Areal, nástupca série Stalkera bol vyhodený z KickStarteru, autori spustili vlastné financovanie

KickStarter stopol kampaň ukrajinských West Games a ich hry Areal. Ukrajinci zo sabotáže projektu obvinili Rusov.

pridal roberto 23.7.2014 o 13:24 pod hry
Areal, nástupca série Stalkera bol vyhodený z KickStarteru, autori spustili vlastné financovanie

HRY > NOVINKY >

Areal dostal včera na KickStarteri červenú. Nikto nevedel, čo presne sa stalo, ale projekt bol kontroverzný už od samého začiatku. Hra sa totiž na KickStarteri predstavila ako duchovný nástupca legendárneho S.T.A.L.K.E.R.-a. autori sami seba označili za autorov nie len tejto legendy, ale aj populárnej Metro 2033.

Prvé pochybnosti súviseli už s požadovanou sumou. Ukrajinské štúdio si pýtalo 50 000 dolárov, čo je ale na vytvorenie seriózneho nástupcu podozrivo nízka suma. Predpokladalo sa teda, že majú aj vlastné zdroje, avšak samotné West Games vzniklo iba 20. mája 2014. Ďalšie výčitky prišli od Vostok Games, nástupníka štúdia GSC, ktoré S.T.A.L.K.E.R.-a naozaj vytvorilo. V tíme Arealu sú vraj iba ľudia, ktorí sa v práci na tituloch S.T.A.L.K.E.R. a Metro 2033 dlho neohriali a nemali na konečnú podobu zásadný vplyv. A čo viac, na podporu svojej KickStarter kampane použili zábery S.T.A.L.K.E.R.-a, na ktoré nemajú vlastnícke práva, rovnako pridávali rôzne ukradnuté koncepty, alebo použili aj čisto neupravené scény z Unity Medieval Utility. Nehovoriac o tom, že sa pochválili emailom od Putina.

Treba ale povedať, že West Games sa nejakým zázrakom podarilo získať Alexeja Sytyanova, hlavného dizajnéra S.T.A.L.K.E.R.-a. Finančne im to však nepomohlo a podľa všetkého si cez víkend sami do Kickstarteru pridávali veľké čiastky 12 a 14 tisic a vďaka tomu mali pár dní pred ukončením kampane vyzbieraných 65 tisíc dolárov. Ukrajincom a ich podivným praktikám však spravil škrt cez rozpočet tím "KickStarter policy", ktorý projekt bez varovania či bez udania dôvodu stopol iba dva dni pred riadnym ukončením.

KickStarter si vo svojich podmienkach vyhradzuje právo prerušiť kampaň, ak sa jej autori previnia voči niektorému z pravidiel, ktoré sa týkajú predovšetkým poskytovania neúplných, nepresných či nepravdivých informácií ako KickStarteru, tak podporovateľom a iných spôsobov zavádzania.

Areal, nástupca série Stalkera bol vyhodený z KickStarteru, autori spustili vlastné financovanie

Tí, ktorí chceli projekt finančne podporiť o nič neprídu, no vysvetlenia sa nedočkali, KickStarter presné dôvody neudal, len poslal každému mail, že projekt porušil niektorú alebo viaceré z podmienok. Správa vraj zaskočila aj samotných zástupcov West Games, projekt bol zrušený bez varovania a bez vysvetlenia.

V tlačovom vyhlásení West Games sa uvádza: "Je tu niekoľko spoločností, ktoré doteraz ťažia z mena S.T.A.L.K.E.R., takže keď sme sa objavili na scéne my, okamžite v nás rozpoznali hrozbu a spravili všetko, čo bolo v ich silách, aby nás zastavili. Ľudia tiež musia vziať do úvahy, že Ukrajinci a Rusi vedú informačnú vojnu a ako ukrajinský vývojári sme boli vystavení neustálemu tlaku zo strany ruských KickStarter účtov (dokonca sa nám vyhrážali smrťou).

Autori tiež poukázali na to, že hoci má projekt iba vyše 1 000 podporovateľov, dostali k nemu 16 000 komentárov, väčšinou neprajných. Napriek tomu sa však nevzdávajú a zakladajú novú kampaň, tentokrát priamo na svojej webovej stránke.

"Sme tvorcovia S.T.A.L.K.E.R.-a a vieme, že Areal môže byť lepší než tá séria. Použijeme pokročilejšie technológie, nové herné mechaniky i príbeh. Aby sa tak stalo, potrebujeme vašu podporu. Pokračujeme v získavaní finančných prostriedkov, tentoraz priamo prostredníctvom našej webovej stránky."

Areal, nástupca série Stalkera bol vyhodený z KickStarteru, autori spustili vlastné financovanie





Páči sa mi!

Zaradené pod: indie, kickstarter






Areal, nástupca série Stalkera bol vyhodený z KickStarteru, autori spustili vlastné financovanie
PC
PS4
Xbox One
WiiU

Vývoj: West Games / West Games
Štýl: Akcia / Survival
+ SLEDOVAŤ HRU
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Praskanie v zdroji (8)
Zdravím, mám problém s PC. Keď zapojím kábel do el...
|Ms windows cd key (18)
Zdravim. Pozeral som cdkeys, ale maju cenu nieco n...
|Hodinky (6)
Uvažujete o kúpe hodiniek,náramkov,smart hodiniek ...
|Ps5 hdr (1)
Ahojte idem si sem po radu ohľadom hdr na ps5.. ak...
|Hitman 2 a hitman 3 (1)
ahojte,sectoráci. mám menši problem,zakúpil som hi...
|Svet, ukrajina, vojny ... (17913)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk