Výstava Maker Faire - centrum technológií a domácich kutilov už zajtra v Bratislave

Svetová prehliadka najnovších inovácií, ale aj kreativity jednotlivcov sa dostáva po prvýkrát na Slovensko. Svoje brány však otvorí len na jeden deň.

pridal play3man 14.11.2019 o 15:58 pod hardware
Výstava Maker Faire - centrum technológií a domácich kutilov už zajtra v Bratislave

HARDWARE > NOVINKY >

Máte radi nové technológie, inovácie a zároveň vás samých baví vytvárať niečo nové? Tak zajtrajšia akcia  s názvom Maker Faire bude presne pre vás. Ide o svetovú výstavu, ktorá sa po prvýkrát dostáva aj na Slovensko. Organizátori sľubujú zábavu pre celú rodinu, a tak si tu každý nájde to svoje. Nezáleží či ste dieťa, rodič alebo dôchodca, v priestoroch Starej tržnice v Bratislave na vás čaká množstvo vystavovateľov so zaujímavými technológiami či kutilskými výtvormi.

Nájdete tu tak novinky ohľadom domácej 3D tlače, 3D tlačené šperky či moderné protézy rúk od e-NABLE, ktoré sú taktiež vytvorené pomocou domácej 3D tlačiarne. Tieto zaujímavosti doplnia informácie o 3D tlači pomocou čokolády. Tú budete môcť vybehať na obrovskom kolese ako ľudský škrečok. Priamo na výstavisku budú k dispozícii na vyskúšanie staré retropočítače či podomácky vyrobené vznášadlo. Zastúpenie tu budú mať aj roboty. Dozviete sa, ako si poskladať vlastného miniatúrneho robota OTTO DIY a taktiež sa budete môcť pozrieť aj na robotický futbalový tím od šikovných študentov. Za pozornosť stoja aj programovateľné mikroroboty, ktoré sú ideálne na použitie v školách pri učení.

Domáci kutili môžu získať inšpiráciu v podomácky vyrobených elektrobicykloch, šperkoch z dreva či novej možnosti pestovania rastlín bez pôdy v interiéri - takzvanej hydropónii. Vystavovatelia vám predstavia projekt mestských úľov pod názvom Skvôt či taktiež podomácky vyrobený automat na predaj medu. Aj hráči si však prídu na svoje, nakoľko prítomní budú aj cosplayeri, ktorí vám priblížia výrobu zložitých kostýmov. Chýbať teda nebude ani Steampunk, ktorý doplnia rôzne možnosti recyklovania či upcyklovania.
 
Poobedný program príde spestriť vzácny hosť, český kutil Josef Průša, po ktorom je pomenovaná najpopulárnejšia 3D tlačiareň na svete. Svoju kariéru začal ešte v roku 2012 ako študent, pričom v súčasnosti má pod sebou viac ako 600 zamestnancov.
 
Maker Faire teda otvorí svoje brány už zajtra. Výstavu nájdete v priestoroch Starej tržnice v Bratislave, a to od 9:30 do 20:00. Cena lístkov je od 3€ pre študentov a deti do 6 rokov, 5€ pre dospelých a 10€ zaplatíte za rodinnú vstupenku.
 
SÚŤAŽ - Ak chceš rodinnú vstupenku zadarmo, tak dnes (štvrtok) do 22:00 skús šťastie na našom instagrame TU!





Výstava Maker Faire - centrum technológií a domácich kutilov už zajtra v Bratislave  Výstava Maker Faire - centrum technológií a domácich kutilov už zajtra v Bratislave  Výstava Maker Faire - centrum technológií a domácich kutilov už zajtra v Bratislave
Výstava Maker Faire - centrum technológií a domácich kutilov už zajtra v Bratislave
Páči sa mi!






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Dolby vision (1)
Zdravím, chcem sa opýtať na nejaké riešenie ohľado...
|Android smartphone do 200-250 ... (4)
Zdravím vás. Vedel by niekto poradiť budget telefó...
|Wifi a ethernet (9)
Ahojte, Mám problém s pripojením pc na net. Vše...
|Dragons dogma ii cz/sk forum (1)
https://steamcommunity.com/app/2054970/discussions...
|Ms windows cd key (33)
Zdravim. Pozeral som cdkeys, ale maju cenu nieco n...
|Svet, ukrajina, vojny ... (18412)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk