PS2 HRY V ROKU 2008

PS2 HRY V ROKU 2008

Je na čase vytiahnuť zo skrine a oprásiť PS2, pretože prichádza tucet najočakávanejších hier tohto roka.

Článok

Niekto by si poriadne zaslúžil po prstoch! Čo to malo byť vo vyhlasovaniach najlepších PS2 hier minulého roka? Čo to malo znamenať, že si niekto (asi ja, hups) dovolil hovoriť o konci najpredávanejšej platformy na svete, ktorej kolená podlamuje samotný držiteľ platformy sústredením tých najväčších trhákov na svoju novú vlajkovú loď?! PS2 žije ďalej aj keď už má takmer 10 rokov, čo znamená iba jediné a nevyhnutné... (sem si doplňte, čo uznáte za vhodné!)

Pohľad na výber toho najlepšieho, čo sa urodí tento rok, snáď hovorí za všetko. Silná jar s hluchým obdobím počas leta a jemným chumelením koncom roka. Predpoveď počasia sa môže zmeniť, čo je však vysoko nepravdepodobné. Počíta sa s vysokým výskytom multiformátových titulov, ľahkým závanom PSP portov a z Kanady sa môžeme tešiť na chumelicu pokračovaní športových hier. Za hry v tomto zozname ručí naša predpoveď počasia, nie však meteorológ. Manhunt 2 môže mať naďalej ban a Lara sa môže ešte vždy pošmyknúť na koncoročnej námraze. Načo sa tento rok tešiť, ak fandíte PS2?

 Alone in the Dark
dátum vydania: máj [viac o hre]

PS2 hry v roku 2008
My sa už začíname báť.
Atari straší finančné oddelenie a v Central Parku striehnu bubáci. Vývoj Alone in the Dark sa nepríjemne naťahuje ako ovocná žuvačka Bolí ma huba a poriadnych detailov o hre je ako šafránu. Hlavným aktérom je opäť Edward Carnby, ktorého dlhovekosť je jednou zo záhad, na ktoré budete musieť prísť pri pátraní po paranormálnych javoch a naháňaní odpovedí na otázky, či na nás čaká niečo po smrti. Nejasný epizodický formát má kopírovať populárne TV seriály a dodať hre potrebné grády na vybudovanie skľúčujúcej atmosféry a napätia.

 Buzz! Junior: Dino Den
dátum vydania: 27. február [viac o hre]

PS2 hry v roku 2008
Zábava pre malých i veľkých.
Všetci kričia „Fúúúj“, my vrieskame „Jééééééj“, keď sa objaví nová kompilácia minihier zo série Buzz! Junior. Zvieratká máme radi, ale iba za predpokladu, že sú roztomilo hlúpučké a vedia prdieť do vane. Ďalšie pokračovanie v poradí si berie na mušku dinosaurov a ich zábavku na lávových a zľadovatených poliach. Nová sada minihier v starom dobrom duchu bude prekombinovaná úlohami špeciálne určenými pre tímovú hru, čo neznamená nič iné, len vzájomné povzbudzovanie pri rúbaní do tlačítok na dodávaných bzučiakoch. Buzz! Junior: Dino Den bude navyše vybavená kompletnou lokalizáciou, takže si hru užije každá veková kategória, najviac deti (do 35 - 40 rokov).

 Manhunt 2
dátum vydania: ??? [viac o hre] [PSP recenzia]

PS2 hry v roku 2008
No, nezabili by ste ho, keď sa tak ponúka?
Manhunt 2 zaručene poznáte z tituliek hlavne kvôli kontroverzii, ktorá tento titul od samých počiatkou obklopuje. Kde kto sa vyhráža súdom, potom prichádza k zamietnutiu klasifikácie, Rockstar chybu napraví, ale od britských ortodoxných konzervatívcov dostáva moralistický pohlavok. Manhunt 2 má ban, Európa ho nechce! No povedzte, nezačali by ste sa zaujímať o najbrutálnejšiu hru v dejinách, nezabili sekerou zopár ľudí, aby ste sa dostali von z ústavu a pozreli pravde do očí?

 Mercenaries 2: World in Flames
dátum vydania: február 2008 [viac o hre]

PS2 hry v roku 2008
A je vymaľované!
Najdeštrukčnejšia akcia Mercenaries plánuje vo svojom pokračovaní vyriešiť ropnú krízu vo Venezuele nasadením trojice psychopatických žoldnierov, ktorí pre prachy zapália aj vlastné matky napalmom. Reč peňazí je mocná, ale na čierne zlato si siahne iba ten, kto zaplatí najviac. Mercenaries 2 po vzore predchodcu bude znovu ponúkať slobodu rozhodovania pri plnení misií, viareco frakcií ponúkajúcich prácu, ultimátnu deštrukciu prostredia a tony zbraní. Najväčším lákadlom sú pochopiteľne zbrane na objednávku, ako taký kobercový nálet na zrovnanie bloku domov so zemou. Vám nestoja v ceste pri prechádzke mestom?

 Persona 3
dátum vydania: 28. február [viac o hre]

PS2 hry v roku 2008
Najšialenejšia RPG akú ste kedy hrali.
V zámorí už stihla stredoškolská RPG zožať úspechy a teraz je rad na Európanoch, aby ocenili jej kvality. Persona 3 sa radí do série Shin Megami Tensei, avšak na vychutnanie hry nie je potrebné poznať predchádzajúce diely, pretože s nimi nemá nič spoločné. V koži mladého stredoškoláka budete cez deň študovať, vytvárať priateľstvá a v noci, keď udrie hodina temna, sa so spolužiakmi postavíte démonom. Jednou z charakteristických čŕt Persona 3 je vyvolávanie magických Persón streľbou do hlavy hlavného hrdinu. Morbídne!

 Pursuit Force: Extreme Justice
dátum vydania: 26. september [viac o hre] [PSP recenzia]

PS2 hry v roku 2008
Kobra 11 môže závidieť.
Obecne porty hier z PSP vyzerajú ako porty z PSP a navyše vychádzajú z poriadnym oneskorením. Na Pursuit Force: Extreme Justice sme minimálne nadržaní tak, ako Semir z Kobry 11 na nový bavorák. Rýchle naháňačky po meste, streľba z okien, preskakovanie z jedného motorového vozidla na druhé, kropenie bastardov na veľkých džípoch z vrtuľníka a obrovskí bossovia si žiadajú väčší formát, ako dokáže ponúknuť malý displej PSP. Preto netrpezlivo očakávame, ako sa diaľničná protiteroristická polícia popasuje s novým prípadom. Oh, áno, ak ste počuli na adresu tejto hry, že je ťažká, tak s novou ovládacou schémou by to malo byť oveľa jednoduchšie.

 Rachet & Clank: Size Matters
dátum vydania: 21. marec [viac o hre] [PSP recenzia]

PS2 hry v roku 2008
Menšie a kompaktnejšie dobrodružstvo vo veľkom formáte.
Dvojica intergalaktických hrdinov zaslúžene oddychuje na pláži, popíja drinky, leňoší a zatiaľ na druhej strane galaxie sa kuje zákerný plán. Ratchet & Clank dávajú na svoj šiesty zmysel, odkopávajú slnečník, berú tie najlepšie zbrane a sú ochotní čeliť nebezpečiu až do samotného konca. Hovorí sa, že na veľkosti nezáleží, v prípade tejto hry to však nie je celkom pravda. Niečo nám hovorí, že zábavný charakter hry bude trpieť nedostatkom kvalitnej grafiky. Na hrateľnosti sa to neprejaví, ale nikto nechce predsa cestovať do minulosti!?!

 Rock Band
dátum vydania: jún 2008 [viac o hre]

PS2 hry v roku 2008
Yeah, bejby, počkaj ešte pár mesiacov.
Všetko do detailov naštudované, vybrané miesto na pravidelné skúšanie, naplánovaná šnúra exhibičných koncertov a Rocková kapela si dovolí zmeškať európske turné? Koho zaujíma letný termín, keď si to od hnevu odniesla gitara a leží s dolámaným hmatníkom v kúte? Niekoľkokrát korunovanej hudobnej akcii chýbajú v zbierke už len nohavičky od európskych fanúšičiek. Rock Band oproti svojim next-gen bratom a sestrám bude ochudobnený o online podporu a kampaň nazvanú Svetové turné. To však nikomu nebráni, aby si nezaložil vlastnú rockovú kapelu a nezačal mlátiť do dodávaných hudobných nástrojov.

 SEGA Superstars Tennis
dátum vydania: 28. marec [viac o hre]

PS2 hry v roku 2008
Potenciál sa skrýva hlavne v multiplayeri.
SEGA usporadúva špeciálny tenisový turnaj pre všetky svoje najznámejšie postavičky. Sonic, Ulala, AiAi, Amigo budú pobehovať s raketami v rukách na kurtoch, pričom každý športovec bude mať svoj vlastný dvorec štylizovaný do prostredia inšpirovaného jeho vlastnou hrou. Opička AiAi sa bude cítiť najlepšie na šachovnicovom kurte, Ulala zase vo futuristickom prostredí a taký Amigo na kurte, kde je fiesta. Každá z postavičiek bude disponovať charakteristickými údermi a špeciálnymi schopnosťami, ktorých zvládnutie zaváži hlavne v multiplayeri.

 Silent Hill: Origins
dátum vydania: máj [viac o hre] [PSP recenzia]

PS2 hry v roku 2008
Kto sa nechce báť, nech radšej zapne baterku.
Kto má všetkých päť pohromade, vie, že nehodno vkročiť do mestečka zaliateho hmlou. Vodič kamiónu Travis Grady odbočí zo svojej zásobovacej trasy a namieri si to priamo do Silent Hillu. Od tejto osudovej chyby čelí najhorším nočným morám a démonom zožierajúcich jeho vnútro od skorého detstva. Všetko zlé je na niečo dobré. Silent Hill: Origins vám pomôže pochopiť a doplniť chýbajúce časti mozaiky v pôvodnom origináli, kde všetko to utrpenie odštartovalo.

 Star Wars: Force Unleashed
dátum vydania: Q1 2008 [viac o hre]

PS2 hry v roku 2008
O trošku horšej grafike aj na PS2.
Tajný padawan Darth Vadera je tak nabitý Silou, že dokáže rozkrojiť Star Destroyer. O túto scénu neprídete, takisto ako o odhodenie storm troopera cez tri steny, kde exploduje vo výbuchu bleskov. Hra postavená na špičkových technológiách bude musieť naozaj kúzliť, aby novú kapitolu Star Wars prerozprávala tak, ako si to autori zaumienili. Rytieri Jedi sú šváby modernej galaxie a je ich treba vyhubiť. Do jedného!

 Tomb Raider: Underworld
dátum vydania: 28. november [viac o hre]

PS2 hry v roku 2008
Strečing v daždi je dráždivo provokačný.
Každý už zabudol na fiasko s názvom Angel of Darkness. Prvá dáma PlayStation, najslávnejšia archologička hneď po Indiana Jonesovi, Lara Croft, sa už dočkala výborného znovuzrodenia v Legend a v perfektnom remaku Anniversary a teraz nás zavedie do podsvetia, na miesta, kam živá noha nevkročila už celé storočia, čo naznačuje, že sa nový Tomb Raider bude prísne držať konceptu prvých dielov. Lara hľadá kľúč k rozlúsknutiu záhady Mayského kalendára a my jej v tom rozhodne chceme pomôcť.

Tucet najväčších titulov tohto roka poznáte. V priebehu roka sa môže objaviť malý vydavateľský dom, ktorý prinesie zaujímavú japonsku RPG, puzzle hru alebo sa ohlási další port úspešného PSP titulu (God of War: Chain of Olympus?). Vsadením na istotu sú športové série EA, oficiálne hry k filmom (Iron Man, The Chronicles of Narnia: Prince Caspian, Asterix a Olympijské hry), hudobné a rodinné tituly z produkcie Sony a môžu sa (ale nemusia) objaviť aj rôzne kompilácie (3v1) za výhodnú cenu. Do line-upu dvanástich nám nevošli nasledovné hry, ktoré by nemali ujsť vašej pozornosti:

 ATV Offroad Fury 4
 LEGO Batman
 LEGO Indiana Jones
 Ghostbusters
 MX vs ATV Untamed
 Odin Sphere
 Twisted Metal: Head-on: Extra Twisted Edition


napísal spacejunker 6.2.2008
Páči sa mi!
PS2 HRY V ROKU 2008


Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Jedi survivor (2)
prosím, v akom case príde survivor do gamepass? je...
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (8)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (1)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Testy,benchmarky,3dmarky,atď..... (2)
všetko ohľadne vašich testov a grafov...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19910)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk