Týždenník - Virtuálky sa predviedli

Uplynulý týždeň sa niesol GDC konferenciou, na ktorej firmy ukázali svoje DX12 enginy, aj svoje virtuálky.

pridal saver 20.3.2016 o 22:55 pod hry
Týždenník - Virtuálky sa predviedli

HRY > NOVINKY >

Uplynulý týždeň sa niesol GDC konferenciou, na ktorej firmy ukázali svoje DX12 enginy, aj svoje virtuálky. Z virtuáliek nechýba Oculus, HTC a ani PS VR, ktoré už odhalilo svoju cenu a dátum a aj keď bude najslabšia virtuálka, bude aj najlacnejšia. Ceny a ponuku jednotlivých virtuáliek sme si už porovnali. K tomu súhrnné videá pridalo ako PS VR, tak aj Oculus. Svoju novú virtuálku predstavila aj firma Sulon, bude však viac zameraná na AR ako VR.

Okrem virtuáliek bol veľkou témou na GDC aj DX12, samotné enginy a aj systémy, kde Microsoft porozprával o budúcnosti vývoja na PC, Xbox One a aj o DX12, pridal k tomu zaujímavú tému a to HDR monitory a k tomu spravil aj prekvapivý krok a otvoril svoje Xbox Live aj smerom k ostatným multiplayerovým systémom, teda mimo Windows 10 PC sa budú môcť Xbox One hráči prepojiť aj so Steam, Origin hráčmi, ale pokojne aj s inými konzolami. Tam to ešte musí odsúhlasiť aj Sony, zatiaľ sa k tomu vyjadruje opatrne, aj keď to nevylučuje.

 

K tomu nám prezentácia Nvidie a AMD ukázala, ako to aktuálne s DX12 je a aké optimalizácie si vyžaduje. Doplnil to Crytek, ktorý predstavil Cryengine V. Ten rozdáva prakticky zadarmo s tým, že každý môže zaplatiť koľko chce, novými doplnkami do enginu sú DX12 a VR rozšírenia. Svoje enginy na videách predviedli Cryengine, Unreal Engine a aj Unity engine.

Zo zaujímavostí z GDC tu máme aj ocenenie hry roka. Tú získal Zaklínač 3, ktorý je tak najoceňovanejšou hrou roka a aj celkovo doteraz. Má cez 251 cien hra roka. K tomu sa objavila aj informácia, že filmový Zaklínač už má vybraných hercov na hlavné postavy. Okrem toho na GDC bolo aj slovenské štúdio Pixel Federation, ktoré predstavilo tri hry, zo zaujímavých titulov sa ukázala aj taktická stratégia v štýle Commandos - Shadow Tactics.

Z hardvéru sme tu mali pekné kúsky a to dve nové Cherry MX mechanické klávesnice od Logitechu. Z väčších vecí sa objavili informácie, že Sony pracuje na upgrade PS4 konzoly na výkonnejšiu PS4.5 verziu so 4K podporou a lepším výkonom pre VR. Uvidíme, či to bude čisto nová verzia, alebo pridajú externý box na GPU, ako rozmýšľa aj Microsoft a aký práve predstavil Razer. Predstavil GPU box Razer Core, ktorý však stojí prehnaných 500 eur, čo je veľa na to, že v sebe nemá grafiku. Ale za to si s ním do notebooku s Thunderbolt 3 portom môžete pripojiť hociktorú z nových grafických kariet. Dokonca to funguje aj na novom Intel Skull Canyon NUC mini PC, ktoré má aj samé o sebe výkon ako GTX750 alebo Xbox One.

   

Stále to však z hardvéru nie je všetko a AMD ohlásilo Radeon Pro Duo, ktoré spája dve R9 Nano na jednej karte, ale stojí až 1500 dolárov, teda o 500 dolárov viac ako keď si kúpite dve R9 Nano karty. Nakoniec ešte Steelseries predstavilo svoj nový headset Siberia 350, ktorý už má LED podsvietenie a 7.1 audio. My sme sa zatiaľ v rýchlosti pozreli na predchádzajúci Siberia 200 headset, ktorý je štandardný stereo.

Z recenzií sme priniesli dva veľké tituly a to Tje Division, ktorý síce nesadne každému, ale komu sadne, strávi pri ňom desiatky a možno aj stovky hodín. Hitman je podobný prípad, aj keď desiatky a stovky hodín môžete zatiaľ stráviť len pri troch úvodných misiách. Z menších, ale tiež zaujímavých titulov sme si priblížili Plants vs Zombies: Garden Warfare 2 a podobne peknú survivalovku s jedinečným soundtrackom The Flame in The Flood, ako aj menšiu arkádovku Cobalt.  Pridali sme aj krátke interview o Samoroste 3 a rozpracovali sme zaujímavú tému Výučba počítačových hier na Slovensku.





Páči sa mi!






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Vetráky: pripojenie 3-pin 5v a... (13)
čafte, mám staručký pc 2017/18 (Z270-i7-7700k) nak...
|Jedi survivor (2)
prosím, v akom case príde survivor do gamepass? je...
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (8)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (2)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19964)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk