XBOX360 HRY ROKU 2008

XBOX360 HRY ROKU 2008

Xbox360 má za sebou herne veľmi dobrý rok a tento nevyzerá o nič horšie.

Článok

Xbox360 otvára už svoj tretí rok existencie a na zaujímavé tituly bude viac ako bohatý. Síce žiadne Halo 3, ale z tej tematiky Microsoft nasadí Halo Wars, z kvalitných RPG netrpezilo čakáme Fable 2, sekačky prídu hneď dve - Too Human a Ninja Gaiden 2 - a to je len začiatok bohatej nádielky.

Xbox360 už so svojim úvodným rozbehom skončil a teraz ako udomácnený na trhu a vyzerá, že už aj plne opravený od svojich neduhov sa môže začať pohodlne usadiť. Microsoft žiadne plány na tento rok zatiaľ neodhalil, ale šepká sa o zlacnení konzoly už na jar spolu s vydaním GTA4. Zlacnenie by mohlo súvisieť s kompletným prechodom na 65nm architektúru, kde by sa mal po procesore v konzole scvrknúť aj grafický čip.

Prejdime na tucet zaujímavých hier tohto roka:

 Halo Wars [vydanie: jeseň] [karta hry]

Xbox360 hry roku 2008
Tentoraz bude treba taktizovať.
Zrejme strategické poňatie Halo univerza nebude až taký trhák ako pôvodná FPS akcia, ale má šancu prilákať Halo hráčov a ukázať im, že hrať sa dá aj s používaním mozgu, teda strategicky. Ensemble stavia hru na konzolové ovládanie od začiatku a teda hráči nebudú mať pri Halo Wars také problémy ako pri ostatných konvertovaných stratégiách. Tu mimochodom tento rok na Xbox360 prídu aj koverzie PC stratégií Supreme Commander, World in Conflict a Universe at War: Earth Assault.

 Fable 2 [vydanie: jeseň] [karta hry]

Xbox360 hry roku 2008
Fable hráčov určite oslní.
Dlho očakávané pokračovanie kvalitnej a zaujímavej RPG hry s vývojom postavy k dobrému alebo zlému by sa malo objaviť už na jeseň a ukázať hráčom evolúciu pôvodnej tematiky do gigantických rozmerov. Tentoraz bude vašej postave robiť spoločnosť verný pes, bude môcť mať deti, bude sa môcť stať dobrým alebo zlým pánom krajiny. Možností bude veľmi veľa.

 Ninja Gaiden 2 [vydanie: leto] [karta hry]

Xbox360 hry roku 2008
Ninja si vychutná potoky krvi.
Pokračovanie kvalitnej sekačky na seba nechalo síce čakať, ale nabrúsenie meča za to stálo. Hrdina Ryu totiž teraz bude môcť odsekávať údy, hlavy a všetko možné nepriateľom a vytvárať tak pôsobivé krvavé jatky. Ostáva dúfať, že všetky zmeny nebudú založené len na odsekávaní a pribudnú aj ďalšie inovácie.

 Grand Theft Auto IV [vydanie: 29. apríl] [karta hry]

Xbox360 hry roku 2008
Som Niko a toto je moje mesto.
Megaúspešná akčná adventúra sa vracia a ak aprílový termín nebude znovu odsunutý, čaká nás horúce leto pri neustálom prechádzaní Liberty City. Xbox360 dostane ku GTA IV aj dve príbehové expanzie, kde by prvá mala vyjsť na jeseň a druhá budúcu jar. Konkurencia v podobe Saint's Row 2 sa určite tiež nedá zahanbiť a z akčno-adventúrového štýlu konzola počas roka dostane aj Mercenaries 2, Mafiu 2, Just Cause 2, Prototype a ďalšie.

 EndWar [vydanie: jeseň] [karta hry]

Xbox360 hry roku 2008
Skončite všetky vojny
Ubisoft pripravuje niekoľko Tom Clancy hier na tento rok a okrem pokračovania Rainbow Six: Vegas, Splinter Cellu a nového Air Combatu vyjde aj strategicky ladený EndWar. Je to viac menej taktická akcia pripomínajúca Full Spectrum Warrior, kde budete svoje jednotky viesť územím a snažiť sa ho oslobodiť. Hra bude mať aj globálnu multiplayerovú podobu, v ktorej sa budú snažiť tri armády prebrať Európu pod kontrolu.

 Too Human [vydanie: jar] [karta hry]

Xbox360 hry roku 2008
God of Bionic War
Odkladaná sekačka s kybernetickým bohom by nemala byť ďaleko od vydania a Silicon Knights konečne ukážu na čom tak dlho pracovali a či sa nám na to oplatilo čakať. Mechanickí mimozemštania útočia na planétu a jediný, kto ju môže ochrániť, ste vy, kyberneticky vylepšený človek.

 Midnight Club: Los Angeles [vydanie: apríl] [karta hry]

Xbox360 hry roku 2008
A nie, že niekto poškriabe ten perfektný lak
Spolu s GTA pripravuje Rockstar aj pokračovanie svojej Midnight Club série a vyzerá, že to rozbehne vo veľkom štýle vo veľkom Los Angeles. Zatiaľ je o hre veľmi málo detailov, ale vyjsť by už mala okolo apríla a ponúknuť voľnosť, upgradovanie, deštrukciu a hlavne rýchlosť.

 Battlefield: Bad Company [vydanie: ?] [karta hry]

Xbox360 hry roku 2008
Videli ste už účinok smajlového granátu?
Pokračovanie Battlefieldu v konzolovej forme bude iné, ako boli fanúšikovia série zvyknutí na PC a prinesie príbehovú hru a aj nový engine, ktorý ponúkne ako rozsiahle lokácie, tak možnosti deštrukcie takmer všetkého. Hre nebude chýbať humor doplňujúci netradičný vojnový štýl a v určitej obmene sa tam objaví aj multiplayerová schéma pôvodného Battlefieldu.

 Splinter Cell: Conviction [vydanie: jeseň] [karta hry]

Xbox360 hry roku 2008
Sam sa bol doučiť u Jasona.
Sam Fisher sa vracia a ani tentoraz na neho nečaká žiadna dovolenka, oddych alebo nebodaj pokojný dôchodok. Vracia sa späť do akcie, aby sa v novom štýle pripomínajúcom Assassin's Creed pokúsil utiecť svojim prenasledovateľom z jeho bývalej agentúry a zistiť, čo sa vlastne deje a kto za tým stojí. Prioritou je prežiť.

 Star Wars: The Force Unleashed [vydanie: apríl] [karta hry]

Xbox360 hry roku 2008
Sila je moja.
Jedi prichádza a Sila sa nám ukáže v novej generácii. Kombinácie nových AI, fyzikálnych a grafický enginov umožnia jedinečné stvárnenie dopadov Jedi schopností na prostredie a ako ukázali prvé videá, naozaj nás čaká kvalitná zábava. Otázne je, či vás nezláka temná stránka Sily.

 Lost Odyssey [vydanie: 29. február] [karta hry]

Xbox360 hry roku 2008
Ak zomrieš, to brnenie je moje.
Aj tento rok dostane Xbox360 veľkú japonskú RPG od Mistwalkeru a tentoraz to bude Lost Odyssey. Hra vás prevedie životom nesmrteľného bojovníka odsúdeného na tisíc rokov života. Budete prežívať jednotlivé jeho konflikty, vzťahy, budete skúmať prostredia v rôznych časoch a riešiť problémy.

 Huxley
[vydanie: ?] [karta hry]

Xbox360 hry roku 2008
Kto ide so mnou proti PCečkarom?
MMO akčný štýl má zrejme ako jediný šancu ujať sa na konzolách a práve tento štýl prinesie dlho vyvíjaná hra Huxley. Najnovšie informácie ukazujú vydanie na tento rok a to ako na PC, tak aj Xbox360, ktoré sa v online prostredí spoja a budú hrať proti sebe. Hra ukáže možnosti Unreal 3 enginu v spracovaní rozsiahlych lokácií, vnútra veľkých miest, aj exteriérov. Ostáva nám len čakať, či aj akcia bude na úrovni.

Z ešte bližšie neohlásených titulov čaká Xbox360 aj Banjo Kazooie 3, a je viac ako pravdepodobné, že Gears of War 2 príde už na jeseň, rovnako by sme mali uvidieť Alan Wake a aj nového Prince of Persia. Z Xbox Live titulov si určite nenechajte ujsť remake 8-bitového Bionic Commando Rearmed a nový titul od Rare Fast and Furries, ktorý bude kombinovať všetky známe postavy Rare do rôznych minihier ovládateľných kamerou alebo ovládačom. Nasnímanie vlastnej tváre postave nebude chýbať.

Z ďalších titulov nás na čakajú napríklad tituly:

Bourne conspiracy
 Wet
 Saints Row 2
 Tiberium
 Age of Conan
 Alone in the Dark
 Tom Clancy's Rainbow Six Vegas 2
 
Devil May Cry 4
 Bully: Scholarship Edition
 Dark Sector
 Mercenaries 2: World in Flames
 Race Driver: Grid
 Fracture
 
Fallout 3
 Prototype
 Dead Space
 Sin City
 Tomb Raider Underworld
 
Soulcalibur IV
 
Army of Two
 Bionic Commando


Xbox 360 teda čaká ďalší plodný rok, ktorým sa nezahanbí oproti konkurencií.  Samozrejme toto je len časť pripravovaných titlov. Ďalšia várka bude ohlásená na nadchádzajúcich jarných výstavách.


napísal saver 2.2.2008
Páči sa mi!
XBOX360 HRY ROKU 2008

Zaradené pod: xbox


Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (1)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Speedlink competition pro extr... (0)
Zdravim, som lama mám otázku.Kúpil som si SpeedLin...
|Mw3 2011 xbox series x multipl... (2)
Čaute, kúpil som si fyzickú kópiu MW3 x360. Hra fu...
|Poľovnícke hry - hunter simula... (6)
je ich viacero,ale v tomto vlákne by som sa chcel ...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19536)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk