ZHRNUTIE ROKA 2021 OD REDAKCIE SECTORU

ZHRNUTIE ROKA 2021 OD REDAKCIE SECTORU

Summa summarum

Na rozbeh tohto roka si naša redakcia zhrnie predošlý rok 2021 a pozrie sa, čo prichádza v roku 2022.

 

ADAM XMX

Tento rok som s výberom hry roka nemal problém. Milujem autá, tým pádom aj závodné hry, a teda Forza Horizon 5 je jasným víťazom. Druhé miesto patrí tomu, čo ma v mojom hráčskom živote chytilo za srdce najviac, séria Mass Effect. Hoci je to „len" remaster, stále dokáže prekonať aj mnohé dnešné hry. O treťom mieste som musel dosť dlho uvažovať, ale nakoniec som sa rozhodol pre Solasta: Crown of the Magister. Sklamanie roka bolo takmer také jasné ako hra roka, Rockstar ukázal, ako sa remaster nemá robiť, a tak gratulujem GTA The Trilogy: Definitive Edition k tomuto „oceneniu".

Kvalitných titulov bolo tento rok dostatok, či už tie zvučnejšie, ako Resident Evil Village, It Takes Two, Halo Infinite, Marvels Guardians of the Galaxy a ďalšie, ale aj tie menej nápadné, ako The Medium, Outriders, Sherlock Holmes: Chapter One a ďalšie. Verím, že rok 2022 bude minimálne rovnako dobrý a dočkáme sa množstva kvalitných hier. A tituly, na ktoré som zvedavý najviac? Stalker 2, Starfield, Falling Frontier a Terra Invicta.

 

Zhrnutie roka 2021 od redakcie Sectoru

 

POSSOL

Rok 2021 bol pre mňa najmä na jeseň konečne riadne naplneným rokom, kedy priniesol hry, ktoré som doslova „žral" - začalo to remastrovaným Crysis, kde najväčším sklamaním bola nemožnosť vlastných uložených pozícií, ale hralo sa to úžasne! Pokračovalo to štvrtým pokračovaním Age of Empires 4, ktoré považujem za mimoriadne podarené a následne prišla bomba v podobe novej hry Forza. Záver roka sa niesol v nie úplne ideálnym zavŕšením v podobe Halo: Infinite. Vadil mi čiastočne otvorený svet a tešil som sa na multiplayer, ale nový Unreal Tournament by bol vhodejší pre mňa. ( :-) ) Najväčší hit roka Deathloop som mal taktiež tú česť hrať, ale zistil som, že ma to v podstate sklamalo - takže som výnimkou v mori hráčov, ktorí na to nedajú dopustiť. Pevne verím, že budúci rok bude o niečo viac rok nových hier ako remasterov, ale aj tie už patria k životu, treba si zvykať.

 

Zhrnutie roka 2021 od redakcie Sectoru

 

Taiven

Je za nami ďalší chaotický, prekomplikovaný a plynutie-času popierajúci rok, ktorý neoriginálne kopíruje ten minulý. Dostalo sa nám pod ruky zopár kvalitných titulov, ale aj zopár katastrof...ehm GTA Trilogy... ehm. Dúfajme preto, že všetky odklady nakoniec pomôžu vzniku IBA ultra kvalitných titulov roku 2022 a taktiež, že Elden Ring sa vo februári stane pre From Software novým magnum opus :)
P.S. Resident Evil Village bolo okradnuté o cenu hry roka 2021!

 

Zhrnutie roka 2021 od redakcie Sectoru

 

KOREC

Na to koľko posunov a odložení priniesol rok 2021, bolo to veľmi solídnych 12 mesiacov a na nedostatok titulov sa nedá sťažovať. Mimoriadne silný bol február na Switch (Super Mario 3D+Bowser, a tradične jeseň (september bol miestami príliš nadupaný). A to som do TOP10 nedával FF7 Remake Integrade či Tsushimu s novým ostrovom...

Ale na druhej strane zatiaľ sme dostali málo PS5 a Xbox Series exkluzivít, čo signalizuje, že prechod na novú generáciu bude pomalší a staršie konzoly tu s nami ešte dlho ostanú.

To je azda najväčšie očakávanie na rok 2022 - zlomí sa to a bude viac next-gen hier? Alebo bude rok 2022 podobný tomuto, nehovoriac o nedostatku konzol. Bude už deň v roku, kedy napochodujete do elektro-obchodu a odídete s novou konzolou v taške bez predobjednávky?

A z hier je to jasné. Nintendo - vyjde Zelda BOTW 2? Microsoft - prerazí už s väčším množstvom exkluzivít a udrží GamePass kvalitku? Sony - v prvom štvrťroku si získa veľa hráčov a čo tie zvyšné?

PS - a kúpim si už konečne do PC normálne grafickú kartu a nebude stať niekoho výplatu???

 

Zhrnutie roka 2021 od redakcie Sectoru

 

UNI

V roku 2021 sa urodili zaujímavé hry, hoci možno nie až natoľko, aby rezonovali ešte dlho po svojom vydaní. Našiel som si medzi nimi svojich favoritov a teším sa na to, čo prinesie v hernej oblasti rok 2022. Keďže počítam s určitými odkladmi, skôr si všímam hry, ktoré by reálne mohli vyjsť v najbližšom období. Takže som napríklad zvedavý, ako dopadne Rainbow Six Extraction, kde boj proti mimozemšťanom posúva sériu do celkom novej roviny. Ale musím dodať, že už teraz som sa dočkal jedného príjemného prekvapenia a bude to moja prvá vysoká známka v recenzii v tomto roku. Viac vám zatiaľ neprezradím.

 

Zhrnutie roka 2021 od redakcie Sectoru

 

SAVER

Rok 2021 bol z herného hľadiska pre vývojové firmy náročný a bolo to vidieť na vychádzajúcich tituloch, kde bolo prekvapivo veľa failov - špeciálne GTA Trilogy a Battlefield 2042, ale zase vyšli aj parádne veci, ako It Takes Two, Forza alebo Halo. Aj keď skutočne prekvapil hlavne Epic koncom roka s Matrix techdemom, ktoré ukázalo, že živé svety a vizuálne reálne postavy budú do budúcnosti jednoducho vytvoriteľné.  

Do tohto roku uvidíme, čo všetko príde, ale určite sú tam zaujímavé tituly ako Stalker alebo Starfield, aj keď som zvedavý hlavne na tie ešte neohlásené. Možno trochu otázne sú však trendy, a to špeciálne NFT a Blockchain hry.

 

Zhrnutie roka 2021 od redakcie Sectoru

 

ACE

Herný svet už druhý rok dosť trpí a nemám na mysli len odklady. Celý rok som sa rozprával s rôznymi vývojármi, ktorí museli čeliť všeobecným problémom, ale aj takým, ktoré by ste si ani netipli. Mnohí mali sami covid, niekomu zase v Bielorusku po protestoch uniesli vedúceho programátora, tímy čelili finančným problémom, samotní vývojári zase aj problémom v tímoch ako takých (čo sa aj často nakoniec dostalo do médií). Všetkým navyše chýbali výstavy, konferencie, stretávanie sa s ostatnými z biznisu a hlavne s hráčmi. Bez toho herný svet stráca to najlepšie zo svojho čara. Tak si spoločne držme palce a skúsme potiahnuť za jeden povraz, aby sme sa z tejto situácie konečne dostali.

 

Nakoniec nám ostáva len zaželať vám čo najlepší rozbeh roka 2022 plného hier bez NFT.


napísal saver 3.1.2022
Páči sa mi! (+5)
ZHRNUTIE ROKA 2021 OD REDAKCIE SECTORU


Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Televízor k ps5 (7)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (0)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Testy,benchmarky,3dmarky,atď..... (2)
všetko ohľadne vašich testov a grafov...
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (3)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19778)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk