Týždenník - Pád Batmana

Tento týždeň sa niesol v znamení Batmana, konkrétne jeho dobrej a aj zlej stránky. Dopĺňalo to niekoľko noviniek, zaujímavé Steam štatistiky a nové verzie konzol.

pridal saver 28.6.2015 o 22:43 pod hry
Týždenník - Pád Batmana

HRY > NOVINKY >

Tento týždeň sa niesol v znamení Batmana, konkrétne jeho dobrej a aj zlej stránky. Dopĺňalo to niekoľko noviniek, zaujímavé Steam štatistiky a nové verzie konzol.

Konkrétne, zo štatistík sme sa pozreli na slovenský rebríček hrávanosti hier na Steame, kde samozrejme Counter Strike a DOTA 2 masívne vedú, ale nakoniec, tak je to prakticky všade vo svete, keďže sú to hry, ktoré si Valve tlačí naviac. Žiaľ nemáme podobný rebríček zhrňujúci všetky hry, kde by sa ukázali aj iné free 2 play tituly, Origin hry ako FIFA, a aj GOG hry. Zaujímavá bola aj štatistika výpredaja na Steame, kde sa počas celého výpredaja predalo 33 miliónov hier. Viedlo to celé CSko, Total War Attila a aj novinka Ark: Survival Evolved. Veľmi dobre sa predával aj Witcher 3 a výpredaj potiahol aj Dark Souls II.

Okrem toho bol veľmi horúcou témou aj Batman: Arkham Knight, ktorý ponúka kvalitné pokračovanie, ale žiaľ jeho kvalitu plne zatienila odfláknutá PC verzia hry, ktorú dal Warner Bros spraviť malej portovacej firme orientujúcej sa na konzolové porty a keď dostali do rúk PC verziu, náležite to aj pokazili. Slabá optimalizácia, chýbajúce efekty, pamäťové leaky, padanie a orezania na 30 fps. Warner musel vedieť, že hra nie je v stave na vydanie, napriek tomu rozhodol, že ju neodloží a vydal. Hneď deň po vydaní už zistil, že to bola chyba a na druhý deň hru rovno stiahol z predaja ako zo Steamu, tak aj z obchodov. Teraz už opravovanie PC verzie zastrešuje Rocksteady a sľubuje čo najrýchlejšiu nápravu. Žiaľ, toto mali riešiť skôr, teraz namiesto toho, aby ste čítali aká je hra dobrá, čítate, čo všetko na hre nejde. 

Z noviniek začalo DICE už ukazovať PC verziu Star Wars: Battlefront, ktorá bude k zahratiu budúci mesiac na ComicCone a rovno dostane aj uzatvorenú alphu. Z ďalších hier bolo ohlásené nové Project Cars 2, ktoré prinesie väčšiu ponuku áut, Rally preteky, kooperatívnu kariéru a hráči, ktorí chcú investovať, už môžu. Znovu budú mať priebežný  pohľad na aktuálny stav novej hry. Zaujímavý bol aj nový titul Portal Stories: Mel, ktorý práve vyšiel a ponúkol celú novú príbehovú kampaň postavenú do Aperture komplexu. Je to mod zadarmo a stačí vám k jeho hraniu vlastniť Portal 2 na Steame. Ak sa vám páčia Portal hry, určite ho neobíďte, lebo nakoniec nikdy neviete, či niekedy príde Portal 3 (na druhej strane príde Lego Dimensions s vlastným Lego Portalom).

Z ďalších hier sme si rozpísali Mass Effect: Andromeda, ktorý čakáme budúcu jeseň, ale nebudeme sa diviť ani jari 2017, kedy by nás Bioware vyslalo do susednej galaxie s novými nástrahami a novými svetmi na kolonizáciu a objavovanie.

Hardvér sa uplynulý týždeň niesol vo svetle vydania AMD R9 Fury X karty, ktorá mierne sklamala výkonom a nedokázala prekonať GTX980Ti s rovnakou cenou. Ale nie je od nej ďaleko a ak hrávate na 4K rozlíšení, je to prakticky vyrovnané, ak hrávate na nižšom rozlíšení, už je výraznejšie v popredí GTX980Ti. Pekne to ukázalo aj DF na svojich benchmark videách.

Z konzol boli bližšie predstavené 1TB verzia PS4, ktorá ponúkne väčší harddisk, ako aj 1TB verzia Xbox One, ktorá okrem harddisku pridáva aj Halo Master Chief kolekciu a aj 1TB verzia Xbox One s témou Forzy a aj s upraveným gamepadom a zvukmi konzoly, plus, samozrejme, je pridaná aj hra. WiiU nedostáva nové verzie, ale Nintendo sa k nej bližšie vyjadrilo, prakticky ju už označilo ako neúspech a pripravuje sa na návrat s novou konzolou ktorú predstavia budúci rok. Chceli by s ňou znovu viac osloviť core hráčov.

Z recenzií sme si priniesli videorecenziu na The Witcher 3, tú doplnil mobilný Fallout Shelter - zaujímavý Fallout projekt, zatiaľ len pre iOS zariadenia. Zrecenzovali sme aj vesmírny Star Horizon, priniesli sme dojmy z Might and Magic Heroes VII, recenziu dostal aj titul Dex a Magicka: Wizard Wars. Od Nintenda sme sa pozreli na Yoshi's Wolly World a nakoniec sme pridali aj Sector Magazín 70, ktorý ponúka súťaž o konzolového Witchera  a zhŕňa novinky z E3.





Páči sa mi!






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Vetráky: pripojenie 3-pin 5v a... (12)
čafte, mám staručký pc 2017/18 (Z270-i7-7700k) nak...
|Jedi survivor (2)
prosím, v akom case príde survivor do gamepass? je...
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (8)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (2)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19955)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk