História Spider-man hier

S práve vychádzajúcou Spider-Man 2 hrou sa pozrime na to, koľko hier s týmto superhrdinom už vyšlo.

pridal saver 22.10.2023 o 15:04 pod hry
História Spider-man hier

HRY > NOVINKY >

S práve vychádzajúcou Spider-man 2 hrou sa pozrime na to, koľko hier s týmto superhrdinom už vyšlo.  Presnejšie si to prefiltrujeme na väčšie hry, keďže vychádzalo aj veľa mobilných hier. 

 

Spider-Man - 1982 - Atari 2600, Odyssey 2 -  Parker Brothers

Prvá hra so Spider-Manom vyšla ešte na Atari v roku 1982 a v zásade ste sa len hojdali na výškovej budove na lane. Popri výstupe ste ničili zločincov, až ste sa dostali na vrchol, kde vás čakal Goblin. Jedno hodnotenie bolo 75%.

História Spider-man hier

 

 

Questprobe featuring Spider-Man  - 1984  - 8-bit, PC 

Druhá hra bola adventúrová hra so zadávaním textových príkazov v Questprobe systéme. Na tomto systéme vyšla napríklad aj Hulk hra.

História Spider-man hier

 

 

The Amazing Spider-Man and Captain America in Dr. Doom's Revenge! - 1989 - MS-DOS, Amiga, 8-bity.

Prvá väčšia Spider-man hra prišla v roku 89, kedy Spider-man a Captain America v sidescrolling bojovke išli proti Dr. Doomovi.

História Spider-man hier

 

 

The Amazing Spider-Man - 1990 - PC, 8-bity - Oxford Digital Enterprises, Paragon

V roku 1990 prišiel zvláštny priam skákačkový, puzzle Spider-man, ktorý neponúka bežné Spider-man prvky a len prechádza miestnosťami, ale je to dobre zapracované do príbehu, keďže Mary Jane uniesol Mysterio a Spider-man sa k nemu musí dostať cez rôzne miestnosti inšpirované filmami. Často je to parodicky spracované.   

V rovnakom roku spravilo Amazing Spider-man hru aj Rare pre Gameboy, ktorý následne dostal aj dve pokračovania. 

História Spider-man hier

 

 

Spider-Man vs. The Kingpin - 1991 -  Genesis, Sega - Technopop  

Následne sa Spider-man vrátil späť k sicescrollingu pod taktovkou Segy a vydal sa proti Kingpinovi a aj Doktorovi Octopusuvi, ktorého Kingpin práve vytvoril. Sega následne Spider-mana priniesla aj pre svoje automaty. 

História Spider-man hier

 

 

Spider-Man: Return of the Sinister Six - 1992 - NES -  LJN/Flying Edge

Na NES nasledujúci rok vyšiel Spider-man priam v rozsiahlejšej sidescrollingovke so šiestimi levelmi, v ktorých vždy musel zlikvidovať jedného zo Sinister 6 - Electro, Sandman, Mysterio, Vulture, Hobgoblin a Doctor Octopus.

História Spider-man hier

 

 

Spider-Man and the X-Men in Arcade's Revenge - 1992 - SNES, Genesis - Software Creations

V ďalšej hre sa Spider-man pustil po stopách zmiznutých X-menov, ktorých sa pokúsi zachrániť. Okrem Spider-mana sa následne dalo hrať aj za nich. 

História Spider-man hier

 

 

Spider-Man and Venom: Maximum Carnage - 1994 - SNES, Genesis - Software Creations

SNES dostalo aj mlátičkového Spider-mana v Double Dragon štýle, v ktorom s Venomom bojovali v uliciach a na strechách. Hra pokračovala o rok neskôr titulom Venom/Spider-Man: Separation Anxiety .

História Spider-man hier

 

 

The Amazing Spider-Man: Lethal Foes  - 1995 - SNES -  Argent, Epoc

V 95-tom prišiel Spider-man, ktorý do sicescrollingu zapracoval aj húpanie sa na lanách.

História Spider-man hier

 

 

Spider-Man - 1995 - SNES, Genesis - Western Technologies 

V rovnakom roku prišiel aj ďalší sidescrollingový Spider-man, tentoraz postavený podľa animovaného seriálu, ktorý práve vtedy bol vtedy veľmi populárny a priblížil Spider-mana masám detí.

História Spider-man hier

 

 

The Amazing Spider-Man: Web of Fire - 1996 - 32X - BlueSky Software  

Sega si pre svoj 32X add-on pre Genesis vydala exkluzívneho Spider-mana, ktorý ponúkal vylepšenú grafiku. Spider-man v hre išiel proti Hydre.

História Spider-man hier

 

 

Spider-Man - 2000  - PS, PC, N64 - Neversoft / Vicarious Visions (GBC) / Edge of Reality (N64) / Treyarch (DC) / LTI Gray Matter (Win) - Activision

V roku 2000 dostal značku do rúk Activision a začala jeho 15 rokov dlhá séria Spider-man hier. Tie mali rozmanitú kvalitu, ale fanúšikovia mali neustále nové Spider-man hry. Už pri tejto prvej hre vidíme, ako firma do vývoja začlenila prakticky všetky svoje firmy, ktoré vtedy mala a ktoré následne presunula na vývoj Call of Duty.

Zároveň táto hra bola prvým 3D zachytením Spider-mana v otvorenom New Yorku. Síce to ešte bolo v rôznych oblastiach viac obmedzené, bolo tam veľa hmly, ale bol to dobrý začiatok.

História Spider-man hier

 

 

Spider-Man 2: Enter Electro - 2001  - PS -  Vicarious Visions

Evolúcia 3D mesta prišla v Spider-manovi dvojke, čisto pre PS, kde sa mierne vylepšila a zdetailnila grafika. Hlavne už sa dalo bojovať aj na zemi, nielen na mrakodrapoch.

História Spider-man hier

 

 

Spider-Man - 2002   - PC, PS2, Xbox - Treyarch / LTI Gray Matter (Win)

Popritom už Treyarch robil na novej verzii Spider-mana, ktorá vyšla na novú generáciu konzol a PC. Tento bol postavený podľa filmu Sama Raimiho. Grafika tu bola znovu lepšia, vylepšovali sa možnosti Spider-mana a už bolo vidieť, že sa tu buduje základ ďalších hier.

História Spider-man hier

 

 

Spider-Man 2 -  2004 - PC, PS2, Xbox - Treyarch , Gray Matter (recenzia PS2 8.4) (recenzia PC 4.0)

Nasledovala hra podľa druhého filmu, ktorú tiež robil Treyarch na konzoly a ostatné verzie robili ďalšie firmy. Každá verzia ešte vtedy bola iná a konzolová sa napríklad úplne odlišovala od PC verzie. PC verzia bola levelová, konzolová verzia sa už blížila ku GTA štýlu.

História Spider-man hier

 

 

Ultimate Spider-Man - 2005 - PC, GC, PS2, Xbox -  Treyarch / Beenox (Win) / Vicarious Visions 

Hry išli vtedy ako na bežiacom páse a o rok prišiel Ultimate Spiderman rovnako od trojice Activision firiem. Tu priniesli zaujímavý komiksový štýl, kde v prestrihových scénach ponúkli animované komiksy, kde postavičky preskakovali aj medzi okienkami komiksov a v meste zase štýl kreslenej grafiky. 

História Spider-man hier

 

 

Spider-Man 3 -  2007 - PC, PS2, Wii, Xbox 360, PS3 -  Vicarious Visions / Treyarch (X360, PS3) / Beenox (Win) (recenzia 6.5)

Následne si dali dva roky pauzu a k tretiemu filmu priniesli tretiu Spider-man hru. Tentoraz mala hra dve verzie, konzolovú od Treyarchu, ktorú už len preportovali na PC v Beenoxe, a druhú oldgen verziu od Vicarious Vission, ktorá bola pre PS2, Wii a menšie platformy. Veľká verzia hry už bola plne v štýle GTA, nelineárna s viacerými príbehmi. Aj keď hodnotenia išli len okolo 6-7.

História Spider-man hier

 

 

Spider-Man: Friend or Foe - 2007 - Windows,PS2,  Wii, Xbox 360 - Nextlevel games, Beenox (Win) (recenzia 4.0)

V roku 2007 prišla aj ďalšia hra a to akčno-adventúrová bojovka s bočným pohľadom. Bol to odklon od otvorených miest, kde skúsili zaujať iný typ hráčov. Aj keď podľa nášho hodnotenia veľa ich nemala čím zaujať.

História Spider-man hier

 

 

Spider-Man: Web of Shadows - 2008 -   PC, PS2, PS3, Xbox 360, Wii - Shaba Games, Treyarch (recenzia 6.5)

Web of Shadows bola ďalšia hier s viacerými verziami, ale tu už PC a konzolové spájali vo verzii s otvoreným svetom, oldgen PS2 a PSP verzie mali svoju 2.5D verziu a DSko malo metroidvania verziu. Tu vo veľkej verzii nasledovali štýl posledných otvorených hier a posunuli ho ešte ďalej. Už to bol prakticky štýl Spider-mana, akého vidíme aj teraz, aj keď kvalita nebola vysoká. Príbeh bol tentoraz so symbiontom. 

História Spider-man hier

 

 

Spider-Man: Shattered Dimensions - 2010 - PlayStation 3, Wii, Xbox 360, PC -  Beenox  (recenzia 8.0)

Veľmi dobrá verzia Spider-mana vyšla v roku 2010, ktorá ako prvá ešte pred boomom vo filmoch skúmala multiverzá. Konkrétne táto hra zachytila hneď štyroch hrdinov v Amazing, Noir, 2099 a Ultimate univerzách. Každý bol vo vlastnom svete a síce hra nebola otvorená, ukázala možnú rozmanitosť Spider-man hier. Mal na tieto hry štandardné 75% hodnotenia.

História Spider-man hier

 

 

Spider-Man: Edge of Time - 2011 - PlayStation 3, Wii, Xbox 360    Beenox  (recenzia 7.0)

V tomto štýle pokračoval aj Edge of Time, kde bol štandardný Spider-man a Spider-man 2099. Hodnotenia však boli len okolo 50-60%.

História Spider-man hier

 

 

The Amazing Spider-Man -  2012 - PC, Xbox360, PS3 - Beenox (recenzia 7.0)

V roku 2012 Beenox pekne zvýšil kvalitu prostredí a možnosti Spider-mana v otvorenom svete, aj keď priniesol generický príbeh a repetitívne vedľajšie úlohy.

História Spider-man hier

 

 

The Amazing Spider-Man 2 - 2014  -  PC, Xbox One, Xbox360, PS3, PS4, WiiU -  Beenox  

Poslednou hrou od Activisionu a Beenoxu bol The Amazing Spider-Man 2, ktorý už bol len narýchlo vydaný, aby ešte využili zvyšný čas licencie. Tá skončila v roku 2014. Rovno vydali aj mobilnú verziu. Ale hra bola všeobecne slabá.

História Spider-man hier

 

 

Marvel's Spider-Man - 2018 - PS4, PS5, PC -  Insomniac Games  (recenzia 8.0)

Následne už dostalo licenciu Sony a dali ju Insomniacu, ktorý v roku 2018 začal novú kvalitnú sériu. Vytvoril mesto vo vyššej kvalite a celé to oživil aj kvalitnými prestrihovými animáciami. Hrateľnosť postavil na presune mestom, bojom proti vlnám nepriateľov a QTE prvkoch. Hra vyšla pôvodne na PS4, neskôr dostala remastrovanú verziu pre PC a PS5.

História Spider-man hier

 

 

Marvel's Spider-Man: Miles Morales   -  2020 - PS4, PS5, PC -   Insomniac Games  (recenzia 8.0)

Rovno pridal menší doplnok Miles Morales, ktorý bližšie predstavil druhého Spider-mana a zároveň mesto zahalil do snehu. Väčšie zmeny neprišli, skôr viac uvoľnený štýl skákania teenagera.

História Spider-man hier

 

 

Marvel's Spider-Man 2  -  2023  -  PS5 -   Insomniac Games  (recenzia 8.5)

Práve Insomiac vydal tretiu hru do svojej série a oficiálne druhú časť, ktorá oboch hrdinov bližšie spojila. Zároveň autori rozšírili mesto, vylepšili vizuál a pridali nové prvky do možností postáv a pridali sa aj noví nepriatelia.

Hru si môžete kúpiť na PGS.sk za 69 eur

História Spider-man hier

 





Páči sa mi! (+4)






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Vetráky: pripojenie 3-pin 5v a... (13)
čafte, mám staručký pc 2017/18 (Z270-i7-7700k) nak...
|Jedi survivor (2)
prosím, v akom case príde survivor do gamepass? je...
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (8)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (2)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19969)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk