GameStop prepustil viac ako 100 ľudí, vrátane polovice redakcie Game Informeru

GameStop, pod ktorý patrí aj známy časopis Game Informer to má v poslednom čase naozaj ťažké. Prepúšťanie je súčasťou Reboot plánu.

pridal Gam_er 21.8.2019 o 15:53 pod hry
GameStop prepustil viac ako 100 ľudí, vrátane polovice redakcie Game Informeru

HRY > NOVINKY >

Známy maloobchodný reťazec GameStop dnes prepustil viac ako sto zamestnancov. To ako vo svojom sídle spoločnosti v Grapevine v Texase, tak aj v ďalších kanceláriách, vrátane svojho dcérskeho časopisu Game Informer v Minnesote, kde takmer polovica redakčných pracovníkov prekvapujúco stratilo svoju prácu.

Oficiálne stanovisko spoločnosti znie takto:

„V rámci predtým oznámenej iniciatívy GameStop Reboot, ktorá má transformovať naše podnikanie do budúcnosti a zlepšovať našu finančnú výkonnosť, môžeme potvrdiť, že došlo k zníženiu pracovnej sily, ktoré ovplyvnilo viac ako 120 pozícií zamestnancov spoločnosti. To predstavuje približne 14 % z našej celkovej základne, ako v sídle spoločnosti, tak aj v niektorých iných kanceláriách.

Aj keď sú tieto zmeny ťažké, boli potrebné na zníženie nákladov a lepšie zosúladenie organizácie s naším úsilím o optimalizáciu podnikania tak, aby spĺňalo naše budúce ciele a faktory úspechu. Uvedomujeme si, že je to ťažký deň pre našu spoločnosť a najmä pre zamestnancov, ktorých sa to týka. Ceníme si ich odhodlanie a doterajšiu službu spoločnosti GameStop a zaväzujeme sa ich podporovať počas tohto obdobia prechodu.”

Táto správa prichádza len pár týždňov potom, ako GameStop prepustil desiatky regionálnych manažérov. To nasledovalo po náročnom roku, v ktorom sa spoločnosť pokúsila predať sama, pričom neskôr z tejto snahy upustila. Akcie spoločnosti GameStop za posledných niekoľko rokov prudko klesli, pretože maloobchodník sa naďalej snaží udržať nad vodou vo svete, v ktorom digitálna distribúcia rastie a dominuje. 

K situácii sa na svojom Twitteri vyjadril aj šéfredkator Game Informer, Andy McNamara:

„Snažím sa dosiahnuť, aby veci s mojimi ľuďmi boli v poriadku. Milujem Game Informer, jeho ľudí a jeho čitateľov viac, než by to mohla robiť akákoľvek iná spoločnosť. Budem sa venovať všetkým problémom, keď budem schopný ich riešiť, ale zatiaľ sa musím zamerať na svoju Game Informer rodinu.”





Páči sa mi! (+2)






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Praskanie v zdroji (8)
Zdravím, mám problém s PC. Keď zapojím kábel do el...
|Ms windows cd key (18)
Zdravim. Pozeral som cdkeys, ale maju cenu nieco n...
|Hodinky (6)
Uvažujete o kúpe hodiniek,náramkov,smart hodiniek ...
|Ps5 hdr (1)
Ahojte idem si sem po radu ohľadom hdr na ps5.. ak...
|Hitman 2 a hitman 3 (1)
ahojte,sectoráci. mám menši problem,zakúpil som hi...
|Svet, ukrajina, vojny ... (17918)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk