The Order: 1886

The Order: 1886 je finálna klapka, rana z milosti, ktorá nám raz a navždy vyrazí tresku z ruky a priklincuje nás na gauč pred TV.

PS4
pridal dickie 24.3.2015 o 11:30 pod používateľské recenzie

9.0


Ja som to vedel! Ja som to vedel, že jedného krásneho dňa príde doba, kedy nám povypadávajú spodné čeľuste, orosia sa nám čelá a my nebudeme schopní rozlíšiť videohernú realitu od tej skutočnej. The Order: 1886 je finálna klapka, rana z milosti, ktorá nám raz a navždy vyrazí tresku z ruky a priklincuje nás na gauč pred TV.

Vysvetlenie princípov hry nebude až tak zložité, pretože všetci predsa poznáme sériu Gears of War. No tak, nepočujem nadšený súhlas! A tiež vidíte obrázky pod touto recenziou. Už vám to dochádza? To čo vidíte na obrázkoch, nie sú len prestrihové scény, ale táto hra naozaj tak neskutočne vyzerá, hýbe sa, a je PLNE ovládateľná!!!

Nie, nemyslite si, že som sa v momente, kedy som prvý raz uvidel túto hru v pohybe, necítil ako obarený, že som nelomcoval kanálom pred bytovkou a nekričal, pustite ma von! Táto a podobné reakcie sú v podstate normálne po každom životnom míľniku a človek sa musí z toho všetkého nejako spamätať, či už skokom z mosta alebo kričaním do kanálu. A ak teraz čítajú tieto riadky praví hráči, nepochybujem o tom, že obrázky pod touto recenziou zmenia ich život od základov.

Ja viem, je kríza, a zohnať peniaze na Playstation 4 je náročné a letné brigády sú ešte pomerne ďaleko, ale až na tejto mašinke a až s touto hrou si prvý raz v živote zahráte vo filme. Takže šup-šup, ak vlastníte len Playstation 3 rozbehnite sa po okolí, vbehnite do najbližšieho elektra a jednu PS4 si odneste okamžite domov. A je jedno, či po dobrom alebo po zlom, pretože až uvidíte túto hru v pohybe na vlastnej 50“ plazme, rýchlo zabudnete na tie šrámy, čo ste utŕžili v obchode, keď ste sa pobili s predavačmi, ktorí jednoducho nechápali, že tú PS4 potrebujete hneď teraz a nie až po letnej brigáde.

Takže keď už ste všetci späť a novučičká PS4 sa vám ligoce vedľa TV, povieme si o tejto hre aj niekoľko ďalších detailov, lebo vizuálna forma bez poriadneho obsahu je asi ako leukémia bez Rozborila. The Order: 1886 sa teda hýbe ako spomínaný Gears of War a v pohybovom móde umožňuje skoro všetky mysliteľné akcie: môžete sa pozerať hore a dole, môžete chodiť dopredu a dozadu, používať úkroky do oboch strán, behať, otáčať sa, kryť sa za debny, kryť za stĺpy, kryť sa za múrik, kryť sa za roh, kryť sa za schody, kryť sa do zákrytu a hlavne STRIELAŤ! Možnosti samotnej streľby sú prakticky neobmedzené a toľko voľnosti sa len tak nevidí. Strieľať môžete do vzduchu, po nepriateľoch, po priateľoch, do budov, do okna, z okna, z okna do okna, zo strechy, zo strechy do okna, do sudov, do aleluja!

Autori mysleli aj na majiteľov pomalších PS4 a teda ak máte pocit, že sa vaša postava neotáča dostatočne rýchlo, môžete si zmenšiť výhľad orezaním spodnej a hornej časti obrazovky. My s rýchlejšími PS4 si však vychutnáme plynulý pohyb na plnej obrazovke a to všetko v nekompromisnom SVGA rozlíšení a plne počítaných textúrach, aké vidíte na obrázkoch nižšie. A aj keď sa priblížite tesne k stenám, nepostrehnete takmer žiadnu pixeláciu a teda aj z blízka si textúry zachovávajú veľmi jemnú štruktúru.

Čo sa týka príbehu, ten vás trocha nečakane prenesie do roku 1886, konkrétne do kože Sira Galahada, ktorý je členom starodávneho rádu. Ten dozerá na bezpečnosť kráľovnej ako aj bezpečnosť celého alternatívneho viktoriánskeho Anglicka. Okrem anarchistov, ktorí chcú zvrhnúť režim, sú tu totiž aj hrôzostrašné nočné monštrá s výrazne záhadnými úmyslami. Našťastie je tu práve Sir Galahada a jeho rádoví bratia a sestry, ktorí vďaka nájdenému Svätému grálu dávajú ľudstvu šancu na prežitie. Podobne ako v plno iných skvelých hrách, aj príbeh The Order: 1886 je rozdelený na niekoľko kapitol, v tomto prípade plných šestnásť. Ide však o taký malý žartík zo strany tvorcov, keďže zopár ich je tvorených výhradne filmovou sekvenciou, ktorá posúva dej ďalej. Avšak tie ostatné sú poriadne hutné, nabité akciou, a dá vám poriadnu fušku ich úspešne dokončiť. Príbeh sa rozbieha pomaly, a až neskôr preniknete do zložitého labyrintu plného záhad. Kde sa monštrá vzali, kto ťahá nitkami v úzadí a aká je vlastne motivácia rebelov vám nepoviem, toto klbko si budete musieť rozmotať každý sám.

Kompaktnosť príbehu je bezchybná, hráč nikdy nestráca orientáciu o tom, čo sa práve deje. Príbeh v pravidelných intervaloch doplňujú pomerne dlhé filmové sekvencie. Okrem klasického strieľania sem tam narazíte aj na logické hlavolamy, ako napríklad ktorú z veľkého množstva zbraní si ponechať a ktorej sa radšej vzdáte, či zatarasenú uličku bude vhodné obehnúť zľava, či sprava a kde je vlastne schovaná ďalšia fotografia / list / predmet, ktorý dopĺňa už tak veľmi kvalitný príbeh.

Všetky príbehové animácie sú skvelo narozprávané reálnymi osobami. Počas rozhovorov kamera nie je statická, ale vždy volí vhodný dramatický uhol a vy sa neraz cítite ako v kine. Nahovorené sú však aj dialógy počas samotnej hry, čiže počas jednotlivých akčných pasáži a teda všetko pôsobí oveľa uveriteľnejšie, než keby sa vám počas bojovej vravy vypisovali pokriky vašich spolubojovníkov v dolnej časti obrazovky.

Každá revolučná hra trpí drobnými bolesťami súvisiacimi s príchodom na svet (snáď okrem DOOMa, ten sa “narodil“ dokonalý), avšak v tomto prípade sú to len také drobné vínne mušky, nič čo by kazilo dokonalý zážitok. Asi najzávažnejšou je možnosť zvoliť si EASY obtiažnosť, čo správny hráč NIKDY nerobí, pokiaľ si chce hru náležite vychutnať, no a potom je tu tá nevyhnutnosť vlastniť PS4, a najlepšie rovno pretaktovanú. Viem, že táto technologická vychytávka ešte nie je v našich končinách výrazne rozšírená, ale kto to myslí s hrami do budúcna vážne, mal by si ju pomaly ale isto zaobstarať.

Takže všetkým súčasným, ale aj budúcim majiteľom PS4 s BluRay mechanikou túto príbehovú strielačku z viktoriánskeho Londýna jednoznačne odporúčam. Ja osobne som s touto hrou prežil skvelé 3 dni, kedy som sa zabavil snáď ešte lepšie, než Golonka na Senzuse.

 

your ordered worriedmuschroom

PLUSY

- možnosť streľby z okna do okna

- grafika, ktorá stiera rozdiel medzi hrou a realitou

- hra má všetky dialógy nahovorené

- hra vám vydrží minimálne na 3 dni

 

MÍNUSY

- EASY obtiažnosť (úplná zbytočnosť)

- nevyhnutnosť investovať do nového PS4 hardvéru

Táto hra je zásah do čierneho.
Akcia takmer vôbec nepolavuje.
Krytie sa za stĺp.
Krytie sa za debny.
Toto prosím nie je animácia !!!
Krytie sa za nábytok.
S hlavou v oblakoch.
Miera detailov je vskutku impozantná.
Škoda, že nie je počuť to nahovorenie dialógov.

napísal dickie 24.3.2015



Páči sa mi!

9.0
THE ORDER: 1886

PS4

Vývoj: SCEE / Ready at Dawn
Štýl: Akcia
Dátum vydania: 20.2. 2015
+ SLEDOVAŤ HRU
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
NOVÉ RECENZIE HRÁČOV
6.0
| The Last Of Us Part II
[pridal PrecedaVlasť 3.3.2024 3]
6.0
| The Last Of Us Part 2 remastered
[pridal PrecedaVlasť 27.2.2024 90]
6.5
| Star Wars Jedi: Survivor
[pridal PaPoČa 22.1.2024 21]
| Tomb Raider I-III Remastered
[pridal T0M0 16.1.2024 18]
9.3
| Alan Wake 2
[pridal Tiqer 20.12.2023 21]
| Witcher 4
[pridal Joey N 10.12.2023 0]
8.5
| Marvels Spider-man 2
[pridal Filip Basketak 27.10.2023 21]
8.9
| Remnant 2
[pridal Umelec roku 19.8.2023 11]
8.3
| Final Fantasy XVI
[pridal Tiqer 2.8.2023 27]
2.0
| Modern Warfare 2022 - minirecenzia
[pridal PrecedaVlasť 23.7.2023 0]
9.0
| Modern Warfare 2019 - minirecenzia
[pridal PrecedaVlasť 23.7.2023 0]
8.6
| Assassins Creed Valhalla
[pridal Lukášcico 11.7.2023 2]
| Preview na Final Fantasy 16
[pridal Sidh 26.5.2023 11]
8.2
| Star Wars Jedi: Survivor
[pridal Tiqer 12.5.2023 9]
9.5
| Resident Evil 4 (2023)
[pridal saimonkaca 5.4.2023 0]
10
8.7
| Resident Evil 4
[pridal Tiqer 4.4.2023 26]
9.0
| Lorelai
[pridal de Bielawa 1.4.2023 5]

SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Praskanie v zdroji (8)
Zdravím, mám problém s PC. Keď zapojím kábel do el...
|Ms windows cd key (18)
Zdravim. Pozeral som cdkeys, ale maju cenu nieco n...
|Hodinky (6)
Uvažujete o kúpe hodiniek,náramkov,smart hodiniek ...
|Ps5 hdr (1)
Ahojte idem si sem po radu ohľadom hdr na ps5.. ak...
|Hitman 2 a hitman 3 (1)
ahojte,sectoráci. mám menši problem,zakúpil som hi...
|Svet, ukrajina, vojny ... (17913)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk