Týždenník - Forza vyšla, Japonsko žilo TGS a Starcraft dostal dátum

Tento týždeň bolo cítiť zahusťovanie informácií a nábeh na jesenný herný režim, kedy nám bude každú chvíľu vychádzať veľká hra.

pridal saver 20.9.2015 o 22:15 pod hry
Týždenník - Forza vyšla, Japonsko žilo TGS a Starcraft dostal dátum

HRY > NOVINKY >

Tento týždeň bolo cítiť zahusťovanie informácií a nábeh na jesenný herný režim, kedy nám bude každú chvíľu vychádzať veľká hra. Teraz vyšla Forza Motorsport 6 a ponúkla najlepšiu racingovku tejto generácie, doplnilo ju už lepšie NHL, kvalitný PES a pár dní nás delí od FIFA 16, okrem toho nás čaká aj SOMA, Blood Bowl 2 a NBA hry. Dnes nám však život obohatila chuťovka a to free sprchovacia hra v chlapskej sprche.

   

Z ostatných noviniek EA odložilo PC verizu Need for Speed na budúci rok, pre upgradovanie enginu na 60 fps. Doplnili to ukážkou upgradovania výkonu áut. A rovnako EA tento týždeň vypustilo zadarmo Red Alert 2, strategickú klasiku, ktorej vydanie však nevydržali Origin servery, a tak ju na pár dní stiahli a online sa dostala až dnes. Možno to EA naznačí, že by sa oplatilo v stratégiách pokračovanie, ak nie, tak určite minimálne Blizzard to vie, ten už určil dátum Starcraft 2: Legacy of the Void a rovnako aj Microsoft cíti silu stratégií, kde práve ohlásil novú expanziu pre Age of Mythology. Je síce zvláštne robiť expanziu pre 12 rokov starú hru, ale ide to presne v ich štýle postupného oživovania starých hier. Zrejme si tak Microsoft cvičí firmy na vývoj nových pokračovaní do Age of Empires, Age of Mythology alebo Rise of Nations. Nakoniec Halo Wars 2 už pripravujú.

Keď sme pri Microsofte, ten tento týždeň približoval aj kampaň Halo 5 a aj 60 fps framerate, ktorý chcú udržať aj za cenu dynamického rozlíšenia. Priblížili nám aj upgrady v multiplayerovej časti parádnym videom. Hra vyjde už o mesiac, podobne na jeseň príde aj Assassins Creed Syndicate, z ktorého Ubisoft ohlásil hneď dve rozšírenia, kde prvé je štandardná expanzia, v ktorej pôjdeme po stopách Jacka Rozprovača a druhé sú exkluzívne misie pre PS4 verziu hry v štýle Penny Dreadful. Nakoniec z iných zaujímavostí autori Dishonored priblížili mesto v druhej hre, ktorú uvidíme budúci rok.

Z technických vecí bol na Tokyo Game Show premenovaný Morpheus na Playstation VR, ktorý si mohli návštevníci vyskúšať a pozrieť niekoľko hier, ktoré sú v príprave. Aj keď ak budete VR chcieť, rátajte s cenou podobnou ako konzola, teda zrejme okolo 399 eur. Okrem toho bolo ohlásených veľa japonských titulov hlavne pre PS4, niekoľko japonských RPG dostane aj Xbox One. Ale z na západ orientovaných titulov dostal trailer napríklad Dark Souls III, Hellblade ukázal prostredia, nechýbal Final Fantasy XV, alebo remake prvej Yakuzy, remaster Gravity Rush, ako aj jeho pokračovanie, ukázal sa aj Tomorrow Children. Z Tokya sme si doniesli aj fotky z prvého dňa a druhého dňa. a máme odtiaľ aj krátky trailer na Uncharted 4

Okrem toho v Konami to ide dole vodou. MGS V im síce parádne vyšlo a predaje budú vysoké, ale Kojima im odchádza, odchádza im aj šéf Fox enginu a kto tam ostane o rok je už len otázne. Na druhej strane, práve dementovali reči o tom, že z AAA titulov budú vyvíjať len PES. Hovoria, že pracujú na všetkých konzolových sériách. Aj keď možno to budú mobilné pokračovania, keďže práve tam sa chcú orientovať. AAA konzolový biznis je totiž nákladný a často môže byť stratový. Nástrahy AAA biznisu nám  ukázal aj Gamechangers film, ktorý mal zachytiť vývoj GTA SA a čiastočne aj GTA IV a hlavne problémy so sériou v USA a špeciálne právnikmi. Škoda však, že BBC dosť odfláklo prípravu, pomiešalo udalosti, ich načasovanie a celé to príliš zjednodušilo a nakoniec nespravilo prakticky žiadny záver. Napriek tomu sa oplatí pozrieť aspoň pre tých pár detailov z vývoja GTA. 

Z videorecenzií sme tento týždeň priniesli Mad Max, doplnili sme to recenziou na jednen z najväčších titulov roka MGS V, updatovali sme aj históriu MGS, pozreli sme sa aj na Satellite Reign, mobilný Tomb Raider v titule Lara Croft Go, krátky interaktívny thriller Missing, malú zábavku ponúkol Super Mega Basseball: Extra Innings. Doplnili sme to testom Logitech G29 volantu a aj priblížením gameplayu z Act of Aggression. Nakoniec nechýbal ani náš nový Sector Magazín #73.





Páči sa mi!






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Ssd sata + hdd + m2 ssd ? (0)
Ahojte, mam uz par rokov zapojene Ssd sata na ktor...
|Zháňam labo variety kit 01 pre... (1)
Mal by niekto na predaj Labo Variety Kit 01 (Toy-c...
|Dragons dogma 2 (2)
Zdravim, mam otazku ohladne DG2 a to ze ako mam pa...
|Metro séria (6)
Chcem sa len opýtať pre zaujímavosť Metro hry sú u...
|Vetráky: pripojenie 3-pin 5v a... (13)
čafte, mám staručký pc 2017/18 (Z270-i7-7700k) nak...
|Svet, ukrajina, vojny ... (20303)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk