Týždenník - Microsoft kúpil Activision Blizzard a Sony predstavilo novú PS5 konzolu

Microsoft a Sony ohlasovali veci, Nintendo sa však nepridalo.

pridal saver 15.10.2023 o 21:20 pod hry
Týždenník - Microsoft kúpil Activision Blizzard a Sony predstavilo novú PS5 konzolu

HRY > NOVINKY >

Sony v novembri zatiaľ v Amerike vydá novú refreshnutú PS5 konzolu, ktorá je robená na znižovanie nákladov. Neoznačujú to ako slim verziu, je však mierne menšia a zároveň upravená dizajnom. Bočné strany sú teraz predelené s tým, že ak kúpite digitálnu verziu budete si vedieť dokúpiť aj mechaniku a doplniť ju, ak budete chcieť. Cena zostáva rovnaká, ale ak budete chcieť konzolu nastojato, stojan bude dokúpiteľný samostatne. 

Sony k tomu ohlásilo, že PS5 cloud streaming u nás odštartuje 23. októbra a prinieslo aj launch trailer na Spider-mana.  Popritom sa zdá, že Naughty Dog vraj už plne zrušil  The Last of Us Factions multiplayerovku

Microsoft mal tiež produktívny týždeň, kde sa cez týždeň rozbehli informácie o odkúpeni, kde odkúpenie odsúhlasil Taiwan, následne Activision hovoril, že Modern Warfare III ani Diablo IV tento rok neprídu do Game Passu, a Bobby Kotick potvrdil, že Microsoft môže oživiť Guitar Hero. EU dodalo, že už nebude odkúpenie riešiť. Nakoniec v piatok  oficiálne ohlásil prebratie Activision Blizzardu. CMA totiž v piatok oficiálne ohlásila odsúhlasenie transakcie a Microsoft hneď ohlásil finalizáciou odkúpeniu. Ak niekto ešte s tým mal problém, ale neodsúhlasil, už to Microsoft nerieši. FTC sa síce ešte chce súdiť, ale to sa zdá len ako míňanie peňazí daňových poplatníkov. Plus snažia sa tam ešte súdiť PlayStation hráči s tým, že niečo z Microsoftu vytrieskajú, ale z toho tiež nič nebude.

Zhrnuli sme si aj to, ako bude teraz vyzerať štruktúra štúdií v Microsofte,  a aj odkúpenia herných firiem za posledných 5 rokov. Samozrejme, týmto nič nekončí a odkúpenia budú pokračovať, nevieme, či niečo plánuje Microsoft, ale vieme, že  Disney uvažuje nad kúpou herných firiem a pozerajú sa na EA.

Microsoft tak prakticky narástol vo vývojových tímoch na dvojnásobok, už vlastní všetky Call of Duty štúdiá, ale aj tvorcov Diabla, World of Warcraftu a aj veľa mobilných hier. Z týchto mobilných hier by si rád spravil do budúcnosti základ svojho mobilného store a uvidíme, či sa im to podarí. Nebude to ľahké, ale minimálne v EU už aj Apple bude musieť čoskoro povoliť iné Store.

Microsoft rovno tento týždeň odhalil Xbox Series S Starter Bundle  kde ku konzole pribaľuje Game Pass, k tomu k vydaniu Forza Motorsport pripravil aj auto na diaľkové ovládanie, ktoré v sebe skrýva aj Xbox Series S, ale len do súťaže. Samozrejme cez týždeň už Forza Motorsport vyšla pre všetkých.  

K tomu prichádza aj nová sezóna Halo Infinite, ktorá  prinesie veľa obsahu, ale hlavne Forge AI toolkit, ktorý posunie ponuku hry na novú úroveň. Hráči už totiž budú môcť vytvárať mapy aj s AI, čo umožní doteraz nevídané veci.

Tento týždeň potešil aj Ubisoft, ktorému Assasssin's Creed Mirage spravil rekord v sérii, ale rovnako aj EA, ktorý dal Battlefield 2042 je zadarmo na zahratie a mal rekordy v hrávanosti, ale aj to, že FC 24 si za prvý týždeň zahralo cez 11 miliónov hráčov. Nás potešil eventuálny rating pre GTA VI v Austrálii, ale nevieme, či je reálny. 

Nás potešilo, že šéf Unity John Riccitiello vo firme končí, keďže úplne nelogicky chcel zvyšovať ceny Unity, a zase nepotešilo, že Geforce Now stúpa s cenami v Európe. K tomu Forza Motorsport je už aj v Geforce Now službe, pridali sa aj ďalšie tituly. Keď sme pri Nvidii, Alan Wake 2 bude pribaľovaný k RTX 40 grafikám, a keď spomíname Alan Wake 2, ten dostane okrem platených free DLC.

 

Z hardvéru Meta Quest 3 tento týždeň vyšiel a znovu priniesol upgrade do virtuálnej reality, ako aj prídavok Mixed reality. K tomu Corsair predstavil nový chladič na procesor s displejom, ale aj M75 Air wireless myš, Creative zase 4K kameru pre meetingy, prišiel aj nový SCUF Envision gamepad pre PC alebo podložka Genesis Oxid 260 pod notebooky a Sony predstavilo Inzone H5 headset a štuple Inzone Buds. Nakoniec v tejto plodný týždeň Logitech predstavil klávesnice Wave Keys.



Z článkov sme priniesli recenziu na Lies of P, ale aj slovenský futbal Football Cup 2023, do boja sa vydal aj nový Total War: PHARAOH. Pozreli sme sa na stavbu dediny v Land of the Vikings, ale aj tajomný Ad Infinitum a zábavný Cardbob. Z hardvéru sme sa pozreli na soundbar Creative Stage 360.

Pozreli sme sa aj na nádejnú multiplayerovú betu Call of Duty Modern Warfare III a aj na to, aké herné PC zložiť na jeseň 2023 za 800, 1000, 1500 alebo 2000 eur?

Plus pridali sme ďalšie dojmy z hier na Gamescome:





Páči sa mi!






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Vetráky: pripojenie 3-pin 5v a... (13)
čafte, mám staručký pc 2017/18 (Z270-i7-7700k) nak...
|Jedi survivor (2)
prosím, v akom case príde survivor do gamepass? je...
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (9)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (2)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Svet, ukrajina, vojny ... (20024)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk