Gamescom 2019: Biomutant nám ukázal viac zo svojho sveta

Vzhľad, schopnosti a aj osud tohto chlpáča budú len a len vo vašich rukách

pridal matus_ace 25.8.2019 o 19:08 pod hry
Gamescom 2019: Biomutant nám ukázal viac zo svojho sveta

HRY > NOVINKY >

Demá na Gamescome sa často líšia od tých pre novinárov a takmer vždy sa dosť líšia aj od finálnej hry. Dôvod na to je jednoduchý - hráči na výstavisku neraz čakajú aj 5 hodín na to, aby si zahrali demo, ktoré má len 10-15 minút. Autori im tak chcú ponúknuť čo najviac v tak krátkej dobe. Nedávajú tam otvorené pasáže, zložité časti a podobne. Je to linieárne, priamočiare, akčné aj keď môže byť hra pravým opakom. Príkladom môže byť Biomutant, ktorého Gamescom demo bolo presne takéto, no za zatvorenými dverami sme sa o hre dozvedeli oveľa viac.

Tá ponúkne svet s rozmermi 8x8 kilometrov, nebudú v nej žiadne cutscény a príbeh sa bude odvíjať od vás vďaka karma systému (s rôznymi možnosťami aj v dialógoch), pričom v ňom rozhodnete o osude tohto sveta plného bylinožravcov, ktorým život znepríjemňuje posledný mäsožravec - vlk. S ním sa váš hrdina stretne hneď v úvode a asi tušíte, že sa konfrontácii nevyhnete. K nej je však ešte dlhá cesta a za tú dobu sa v hre udejú rôzne veci, stretnete rôzne postavy a možno ani neobjavíte úplne všetko. Dokonca ani niektoré členovia tímu ešte nevideli všetko, čo v hre je.

Autori zvolili menší svet kvôli tomu, aby ste v ňom neustále mohli nájsť niečo zaujímavé. Postupne budete zisťovať, kto vlastne ste a čo tu robíte. Niektoré príbehové eventy môžu dokonca nastať kdekoľvek vo svete. Nenájdete tu žiadne ukazovateľe questov, ale postavy vás môžu v dialógu naviesť na smer, kam máte ísť. Trochu to pripomína Zeldu v tomto ohľade. Tento svet ponúkne miesta s rôznou klímou a zavedie vás dokonca aj pod vodnú hladinu. Na presun po ňom môžete využívať rôzne prostriedky, od tých tradičných až po úplne uletené. Môžete jazdiť na hyene, lietať v balóne, použiť na presun veľkú mechanickú ruku na kľúčik, vodný skúter, či dokonca cestovať (a bojovať) v ponorke v tvare pavúka.

Loot je v tomto svete všade, ale čím ďalej zájdete a čím nebezpečnejšie zóny navštívite, tým zaujímavejšie veci môžete získať. Takéto výpravy si však budú vyžadovať zodpovedajúcu výbavu. Tú môžete craftovať spolu s oblečením, amuletmi a aj zbraňami, pričom autori majú naozaj netypický prístup ku craftovaniu a môžete si vyrobiť zbraň napríklad z kombinácie banánu, záchodovej kefy a sklenených črepov. Každá zbraň so sebou prináša unikátne pohyby a útoky.

Narazíte tu na množstvo podivných postavičiek, napríklad na plaza s budovou na pancieri. Nepriatelia rovnako ponúkajú pestrú ponuku rôznych typov a veľkostí, pričom tu nájdete aj niekoľkých bossov vo veľkosti ako z Shadow of the colossus. Proti bossom sa môžete vydať v ľubovoľnom poradí a súboje sú vždy iné. Uplatníte v nich unikátny súbojový systém kombinujúci kung fu so zbraňami. Navyše tu je 6 legendárnych zbraní, ktoré dokážete získať len od náčelníkov 6 herných kmeňov. S týmito sa môžete spájať a napríklad bojovať proti ostatným. Súbojovému systému nechýbajú aj defenzívne techniky, efektné spomaľovačky a videli sme taký, ktorý sa odohrával počas pádu z budovy.

Biomutant je v jadre o mutáciách, ktoré sú vlastne RPG prvkom. Toto bude vaša postava, ktorú si môžete upravovať na rôznych úrovniach. Už len rôznych možností vzhľadu je tu toľko, že sa dajú ťažko spočítať. Stefan Ljungqvist z  Experiment 101 nám pustil video, v ktorom bol prierez rôznych výzorov a bolo ich naozaj obrovské množstvo, pričom ani zďaleka neboli všetky. Vyššie spomínaných 6 kmeňov v RPG systéme hry znamená 6 rás, teda 6 DNA kódov, ktoré môžete pri mutácii využiť, morfovoať a ovplyvňuje to aj štatistiky. Veľká hlava ovplyvní inteligenciu, veľké svaly zas silu a podobne.

Hra vyjde niekedy tento rok pre PC, Xbox One a PS4.





Páči sa mi! (+4)






PC
PS4
Xbox One

Vývoj: THQ Nordic / Experiment 101
Štýl: Akčná Adventúra / RPG
Dátum vydania: 25. máj 2021
+ SLEDOVAŤ HRU
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Dolby vision (1)
Zdravím, chcem sa opýtať na nejaké riešenie ohľado...
|Android smartphone do 200-250 ... (4)
Zdravím vás. Vedel by niekto poradiť budget telefó...
|Wifi a ethernet (9)
Ahojte, Mám problém s pripojením pc na net. Vše...
|Dragons dogma ii cz/sk forum (1)
https://steamcommunity.com/app/2054970/discussions...
|Ms windows cd key (33)
Zdravim. Pozeral som cdkeys, ale maju cenu nieco n...
|Svet, ukrajina, vojny ... (18412)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk