NAJLEPŠIE HRY ROKA 2013

NAJLEPŠIE HRY ROKA 2013

Rebríček top hier roka 2013 podľa Sectoru

Rok 2013 skončil a preto je načase, vybrať najlepšie hry, ktoré vyšli v uplynulom období. Ako každý rok, aj tentoraz redaktori spísali svojich 10 najlepších titulov, ktoré sa obodovali, spočítali a vyšiel nám finálny rebríček Top 10 roka 2013 podľa Sector.sk. Viac-menej obsahuje všetky naše desiatkové tituly, ktoré dopĺňa z druhého miesta Tomb Raider. Nechýba Assassin's Creed, slušne zabodoval Xcom, Metro a aj Battlefield. Z menších titulov sa umiestnil Rayman Legends a cestu medzi tie najlepšie si našiel aj kvalitný 3DS titul Fire Emblem Awakening.

 

1. Bioshock: Infinite  - PC, Xbox360, PS3  - hodnotenie 10

Legendárny Bioshock pokračuje treťou časťou, v ktorej nás tento rok zaviedol do vzdušného mesta, aké sme doteraz nezažili. Umožnil nám stretnúť sa s Elizabeth, spoznať jej osud a zvláštnu silu. Ken Levine znovu namixoval jedinečnú akciu, spojenú s objavovaním zvláštneho sveta. Bodku za príbehom dáva prostredníctvom DLC obsahu, ktorý prepojil všetky Bioshock tituly.

 


2. Tomb Raider  - PC, Xbox360, PS3 - hodnotenie 9.5

Lara Croft sa dočkala kvalitného reštartu a podobne ako v Bioshocku, aj tu autori veľmi dobre spojili objavovanie prostredia s akciou. Lara je síce akčnejšia ako bývala a obsahuje menej puzzle prvkov, ale má osobitý štýl a posúva sa vpred vďaka vylepšovaniu svojich možností a aj zbraní. Autori sa pokúsili zaujať aj multiplayerom, ktorý ale pôsobí trochu umelo.

 

3. Grand Theft Auto V - Xbox360, PS3 - hodnotenie 10

Po rokoch je nové pokračovanie GTA série konečne tu. Rockstar vylepšil svoj engine z GTA IV a dotiahol staré konzoly na okraj ich výkonu. Rozšíril prostredie a vytvoril masívny ostrov s jedným veľkým mestom a sériou menších mestečiek. Využíva sa aj more, nechýbajú lietadlá, helikoptéry a aj UFO. Najdôležitejšou zmenou je však prístup k príbehu z pohľadu troch postáv a aj prídavok GTA Online. Ten Rockstar takticky spustil až pár týždňov pri vydaní a trvalo mu pár mesiacov, kým ho dostal do reálne funkčného stavu. Síce stále nenaplnil svoj potenciál a možno ho v GTA V ani nenaplní, ale možno je to počiatočný krok k postupne samostatnej GTA MMO.

 

4. The Last of Us - PS3 -hodnotenie 10

Zombie hry sú v kurze a Naugthy Dog, tvorcovia Uncharted série, túto tému zvládli na jednotku. Vo vydarenej hre ponúkli dve zaujímavé postavy, pútavý príbeh a samozrejme svoju štandardne vysokú kvalitu. Nechýba multiplayer a tento rok ešte autori plánujú rozšíriť pôvodný dej príbehovými DLC prídavkami.

 

5. Assassins Creed IV: Black Flag - PC, Xbox360, PS3, Xbox One, PS4, WiiU - hodnotenie 9.0

Možno bol Assassins Creed III miernym skokom vedľa a odklonom od série, ale celé to napráva štvorka, ktorá sa už súce prakticky plne odpútava od pôvodného príbehu Desmonda, ale začína niečo nové a otvorené s potenciálom do budúcnosti. Minulosť zostáva plne v štandardoch predošlých hier, ale Black Flag vďaka posunu do pirátskeho prostredia prináša exotické dobrodružstvo v takmer neobmedzenom prostredí. Obdržíte loď, pribudli možnosti vylepšovania, flotila a autori skúsili aj prepojenie s mobilmi.

 

6. Xcom Enemy Within - PC, Xbox360, PS3 hodnotenie 9.0

Prekvapivo vysoké umiestnenie expanzie pre pôvodný Xcom, ktorý sa tento rok vrátil s novým príbehom a úpravami. V zásade však stále ostáva rovnako kvalitnou ťahovou stratégiou, ktorá, na rozdiel od neúspešného akčného pokusu The Bureau, plne zvládla svoj reštart v 3D móde s ťahovým režimom.

 

7. Metro: Last Light - PC, Xbox360, PS3 - hodnotenie 9.0

4A studio dostalo vďaka krachu THQ dodatočný čas na vývoj pokračovania jedinečného Metra a naplno ho využilo. Návrat do podzemných chodieb Metra bol pôsobivý, autori vylepšili dynamiku prestreliek a vyladili engine, ale žiaľ, zároveň zabudli na vylepšenie grafiky. Tá bola síce pri jednotke prakticky dokonalá, ale teraz už bolo vidieť jasnejšie nedostatky. Uvidíme, kam sa pohnú v tretej časti, kde už budú musieť zapracovať, aby sa nezasekli v stereotype.

 

8. Battlefield 4 - PC, Xbox360, PS3, Xbox One, PS4 - hodnotenie 9.0

Battlefield séria pokračovala tento rok štvrtou časťou, ktorá ukázala nový engine, krátku ale intenzívnu kampaň a hlavne svoje typické masívne boje na rozsiahlych bojiskách pre 64 hráčov.  Autori teraz do multiplayeru pridali aj Levolution efekt, ktorý mení bojisko priamo počas boja a hráči sa musia adaptovať na nové podmienky.

 

9. Rayman Legends - PC, Xbox360, PS3, WiiU - hodnotenie 9.0

Ubisoft spravil významný krok a vrátil Raymana späť do 2D grafiky, ktorá mu neuveriteľne sedí. Vizuálny štýl robí hru príjemnou a dizajn levelov priam jedinečnou vo svojej oblasti. Rayman Legends je preto hrdým zástupcom arkádoviek v našom rebríčku.

 


10. Fire Emblem Awakening - 3DS - hodnotenie 9.5

Do rebríčka sa nám dostal aj najlepší 3DS titul tohto roka. Fire Emblem Awakening štýlovo spája ťahové boje, RPG prvky a rozprávanie príbehu v typicky japonskom mixe. Navyše hra ponúka zábavu na viac ako sto hodín.


napísal saver 15.1.2014
Páči sa mi!
NAJLEPŠIE HRY ROKA 2013


Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Praskanie v zdroji (8)
Zdravím, mám problém s PC. Keď zapojím kábel do el...
|Ms windows cd key (18)
Zdravim. Pozeral som cdkeys, ale maju cenu nieco n...
|Hodinky (6)
Uvažujete o kúpe hodiniek,náramkov,smart hodiniek ...
|Ps5 hdr (1)
Ahojte idem si sem po radu ohľadom hdr na ps5.. ak...
|Hitman 2 a hitman 3 (1)
ahojte,sectoráci. mám menši problem,zakúpil som hi...
|Svet, ukrajina, vojny ... (17920)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk