VIANOCE V REDAKCII

VIANOCE V REDAKCII

So Sectorom pod vianočným stromčekom

Článok

Opäť s kladivkom na mäso bezradne stojíte nad kaprom, ktorý vám ešte pred chvíľou plával vo vani? Vyjedáte koláče a (ne)trpezlivo odpovedáte deťom, kedy sa už konečne cez komín pretlačí ten tučný dedko v červenom župane s bielou bradou? Dajte si pauzičku, vypite kávičku, na chvíľku prestaňte s vypisovaním esemesiek, pozrite sa na to, čo sa aj v posledných dňoch roka deje v hernom svete, o ktorom sa vás snažíme čo najpodrobnejšie informovať.

Ani v roku 2017 sme nezaháľali. Priniesli sme vám množstvo noviniek, stovky recenzií a ďalších článkov, videorecenzie, zoznámili sme vás s novým dizajnom Sectoru, ktorý sa ešte dolaďuje, ale čoskoro sa predvedie v plnej paráde. A budeme tu pre vás aj naďalej, hoci osadenstvo redakcie sa čiastočne obmieňa, ale tak už to v živote chodí. Sector, to sme my, ale aj vy - hráči, ktorí vybojovali veľa hrdinských bitiek vo FPS, RPG, RTS a iných žánroch, ku ktorým teraz symbolicky pripájame aj P.F. 

Čas vianočný - čas sviatočný. Darčeky pod ihličnanmi, kvôli ktorým sa podaktorí aj zadĺžili, farebné svetielka, koledy, petardy, ohňostroj, vystreľujúce zátky z perlivého šampanského, Popoluška s Libošou Šafránkovou  - to sú notoricky známe veci, ktoré k tomuto obdobiu neodmysliteľne patria. Ale niektorí z nás si ich spájajú aj s obľúbenými videohrami. A do tejto kategórie zrejme  patríte aj vy, pretože teraz čítate tento článok na Sectore, a to je znak toho, že ste Game pozitív. Nuž, je možno pravda, že práve v tomto čase hry naopak odložíte bokom a poctivo vysávate, venujete sa svojim polovičkám, prípadne deťom a svokre alebo namiesto gamepadu a myši manipulujete s vývrtkou. Ako ste teda na tom? Dajte nám vedieť v diskusii. Ale naši redaktori sa určite (aj) hrajú. Tu sú ich priznania a odpovede na našu zvedavú otázku:

Ktoré hry a prečo máte späté s Vianocami a radi sa k nim vraciate v tomto období (nemusia byť s vianočnou tematikou), respektíve čo budete hrať počas tohtoročných Vianoc?

Vianoce v redakcii

František Vangor - Francis.

Keď je zima v plnom prúde a vonku sú poriadne mrazy, veľmi rád sa vyberiem na virtuálnu dovolenku do Stranded Deep. Vianočný stromček tak nahradí palma, kapra naporcovaný žralok, darčeky zasa truhlice z vraku lode, anjela si spravím nie do snehu, ale do piesku a miesto vaječného likéru budem popíjať kokosové mlieko. Alebo... ten likér si vezmem radšej so sebou...

Jakub Pokorný - Possol

Typickú hru, ktorú hrávam počas vianočných sviatkov, nemám. Avšak vždy si spomeniem na časy strávené pri Age of Empires 2, a tak si aspoň na chvíľku túto legendárnu stratégiu zahrám. Tieto sviatky budem doháňať resty, čiže si s chuťou dohrám najnovší Assassin's Creed zasadený do starovekého Egypta, prípadne ak ostane čas, tak sa pozriem na zúbok posledného herného South Parku. Ako vianočný typ môžem poradiť Jazz Jackrabbit 2, ktorý vyšiel spolu s prvým dielom na GOG.COM. Sú tam parádne úrovne so sviatočnou tématikou a nejednému hráčovi to určite spraví nostalgickú radosť, ale aj zistenie, že je to stále zábavná hra.

Ondrej Džurdženík - Gam_er

Dobrú vianočnú hru som sa snažil nájsť dlhší čas, no neúspešne. Preto v tomto období zostávam pri veciach s inou tématikou. Som veľký fanúšik série Assassin's Creed, takže cez Vianoce na mňa čaká Origins, pri ktorom som dlhší čas váhal kvôli RPG prvkom. No napokon som sa doň rozhodol ísť a sám som zvedavý, ako mi nový štýl sadne / nesadne. Okrem toho sa pozriem aj na januárové výpredaje, ktoré už bežia na PSN a ak ma niečo zaujme, určite pôjdem do kúpy v prípade, že by môj čierny kôň Assassin's Creed: Origins zlyhal. Pomedzi to si dám určite zimné levely remastrovaného Crasha, ale všetko, samozrejme, s mierou, pretože Vianoce sú o inom. ;)

Jaroslav Otčenáš - Je2ry

Cez Vianoce ma čaká Divinity: Original Sin II a, samozrejme, Dota 2, aby tie Vianoce neboli až také kľudné a pokojné. :)

Vianoce v redakcii

Lukáš Gajdosech - Rolan 

S Vianocami sa mi nespája žiadna konkrétna hra. Skôr sa snažím vždy voľné dni využiť na hranie toho, na čo nebol cez rok priestor. Spoločne s priateľkou sme ešte koncom leta začali Lego Harry Potter, cez semester na to nebol čas, a tak by sme to teraz radi dohrali. Taktiež by som znova rád zasadol do kresla svojho virtuálneho Pythonu v hre Elite: Dangerous a pozrel si na vlastné oči, ako prebieha boj proti Thargoidom.

Tomáš Kuník - Play3man

Počas minulých Vianoc som dosť času venoval práve hraniu Overwatch, takže si ho určite nezabudnem zapnúť aj počas tých nadchádzajúcich. Podobné spomienky mám, paradoxne, aj na nie veľmi vydarenú hru z olympijských hier z roku 2012, ktorá bola však aj napriek všetkým chybám jedna z najlepších hier s tematikou olympijských hier. Okrem nich žiadnu hru špeciálne spätú s Vianocami nemám, ak teda nemám ísť až príliš do histórie. Tieto Vianoce budem venovať čas okrem hrám na recenziu aj spomínanému Overwatch, aktuálnemu Assassinovi, zavítam do Hviezdnych vojen a pravdepodobne si zaspomínam aj pri Crashovi.

Michal Korec - Korec

Na Vianoce vždy oprášim Wii a staručké Guitar Hero a Rock Band hry. Len tak si ťukám pár skladieb (niektoré stále dookola) a chrúmem medzi nimi oblátky. A v noci sa občas vydám pozrieť klany vo World of Warcraft. Tieto dva rituály nesmú medzi handheldami či iným hraním na Vianoce chýbať. 

Ján Kordoš - Kordi

Počas zimnej dovolenky sa z megalomanských plánov splní len časť, avšak pravidelné návraty k The Long Dark pre zimnú atmosféru hovoria jasnou rečou. Aj tentoraz budem prežívať v nehostinnej pustine. Okrem toho sa treba vrátiť ku všetkým restom tohto, minulého aj toho predminulého roka. A toho predtým. Alebo vy nemáte plnú knižnicu odložených hier? Nič však nie je lepšie, ako si vychutnávať ticho a pokoj s dobrou, najlepšie mrazivou knihou alebo obľúbeným filmom. Shawshank predsa musí byť.

Vianoce v redakcii

Matúš Štrba - matus_ace

Síce si ju nezahrám (hlavne lebo neviem, kde vlastne skončila), no asi navždy mi s Vianocami zostane spätá slovenská záležitosť Spellcross. Hlavne preto, že som počas Vianoc dostal naraz túto hru až dvakrát. Pod stromčekom som si hry našiel predtým a aj potom, no táto bola výnimočná. Náročná stratégia, skvelý dabing, zaujímavé zasadenie a vlastne môj prvý kontakt s domácou tvorbou.

Branislav Kohút - Uni

Počas Vianoc vždy plánujem hrať hry, ktorým sa nestíham venovať v priebehu roka, pretože väčšinu času mi zaberú tituly na recenziu. Ale obvykle sa k nim ani v tomto období nedostanem. Tentokrát to budú predovšetkým VR hry, keďže momentálne mám k dispozícii HTC VIVE a chceme vás na Sectore informovať aj o zaujímavých kúskoch z VR scény. Ale pustil som sa aj do Bridge Constructor Portal a v januári vám určite prezradím, čo je na tejto hre také zábavné.

Peter Dragula - Saver

Keď si spomeniem na prvé hry s vianočnou témou, tak sa mi vybavia Xmas Lemmingovia a Home Alone, svojho času jedinečné tituly. Dnes je už herný biznis inde, väčšie hry už pravidelne dostávajú svoje vianočné updaty, ako DLC, santove čiapky, vianočné lootboxy alebo preskinované vianočné zbrane, aby sa peniaze sypali. Možno až nasilu sa snažia sprostredkovať vianočnú atmosféru aj v danom titule. Niekedy im to však vyjde, niekedy nie. Ale teraz vážne, kde je moja vianočná čiapka v PUBG?!!  Zrejme práve PUBG budem teraz cez Vianoce hrať, aby sme budúci týždeň mali recenziu.

 

A keďže Vás máme radi  ako soľ a naše najobľúbenejšie hry, želáme Vám v mene celej redakcie Sectoru príjemné sviatky a šťastný nový rok plný zábavných titulov.  A budeme radi, ak si o nich aj počas nasledujúcich mesiacov spoločne pohovoríme v našich recenziách a vašich príspevkoch, ale aj osobne na rôznych podujatiach.

                                                                                                          Váš Sector tím


napísal redakcia 22.12.2017
Páči sa mi! (+10)
VIANOCE V REDAKCII


Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Dolby vision (1)
Zdravím, chcem sa opýtať na nejaké riešenie ohľado...
|Android smartphone do 200-250 ... (4)
Zdravím vás. Vedel by niekto poradiť budget telefó...
|Wifi a ethernet (9)
Ahojte, Mám problém s pripojením pc na net. Vše...
|Dragons dogma ii cz/sk forum (1)
https://steamcommunity.com/app/2054970/discussions...
|Ms windows cd key (34)
Zdravim. Pozeral som cdkeys, ale maju cenu nieco n...
|Svet, ukrajina, vojny ... (18432)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk