SPARTAN GEAR CYCLOPS - ŠTÝLOVÁ MECHANICKÁ KLÁVESNICA

SPARTAN GEAR CYCLOPS - ŠTÝLOVÁ MECHANICKÁ KLÁVESNICA

9.0

Lacná a kvalitná mechanická klávesnica?

Gréckeho výrobcu hardvéru Spartan Gear zrejme ešte nepoznáte, ale môžeme vám ho predstaviť prostredníctvom mechanickej hernej klávesnice Cyclops.  Spartan Gear je firma, ktorá si postupne buduje ponuku herného hardvéru,  ponúka gamepady, myši, podložky a, samozrejme, klávesnice. Toto je jej druhá klávesnica, výrobca má ešte jednoduchšiu Chimeru, ale s Cyclops sa posunul o krok vyššie. 

Je to síce lacná mechanická klávesnica, ale prekvapivo kvalitná. Má veľmi dobré vyhotovenie, decentné switche a aj podsvietenie. To možno nesadne každému, ale nájde si svojich fanúšikov. Presnejšie klávesnicu dostanete už za 40 eur, čo je o 20 eur menej ako doteraz stáli najlacnejšie konkurenčné mechanické klávesnice. 

Konkrétne ponúka:

  • anti-ghosting pre všetky klávesy
  • RGB podsvietenie, 11 režimov podsvietenia
  • kovové prevedenie
  • Outemu switche
  • látkový kábel

V Cyclopse dostanete klávesnicu menšej veľkosti bez zbytočných rozšírení okrem základných klávesov, je kompaktná a dizajnovo veľmi pekne navrhnutá. Rovnako konštrukcia je kvalitná a priam masívna. Spodná časť je plastová, vrchná je kovová z hliníka. Pôsobí tak nadštandardne a nie lacno. Rovnako na tomto nadštandardnom dojme pridávajú vyššie postavené klávesy. Tie používajú Outemu switche a sú farebne podsvietené. Pri podsvietení vzhľadom na cenu nečakajte plne voliteľné RGB podsvietenie každého klávesu, ale napriek tomu každý kláves má svoje vlastné podsvietenie. 

Spartan Gear Cyclops - štýlová mechanická klávesnica
Spartan Gear Cyclops - štýlová mechanická klávesnica Farby teraz idú a toho sa drží aj mechanická Cyclops klávesnica.
Farby teraz idú a toho sa drží aj mechanická Cyclops klávesnica.


Spartan Gear Cyclops - štýlová mechanická klávesnica Klávesnica má kvalitné kovové vyhotovenie a vysoké klávesy.
Klávesnica má kvalitné kovové vyhotovenie a vysoké klávesy.


Spartan Gear Cyclops - štýlová mechanická klávesnica Skrutky dotvárajú dizajn klávesnice.
Skrutky dotvárajú dizajn klávesnice.





Farby sú rozdelené na päť zón a ponúkajú vizuálne pekne dúhové farby (červenú, žltú, fialovú, zelenú a modrú na numpade). To si nájde svojich fanúšikov, ale niektorých to aj odradí. Žiaľ, len jedna farba sa tu nedá zapnúť, ale napriek farebnosti to nevyzerá zle.  K tomu si môžete  prepínať 11 štýlov podsvietenia, od štandardného, cez rôzne dynamické témy podľa stlačeného tlačidla, kde vám klávesy vytvárajú vlny, alebo si pamätajú naposledy stlačené klávesy.

Prípadne si zapnete len herný mód, kde sa zobrazia klávesy používané v hrách. Teda WSAD, šípky, čísla a ďalšie základná klávesy.  Plus je tu ďalších šesť základných pamätí pre podsvietenia pri hrách na číslach (FN+číslo), kde máte nastavenia na rôzne ďalšie klávesy potrebné pri hrách.

Zároveň je tu zaujímavá možnosť, a to jednoducho vymeniť funkcie WSAD so šípkami priamo na klávesnici. Takže ak vám hra nedovolí alebo sa vám nechce premapovať napríklad WSAD na šípky alebo naopak, jednoduchým kliknutím si to zmeníte priamo na klávesnici. Ja napríklad radšej hrávam na šípkach, a teda nemusím tak robiť zmeny v nastaveniach hier.

Spartan Gear Cyclops - štýlová mechanická klávesnica

Samotné switche sú Outemu, ktoré kvalitou neozaostávajú za konkurenciou ako Cherry. Konkrétne tu sú použité Blue verzie, teda modré, ktoré ponúkajú zvukovú odozvu a dosť vysoký zdvih. Vždy tak budete vedieť, že ste klávesy stlačili a zároveň ich viete stlačiť rýchlo a pohodlne. Rátajte však s tým, že zvuk môže ostatných rušiť. 

Zaujímavé sú fonty na klávesoch, ktoré nie sú štandardné a sú viac grécky ladené, ale pekné a čitateľné. Netradičný font robí klávesnicu zaujímavou. Samozrejme, nečakajte tu slovenské ekvivalenty. Jediné doplnky sú na F1 klávesoch ktoré s FN klávesou môžete použiť na otvorenie kalkulačky, prehliadača alebo ovládanie médii. Pre zmenu na číslach máte makro klávesy.

Z ďalších funkcií má každý kláves antighosting, a teda sa nemusíte báť pri hrách pri stlačení viacerých klávesov. Dopĺňa to aj možnosť nahrávať si vlastné podsvietenia aj keď len priamo cez klávesnicu keďže, Spartan Gear nemajú ešte svoju aplikáciu na nastavovanie klávesnice pre jednoduchšie ovládanie. Totiž priamo cez klávesnicu je to často komplikované a zdĺhavé.

Spartan Gear Cyclops - štýlová mechanická klávesnica
Spartan Gear Cyclops - štýlová mechanická klávesnica Bez podsvietenia sú texty na tlačidlách nevýrazné. Fonty s gréckym dizajnom sú zaujímavé.
Bez podsvietenia sú texty na tlačidlách nevýrazné. Fonty s gréckym dizajnom sú zaujímavé.


Spartan Gear Cyclops - štýlová mechanická klávesnica Klávesnica používa modré Outemu switche.
Klávesnica používa modré Outemu switche.


Spartan Gear Cyclops - štýlová mechanická klávesnica V podsvietení si môžete nastaviť aj niekoľko modov čisto s hernými klávesmi.
V podsvietení si môžete nastaviť aj niekoľko modov čisto s hernými klávesmi.





Celkovo vyzerá klávesnica na svoju cenu veľmi rozumne a je to veľmi dobrý obchod. Kvalitné vyhotovenie, pekný minimalistický dizajn a kvalitné mechanické Outemu switche.  Ide o modrú verziu switchov a teda majú ľahšie stlačenie a počujete ich. Jediné čo môže prekážať, je len farebné zónové podsvietenie, ktoré neviete zmeniť na jednu farbu. Ak sa vám však farby páčia, 11 módov podsvietenia ponúkne veľmi zaujímavé efekty. Rovnako klávesnica má na klávesoch netradičné fonty a cítiť, že je iná ako bežná ponuka. Ak hľadáte lacnú mechanickú klávesnicu, je to priam parádna voľba. 

Spartan Gear Cyclops klávesnicu dostanete za 43 eur rovno na Progamingshop.sk alebo v jeho predajniach.


napísal saver 18.1.2019
Páči sa mi! (+3)
9.0
SPARTAN GEAR CYCLOPS - ŠTÝLOVÁ MECHANICKÁ KLÁVESNICA
+ kvalitné vyhotovenie s kovovým povrchom
+ vyššie mechanické klávesy
+ minimalizovaná veľkosť
+ veľmi dobrá cena
- len rôznofarebné podsvietenie (ak nemáte radi farby, nie je pre vás)


Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Cod mw2 (2)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (1)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Speedlink competition pro extr... (0)
Zdravim, som lama mám otázku.Kúpil som si SpeedLin...
|Mw3 2011 xbox series x multipl... (2)
Čaute, kúpil som si fyzickú kópiu MW3 x360. Hra fu...
|Poľovnícke hry - hunter simula... (6)
je ich viacero,ale v tomto vlákne by som sa chcel ...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19460)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk