THE CALLISTO PROTOCOL

THE CALLISTO PROTOCOL

Návrat autora Dead Space

Prvý post-pandemický Gamescom možno nie je nabitý toľkými titulmi ako predchádzajúce ročníky tohto herného eventu, no stále sa vystavovatelia môžu popýšiť ukážkami z mimoriadne prepracovaných hier, z ktorých nám padá sánka na zem. Nepochybne medzi ne patrí The Callisto Protocol od viacerých herných veteránov, vrátane Glena Schofielda, ktorý pracoval na kultovej hre Dead Space. Vývojári zo Striking Distance Studios nám za zatvorenými dverami ukázali gameplay video, v ktorom sme sa viac dozvedeli o nepriateľoch a herných mechanikách.

O príbehu sme sa veľa nedozvedeli a na záberoch sa hlavný hrdina Jacob Lee rovno pustil do práce a s príšerami v jeho svete bol zjavne dobre oboznámený. Nemal na sebe nijaké ochranné brnenie, iba kombinézu a v rukaviciach moduly, ktoré zjavne slúžia pre potreby niekoľkých špeciálnych schopností. Ukážky, ktoré sme videli, sa odohrávali v temných interiéroch vesmírneho väzenia na Calliste, mesiaci Jupitera. Odkazy namaľované krvou na stenách naznačujú, že v zariadení sa rozšíril vírus, ktorý mal pravdepodobne za následok mutáciu hostiteľov na krvilačné príšery.


Jednou najdôležitejších mechaník, ktoré nám boli vysvetlené, je mutovanie príšer v hre. Ako sme sa dozvedeli, nákaza monštier spôsobuje, že sa pri napadnutí snaží chrániť. Má to za následok rast chápadiel z tela príšer, ktoré sú zároveň pre vás signálom, že je potrebné ich zasiahnuť. Ak sa na nepriateľovi rozvinú chápadlá, je potrebné sa do nich trafiť ako do slabého miesta. Ak sa vám to nepodarí, nepriateľ následne zmutuje a stane sa ešte silnejším. Z ukážky hrateľnosti bolo zjavné, že namiesto obyčajného strieľania a zaháňania sa obuškom je potrebné si nepriateľov dobre všímať a reagovať na ich mutácie, čo ešte viac zvyšuje napätie v hre.

Okrem pištole sme v hre videli elektrický obušok a viaceré možnosti upgradov. Obe zbrane nám predviedli na rôznych typoch nepriateľov. Pri boji na blízko s humanoidnými príšerami bolo možné sa uhýbať veľmi plynule ako pri skutočnom súboji a postava sa zbytočne nehádzala o zem ani neuskakovala ako v iných hrách. Na šetrenie nábojmi sa hodí najmä elektrický obušok, ktorým hlavná postava neľútostne mlátila nepriateľov, kým nezmutovali a začali tak predstavovať väčšiu výzvu.

Na zdolanie príšer však budete mať k dispozícii aj niekoľko špeciálnych trikov, ako je gravitačná zbraň na priťahovanie a odhadzovanie predmetov či nepriateľov. Môžete si ich pritiahnuť bližšie k sebe na súboj, ale môžete ich aj poslať do rotujúcich ostnatých pascí, ktoré ich roztrhajú na kúsky. Vo videu sme mohli vidieť pasáž, v ktorej sa Jacob potichu priblížil k nič netušiacim nepriateľom a postupne z nich touto schopnosťou urobil mleté mäso.

Rovnako nepríjemné však vedia byť aj príšery pohybujúce sa po štyroch nohách, ktoré majú schopnosť loziť po stenách a byť neviditeľné. Aj v tomto prípade vám pomôže schopnosť pritiahnutia príšery k sebe ešte kým je viditeľná a vymlátiť z nej zvyšky duše. Ak sa vám to nepodarí, budete sa musieť pripraviť na prípadné quicktime eventy, keď vás nepriateľ chytí, čo dodáva ešte väčšiu dávku napätia.

V závere videa sme videli pasáž, v ktorej bolo potrebné plávať pomedzi turbíny a mohli sme si lepšie všimnúť prepracované detaily v mimike tváre hlavnej postavy, animácie plávania, vody a nakoniec aj realistické vyobrazenie smrti po rozseknutí postavy na dve polovice turbínou. The Callisto Protocol sa javí ako skutočne impozantný nástupca Dead Space série. Autori netaja svoje korene a vďaka prepracovanej grafickej stránke a niekoľkými novými hernými mechanikami nám chcú naservírovať drsný vesmírny horor iba pár týždňov pred Vianocami, konkrétne 2.12.2022.



napísal Tanya 25.8.2022
Páči sa mi! (+14)
VIDEÁ Z HRY
THE CALLISTO PROTOCOL


Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (8)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (1)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Testy,benchmarky,3dmarky,atď..... (2)
všetko ohľadne vašich testov a grafov...
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19866)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk