrdinu (hrdinov), ktorý však bude bojovať vo vojnách o jednotlivé svety. A tieto vojny môžu mať svojho víťaza. Svety budú rozdelené na dve kategórie. Večné Eternal Kingdoms bez surovín a kampaňové svety slúžiace ako zdroj surovín.

Kampaň je časovo obmedzená a frakcie teda potrebujú zo sveta “vycucnúť“ čo najviac, skôr než sa uzavrie. Vďaka týmto zdrojom bude môcť víťaz zveľaďovať svoje majetky v hráčmi vlastnených večných svetoch. Vládca môže rozvíjať prosperujúce kráľovstvo s vazalmi a vazalmi jeho vazalov, určovať dane a dokonca aj pravidlá PvP.

Crowfall predstavuje naozaj inú fantasy MMORPG

Každý kampaňový svet bude iný. Nebudú sa líšiť iba fyzicky (pohoria, rieky, jaskyne, dediny, prastaré ruiny...), ale aj pravidlami zahŕňajúcimi prístup k rôznym technológiám, silu mágie či prítomnými rasami. Súbežne bude bežať niekoľko kampaní a hráč si bude môcť vybrať medzi svetmi, kde sa odohráva vojna bohov, vojna gíld alebo svet free-for-all. Hráči môžu aj sami meniť podobu svetov úpravou terénu a výstavbou budov. Tie budú, rovnako ako celé svety, poskladané z voxelov (ako v Minecrafte ale menších), a teda plne zničiteľné.

Vytváranie hrdinov je založené na výbere archetypu (povolania) a silných a slabých stránkach. Hráč si napríklad vyberie rytiera a môže ho znevýhodniť vlastnosťou Poor Health znižujúcej počet životov a získané body investovať napríklad do vlastnosti Eagle Eyes zlepšujúcej lukostreľbu. Rytier potom môže byť povýšený na strážcu - lukostrelca v ťažkom brnení a trénovať lukostreľbu, kováčstvo a “lov hláv“. Z rytiera sa ale rovnako dobre môže stať šermiar či križiak.

Crowfall predstavuje naozaj inú fantasy MMORPG

Štúdio ArtCraft Entertainment si za základný cieľ na KickStarteri zvolilo 800 tisíc dolárov, z ktorých sa im behom jedného dňa podarilo vyzbierať pol milióna. Táto suma by asi sama o sebe na vytvorenie takejto hry nestačila, takže autori iste dúfajú, že sa dostanú vyššie získajú čo najviac pozornosti.





Crowfall predstavuje naozaj inú fantasy MMORPG  Crowfall predstavuje naozaj inú fantasy MMORPG  Crowfall predstavuje naozaj inú fantasy MMORPG
Páči sa mi!






Crowfall predstavuje naozaj inú fantasy MMORPG
PC

Vývoj: ArtCraft
Štýl: MMO / RPG
Web: domovská stránka hry
+ SLEDOVAŤ HRU
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Jedi survivor (2)
prosím, v akom case príde survivor do gamepass? je...
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (8)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (1)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Testy,benchmarky,3dmarky,atď..... (2)
všetko ohľadne vašich testov a grafov...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19910)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk