Nové konzoly ponúknu v hrách väčšie svety, lepšie volumetrické efekty a aj kvalitnejšie textúry

pridal saver 10.3.2020 o 11:25 pod hry
Nové konzoly ponúknu v hrách väčšie svety, lepšie volumetrické efekty a aj kvalitnejšie textúry


Vývojári postupne prichádzajú na to, ako bude všetko na nových konzolách lepšie a väčšie Najnovšie prišla reč na rozsiahle svety a volumetrické efekty, raytracing tieňov a lepšie textúry.

Viac k tomu povedal šéf Virtuous firmy outsourcujúcej grafiku pre veľké spoločnosti pre ich tituly, robili na Age of Empires II, Outer Worlds alebo aj Jedi Fallen Order:

"Zvýšený výkon a rýchlosť konzol, aký má napríklad konzola Xbox Series X, bude znamenať, že svety budú mnohonásobne väčšie ako sme predtým videli a zároveň v nich bude oveľa viac vecí. Budete sa nimi tiež môcť pohybovať oveľa rýchlejšie, či už ide o jazdu vo vysokorýchlostnom aute, alebo o lietanie na drakovi, pravdepodobne všetko bez loadingov. 

Jednou z kľúčových oblastí, kde takmer určite dôjde k zlepšeniu, sú volumetrické efekty, ako je dym, hmla a oblaky. Toto sú efekty, ktoré rozptyľujú svetlo a boli predtým predstavené v hrách so zmiešanými výsledkami. To, čo robí toto všetko zaujímavým, je efekt, ktorý môže mať aj dopad na gameplay. Áno, na vylepšené efekty dymu sa bude skvele pozerať, ale schopnosť iba sotva zahliadnuť nepriateľa, ak ich svetlo zachytí hneď po tom, ako ste vyhodili dymový granát, dodáva hraniu novú nuancií"

Bruce Straley, dizajnér, ktorý nedávno odišiel z hry Naughty Dog, sa tiež podelil o svoj pohľad na nové efekty:

"Dostupnosť týchto možností a tento výkon znamenajú, že je tam viac možností na hranie so štýlmi, konceptmi a nápadmi. A dúfajme, že sa objavia ďalšie zaujímavé alebo šialené nápady, pretože som sa nikdy nemohol hrať s raytracingom alebo nejakým dynamickým globálnym osvetlením. To teraz otvára novú príležitosť premýšľať o dizajne hier alebo zážitkoch inak.

V Last of Us sme mali systém ambientných tieňov, ktorý sme museli výrazne znížiť a určite by bolo skvelé, keby sme to dokázali vo vyššom rozlíšení a získali tam väčšiu vernosť. Niečo také teraz konzoly umožnia."

Ďalší vývojár Luca Dalco z LKA štúdia zistil, že na PS5 už dokáže zobraziť 4K textúry:

"Veľa sme pracovali, aby sme textúry s najvyšším rozlíšením mohli použiť aj na PS4. PlayStation 5 nám umožní používať neuveriteľnú hustotu Texelov, až do 4096px/m - to znamená, že vizuál bude veľmi detailný aj vo vyšších rozlíšeniach. Je to jedno z najdôležitejších zlepšení vizuálnych možností, na ktoré sme čakali."





Páči sa mi! (+3)







Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Vetráky: pripojenie 3-pin 5v a... (12)
čafte, mám staručký pc 2017/18 (Z270-i7-7700k) nak...
|Jedi survivor (2)
prosím, v akom case príde survivor do gamepass? je...
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (8)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (2)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19950)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk