Týždenník - PlayStation ukázalo nové hry a Gollum ukázal sám seba

Tento týždeň ponúklo Sony svoju prezentáciu a ponúklo výber hier.

pridal saver 28.5.2023 o 21:48 pod hry
Týždenník - PlayStation ukázalo nové hry a Gollum ukázal sám seba

HRY > NOVINKY >

Tento týždeň ponúklo Sony svoju prezentáciu a ponúklo výber hier. Bol to zvláštny mix, v ktorom akoby zabudli na svoje veľké hry a ukázali prakticky len Spider-Mana 2. Ten sa odhalil trochu viac a predstavil Symbionta.

Z iných hier ponúkli niekoľko svojich prichádzajúcich hier ako služieb, ako Concorde s malým teasingom alebo Fairgames s CGI ukážkou a aj Marathonom od Bungie. Ale ešte predtým príde kooperačný Helldivers 2. Ukázali svoj streamovací handheld, ktorý bude mať vraj batériu na 3-4 hodiny. Pridali k nemu aj Playstation štuple. Ukázal sa aj Final Fantasy XVI  a pridalo sa niekoľko PSVR2 hier. Prekvapivo nebol predstavený multiplayer k The Last of Us, to hneď Naughty Dog okomentovalo s tým, že hru odložili. K tomu tím orezali a projekt prehodnocujú. Vyzerá, že v oblasti hier ako služieb toho Sony orezalo viac.  

Z iných hier sa ukázala aj sekačka Phantom Blade Zero a konečne sa predviedla aj Dragon's Dogma 2 od Capomu. Prvý trailer dostal aj Ghostrunner 2 a The Talos Principle 2.

 

Ale hlavne pridali hry tretích strán, kde sa ukázal napríklad Assassin's Creed Mirage , ktorý určil dátum vydania na október. Popritom sa ukázal aj MGS Snake Eater remake, pred ktorým príde aj kolekcia klasických titulov. Výrazným predstavením bola aj ukážka Alan Wake 2 , ktorý rovnako nasadil októbrový dátum a ohlásil dve hrateľné postavy. Druhou bude agentka FBI. 

 

Mimo Sony prezentácie bol predstavený aj ďalší horor a to Alone in the Dark, ktorý ukáže Davida Harboura a Jodie Comer. Rovnako príde v októbri a fanúšikovia hororov sa tak môžu tešiť. Hra rovno teraz dostala zadarmo prequel.

Cez týždeň vyšiel aj Gollum a podľa očakávaní skončil veľmi slabo. Gollum recenzie išli presne podľa očakávaní. Priemer je niekde na 40%. Daedalic sa rovno ospravedlňoval a hovorí, že problémy bude riešiť. Aj keď problémom hry je aj hrateľnosť ako celok. Pritom už teraz vieme, že robia na ďalšej LOTR hre. Hlavne, že Gollum má DLSS3 a ray tracing.

Z iných veci bolo ohlásené Total War: PHARAOH, ale aj stratégia Warhammer Age of Sigmar: Realms of Ruin. Zároveň bol potvrdený reštart vývoja Prince of Persia: Sands of Time, zároveň Battlefield 2042 dostal sezónu 5. Z iných zaujímavostí Take 2 zhodnotilo, že vysoké nároky hráčov ohľadom GTA 6 uspokojí iba niečo revolučné. Podľa leakov sa však nezdá, že by Rockstar plánoval niečo revolučné. Popritom sa Square Enix priznal, že sa necháva uplácať firmami už pri začiatku vývoja veľkých hier. Kto dá zaujímavejšiu ponuku, dostane exkluzivitu.

 

Ďalej sa rozvíjali aj súdy a obchody, kde pred CAT komisiu v UK teraz pôjde aj Sony ohľadom podania za zneužívanie svojho postavenia. Microsoft sa pre zmenu vo svojej veci odkúpenia Activision odvolal na CAT, kde hovorí, že CMA spravilo zásadné chyby pri výpočte ich cloud podielu. CMA upozornila na chyby aj šéfka EU komisie a majú brať hlavne ohľad na zákazníkov, nie pomáhať iným firmám.

Popritom Microsoft ukázal obálku Forza Motorsport hry, ktorú predstaví na svojej Xbox Showcase budúci mesiac. Zároveň ohlásil, že prezentácia bude streamovaná aj v kinách.

Z hardvéru sme tu mali hneď dve nové karty, kde vyšli RTX 4060 Ti  karty od Nvidie za relatívne dobré ceny. Rovnako bola ohlásená nová karta od AMD a to RX 7600, rovno sa tiež dostala do predaja. Výkonom je teraz v nižšej kategórii.

Mimochodom Nvidia medzitým narástla takmer na hodnotu 1 miliardu dolárov.

Z filmovej oblasti sme tu mali informáciu, že prichádza John Wick 5 film ako aj hra, aj keď pár rokov to potrvá. Pridal sa trailer na Barbie, ako aj ukážka z Indiana Jonesa. Pridal sa aj trailer na Flasha a Arnold predstavil novú ponuku Netflixu, kde si odpromoval aj svoj seriál Fubar, ktorý je už vonku a nie je vôbec zlý.

Z recenzií sme ohodnotili pôsobivý titul Planet of Lana,  pridali sme aj český retro titul HROT, ako aj  Warhammer 40,000: Boltgun, ale aj taktickú RPG Miasma Chronicles, pričom k hre máme aj interview. Z mierne iného štýlu sme sa pozreli na Puzzle Bobble Everybubble! alebo na Goat's Tale 2. Z hardvéru sme otestovali klávesnicu Genesis Thor 303 TKL + Lead 300 keycapy.

Pridali sme aj výber herných notebookov a aj prehľad grafických kariet.

Máte posledných pár hodín na to, aby ste sa zapojili do súťaže o brnenský koncert, kde hudbu zo známej strategickej série Command & Conquer odohrajú Frank Klepacki a The Tiberian Sons.





Páči sa mi! (+1)






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Dolby vision (1)
Zdravím, chcem sa opýtať na nejaké riešenie ohľado...
|Android smartphone do 200-250 ... (4)
Zdravím vás. Vedel by niekto poradiť budget telefó...
|Wifi a ethernet (9)
Ahojte, Mám problém s pripojením pc na net. Vše...
|Dragons dogma ii cz/sk forum (1)
https://steamcommunity.com/app/2054970/discussions...
|Ms windows cd key (33)
Zdravim. Pozeral som cdkeys, ale maju cenu nieco n...
|Svet, ukrajina, vojny ... (18392)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk