MIDNIGHT LAUNCH PS3 V BRLOHU

MIDNIGHT LAUNCH PS3 V BRLOHU

Oficiálne zahájenie predaja PS3 sa odpálilo polnočným predajom v Brlohu, ako to všetko prebiehalo?

Článok

Včerajšia polnoc sa bez preháňania zapíše do dejín slovenského herného života veľkými písmenami. Launch PlayStation 3 na Slovensku dopadol napriek negatívnym predpovediam doslova a do písmena na jednotku s hviezdičkou, za čo vďačíme Brlohu, spoločnostiam Sony a Pelikán.sk, ale hlavne ľuďom, ktorí sa prišli postaviť do radu na vysnívanú PlayStation 3 aj napriek pokročilej nočnej hodine a zime, ktorá vonku vládla. Čakajúci sa zohrievali čajom a RedBullom, ktorý dostávali pravdepodobne na zvýšenie adrenalínu a pred vchodom pre istotu stála aj ochranka (keby nápoj zaúčinkoval :-)).

Predsa len, málokedy sa nazbiera uprostred noci toľko peňazí v jednom dave. Pri zbežnej prehliadke zástupu nás potešilo, že sme tam videli zopár známych čitateľov Sectoru. Ale aj redakcia dorazila v slušnej zostave. Prišiel Spacejunker, Fendi, Beholder, tesne na konci prišiel aj QuIT a nechýbal som ani ja. Nemiešali sme sa však do davu, aby sme umelo zvyšovali počet čakajúcich a dokonca sme boli všetci pekne oblečení do oranžových tričiek s logom Sectoru.

Midnight launch PS3 v Brlohu
Midnight launch PS3 v Brlohu
Midnight launch PS3 v Brlohu

Pár minút pred zahájením prišiel na svojom vyblýskanom meďáku aj Rytmus a za ním trochu menej okázalo Šarkan. Okolo ľudí sa tlačili televízne kamery a fotoaparáty reportérov a presne minútu po polnoci sa otvorili brány predajne, aby dnu vošli hostia a prví šiesti kupujúci, ktorí súťažili o letenku. Treba uznať, že z mediálnych hviezd sa vykľuli (a teraz sa držte, lebo to platí aj na Rytmusa), naozaj milí a kultivovaní ľudia a predovšetkým naozajstní hráči (to myslím úplne vážne). Pri Šarkanovi ma to až tak nezarazilo, lebo on sa tým netají, že hral už od dávna, ale pri Rytmusovi som skôr čakal, že to je vecou image hip-hopového rappera, ktorý musí mať PlayStation v aute kvôli štýlu a podobne.

Treba uznať, že ma dorazil faktom, že je nadšencom adventúr a hlavne stealth akcií a nie bojoviek a racingov. Metal Gear Solid trilógiu má zmáknutú ako ja a to si myslím, že je dosť dobrá vizitka pre neho. Naozaj mu nepotrebujem robiť PR, ale poteší vedieť, že sa nejednalo len o reklamný ťah, ale že obaja si svoju PlayStation 3 odniesli domov za účelom hrania. Teraz ale už poďme k samotnému predaju. Máme výbornú správu, že prvé dve „ocenenia“ získali čitatelia Sectoru. Sme radi, že tentokrát naozaj nevyhrala nejaká „Zuzka B. z Hlohovca“, ktorá ani len netuší, čo sú to hry. Takže, bubny prosím!

Midnight launch PS3 v Brlohu
Midnight launch PS3 v Brlohu
Midnight launch PS3 v Brlohu

Prvým oficiálnym necelebritným majiteľom PS3 je Payne, ktorému blahoželáme! Dostal sa dokonca aj do oficiálnej tlačovej správy spoločnosti Sony, takže je už jednou nohou na ceste stať sa celebritou. Zároveň gratulujeme Insyderovi, ktorý získal nielen PS3, ale aj letenku od spoločnosti Pelikan.sk. Dnu sa pretlačil aj Trolo a vonku som videl ďalšie známe tváre, ktoré sa ale buď hanbili prihlásiť, alebo sa v tej mačkanici jednoducho nepretlačili. Tú „hanbu“ som spomínal naschvál, lebo sa Sector na túto akciu vybavil dvoma kamerami a mňa nedobrovoľne postavili do úlohy „moderátora“ (už vidím tie komentáre :-)), ale čo človek nespraví pre čitateľov?), takže máme natočené kilometre materiálu, ktoré sa práve teraz strihajú. Spovedal som kde koho, kto mi prišiel pod ruku a tak aspoň malý teasing, na čo sa môžete tešiť:

Asi najdôležitejší rozhovor je so samotným „Mr. PlayStationom“, teda Andrejom Dulom, ktorý má pod palcom značku PlayStation v SK a ČR. Samozrejme nechýbajú výroky Rytmusa a Šarkana, srdcervúca spoveď Payna, vyznanie Insydera a prehlásenie Mira z Brlohu. Nezabudnite sa preto pravidelne pozerať na Sector, aby ste to peklo videli na vlastné oči!

Midnight launch PS3 v Brlohu
Midnight launch PS3 v Brlohu
Midnight launch PS3 v Brlohu

To je zhruba všetko, čo musíte na začiatok vedieť. Na mnohé otázky vám odpovedia reportáže alebo fotky v galérii. Bohužiaľ sme sa už medzitým dozvedeli, že vlastne „nikto nič nekupoval“, že to bola „vymyslená akcia“ a podobné hlúposti. Nechce sa nám to komentovať a kaziť si tak radosť. Mnohých iste pritiahla vidina atrakcie a pekných darčekov v podobe reklamných predmetov s logom PlayStation 3, ale jedno je isté, stáli sme v predajni a tá bola minimálne hodinu totálne plná ľudí, ktorí si reálne kupovali konzoly, príslušenstvo a hry! Presné číslo sa nedozvieme, ale tu nešlo ani tak o zisk, ako o akciu zorganizovanú pre ozajstných fanúšikov PlayStation. Toto je len začiatok a nič nehovorí o predajnosti, skôr ukazuje na silnú fanúšikovskú základňu.

Takže týždeň s PlayStation 3 práve začína a tak ešte raz ďakujeme tým odvážlivcom, ktorí prišli s minimálne dvadsiatimi dvoma tisíckami vo vrecku uprostred noci (a to nerátame peniaze na hry a príslušenstvo) a vytvorili nezabudnuteľnú atmosféru, ktorá potešila nielen ich, ale aj nás, redaktorov herného portálu. Aspoň reálne vidíme, že naša práca má zmysel a že hry sú medzi ľuďmi stále viac obľúbenou formou zábavy. Nech teda dlho žije PlayStation 3 a nech dosiahne aspoň taký úspech ako jej staršia sestra.

Next-gen vojna môže konečne začať!

Viac fotiek z midnight launchu nájdete v Rišovom blogu.

Update: galéria fotiek z midnight launchu na Brlohu.

Midnight launch PS3 v Brlohu


Midnight launch PS3 v Brlohu


Midnight launch PS3 v Brlohu



napísal Rišo 23.3.2007
Páči sa mi!
MIDNIGHT LAUNCH PS3 V BRLOHU


Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (1)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Speedlink competition pro extr... (0)
Zdravim, som lama mám otázku.Kúpil som si SpeedLin...
|Mw3 2011 xbox series x multipl... (2)
Čaute, kúpil som si fyzickú kópiu MW3 x360. Hra fu...
|Poľovnícke hry - hunter simula... (6)
je ich viacero,ale v tomto vlákne by som sa chcel ...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19623)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk