Týždenník - Stalker prišiel na konzoly

Tento týždeň nás prekvapil Stalker pre konzoly, ale aj ohlásenie The Sinking City 2.

pridal saver 10.3.2024 o 20:37 pod hry
Týždenník - Stalker prišiel na konzoly

HRY > NOVINKY >

Microsoft tento týždeň spravil prekvapivý Partner stream, kde predstavil hry tretích strán, z ktorých bolo najväčším prekvapením STALKER: Legends of the Zone Trilogy pre konzoly. Tá nielenže bola ohlásená, ale aj rovno vyšla. Majitelia Xbox a PS konzol si tak môžu zahrať rovno všetky tri Stalker hry. Sú to viac-menej len porty s malými úpravami. 

Okrem neho v streame dostal Frostpunk 2 dátum vydania, predstavila noir stealth kartovka Sleight of Hand alebo Frogwares ohlásilo The Sinking City 2, na ten príde ešte Kickstarter kampaň. Popritom Final Fantasy XIV Online hra dostala dátum vydania a predstavil sa aj Unknown 9: Awakening alebo zaujímavý Alters a aj sekačka The First Berserker: Khazan.

K tomu dal Microsoft do predaja Spongebob edíciu Xbox Series X konzoly, čo je prvá takáto špeciálna konzola s témou hry tretej strany. Pridal aj možnosť navrhnúť si vlastný Xbox gamepad s Fallout témou. Nakoniec streamovacia služba Boosteroid dostala prvú dávku Game Pass hier. Čo sa týka nových hier do Game Passu, teraz príde Control alebo No More Heroes 3.

Popritom u Sony aktuálne na PS5 vedie v predobjednávkach Sea of Thieves od Microsoftu a ešte to pred Rise of Ronin alebo Dragons Dogma 2. Ale aj Sony dáva svoje hry na iné platformy a teraz ohlásilo PC verziu Ghost of Tsushima. Niektorí hráči to nevedia dobre spracovať. K tomu firma ukázala aj PC špecifikácie na Horizon 2, ktorý príde už tento mesiac. Stále im veľmi pekne ide Helldivers 2, ktoré vyšlo rovno aj na PC a už sa v ňom testujú vozidlá. Aj keď Sony si ešte stále nie je isté hrami ako službami a zrušilo AAA live hru, ktorú pre nich robilo Deviation Games, a to muselo následne zatvoriť štúdio.  Nakoniec Ubisoft+ Classics je už na PlayStation dostupné aj samostatne. Plus Spider-man 2 práve dostal nový update s NewGame+

Sony so svojou stratégiou vydávania hier na PC musí zvyšovať zisky, pričom aj bývalý šéf PlayStationu Shawn Layden hovorí, že exkluzivity sú achillovou pätou firiem, podobne to zhrnul aj bývalý šéf Xboxu Peter Moore, ktorý tiež hovorí, že rozdiel medzi first party a third party hrami postupne mizne. 

Z iných tém sa tento týždeň rozoberala inkluzívna firma Sweet Baby Inc, ktorá si inklúziu vysvetľuje po svojom. Rovnako po svojom si Apple začalo vysvetľovať DMA smernicu, ktorá začala platiť v EU. Totiž ešte pred jej platnosťou zrušilo Epicu vývojárske konto, aby nemohlo spraviť konkurenciu ich Store, hneď sa im na to ozvala EU a Apple už potvrdil, že obnoví prístup Epicu. Nechcelo platiť 10% z celoročných tržieb. Už tento týždeň totiž firma dostala od EU pokutu 1.8 miliardy eur, to ešte za obmedzovanie konkurencie v hudobných službách.

Z ostatných vecí tento týždeň EA prinieslo na Steam 9 klasických hier a rovno ich dalo do akcie. K tomu vieme, že u nich Respawn pracuje na novej hre v Titanfall univerze. Remedy zverejnilo nové oficiálne PC požiadavky na Alan Wake 2, zoptimalizovali totiž hru pre low-end karty. Vieme, že sa Ghost Recon pripravuje v Ubisofte a vráti sa k fps pohľadu, alebo aj to, že  Warner Bros chce viac investovať do mobilných a free 2 play hier, chce totiž viac istoty v tomto neistom svete. Nakoniec Microids predstavil remake Amerzone: The Explorer’s Legacy a slovenská taktická hra Forgotten but Unbroken získala vydavateľa.

Z technologických noviniek sme tu mali Samsung, ktorý poslal S24 Ultra mobily do vesmíru, aby pofotili Zem. Popritom Nvidia skončila s GTX značkou, keďže prestali vyrábať GTX 1650, oproti tomu stále vyrábajú RTX sériu, kde sme si zhrnuli, čo ponúkajú nové RTX 40 Super karty. Dozvedeli sme sa aj to, že GTA Vice City rozbehal aj router. Zaujímavo skončil súd Nintenda s vývojármi Yuzy, ktorí kapitulovali a zrušia všetky svoje projekty, ešte k tomu Nintendu aj zaplatia. Paletu správ uzavrel Intel, ktorý plánuje 1nm proces na rok 2027.

Vo filmovej oblasti práve Nintendo ohlásilo, že pripravuje ďalší Mario animák. Z herných seriálov sa blíži Fallout seriál, ktorý je podľa Nolana takmer ako Fallout 5. Seriál dostal aj prvý trailer. K tomu Netflix obnovil Avatar seriál na ďalšie dve sezóny. Ale ak chcete niečo netradičné, pozrite si amatérske filmové spracovanie Mafia hry. Prišiel aj trailer na 3 Body problem seriál a aj na animák V hlave 2.

V recenziách sme ohodnotili stratégiu Terminator: Dark Fate - Defiance, ale aj zaujímavú RPG
The Thaumaturge, pozreli sme sa aj na návrat Star Wars: Dark Forces Remaster a aj na Like a Dragon: Infinite Wealth titul z Yakuza série. K tomu sme sa pozreli na nový GT2 balík do Assetta a vyskúšali sme slovenskú novinku Preserve. Pridali sme Vertigo 2, House Builder a z hardvéru Asus ROG Phone 8 Pro, ako aj Logitech MX Brio

Práve sme odpremiérovali aj Dune podcast. Budúci týždeň sa pozrieme na Stalker trilógiu a ďalšie zaujímavé veci.





Páči sa mi! (+1)






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Vetráky: pripojenie 3-pin 5v a... (13)
čafte, mám staručký pc 2017/18 (Z270-i7-7700k) nak...
|Jedi survivor (2)
prosím, v akom case príde survivor do gamepass? je...
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (9)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (2)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Svet, ukrajina, vojny ... (20032)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk