PSP HRY V ROKU 2008

PSP HRY V ROKU 2008

Na PSP sa schyľuje k poriadnej búrke zaručených hitov a my vám ponúkame osem z nich.

Článok

Čo môžeme slobodne a na plné ústa zakričať, je, že v prvom polroku 2008 sa urodí to najlepšie, čo bude len ťažko doháňať zvyšných 6 mesiacov. Ale, čo ak ten zvyšok nebude tak herne prázdny? Naša krištáľová guľa nedovidí až tak ďaleko, aby sme nazreli do hrncov tých správnych kuchárov a omámými vôňami teraz o neznámych ingredienciách písali. Odmysleli sme multiformáty a rádoby kvalitné oficiálne hry a vypadla nám symbolická guľatá osmička, akú nájdete aj na konci kalendárneho roka 2008. Takže, nie tucet, ale medzi osem zaručených hitov tohto roka patrí:

 Castlevania Dracula X Chronicles
dátum vydania: 14. február [viac o hre] [recenzia]

PSP hry v roku 2008
Pamätníkov rozplače, zberateľov poteší výbava.
Snáď to chcel sám pán boh, aby v Konami pochopili, že cesta pre sériu Castlevania nevedie cez 3D, ale poctivé skrolovacie 2D prostredia. Úspešné znovuzrodenie na DS si vyžiadalo dve pokračovania s úplne novými hrdinami a príbehmi, no na PSP sa vracia japonský stratený poklad z éry 16-bitov – Rondo of Blood, jedna z najkrajších hier vtedajšej doby, ktorá je prezlečená do moderného kabáta s polygónovými postavičkami a plastickejším terénom, pričom zostali zachované všetky prvky. Dracula X Chronicles navyše obsahuje aj pôvodnú verziu z roku 1993 a jeden bonus navyše – pokračovanie Symphony of Night.

 Crisis Core Final Fantasy VII
dátum vydania: Q2 2008 [viac o hre]

PSP hry v roku 2008
Jedna z najkrajších PSP hier.
Je už dopredu rozhodnuté. Kto hral a prepadol kúzlu Final Fantasy VII (asi tých pacientov nebude málo, že?), skočí po prequeli Crisis Core ako hladný pes po kosti. Názov mocnejší ako protest prázdnej peňaženky týždeň pred výplatou, sľubuje mohutné dobrodružstvo, ktoré so svojím slávnym bratom bude zdieľať iba minimum herných mechanizmov. Súboje pridali na akcii, po bojisku je dovolené ľubovolne sa presúvať, alebo blokovať výpady. Limit breakery a charakteristické summony zostali, ako aj známe univerzum. V koži Zacka budete v partii s Angealom a Sepirothom pátrať po záhadne stratenej elitnej jednotke vojakov SOLDIER, kam patrí aj hlavný hrdina.

 Echochrome
dátum vydania: Q2 2008 [viac o hre]

PSP hry v roku 2008
Najvyšší čas začať tuho rozmýšľať.
Monochromatický vzhľad, za ktorý by ste nedali ani päť korún, ukrýva čistú hrateľnosť popierajúcu akékoľvek pravidlá dnešných hier? Si robíte srandu, nie? Echochrome je odvážny projekt, nebude sa predávať na kilá, ale zaujímavo vyriešená stavba levelov, inšpirovaná dielami holandského umelca M.C. Eschera, vám dokonale zamotá hlavu a precvičí priestorovú orientáciu. Stojí vám v ceste stĺp alebo diera? Skúste otočiť celým levelom tak, aby bola prekrytá inou časťou a cesta je voľná! Echochrome bude distribuovaná výhradne elektronickou cestou.

 Final Fantasy I & II
dátum vydania: 8.február [viac o hre]

PSP hry v roku 2008
Remake ako bič.
Remaky idú Square Enixu ako po masle. Oslava 20. narodenín obľúbenej RPG série Final Fantasy sa nezaobíde bez nejakého toho klenotu z dávnych časov. Final Fantasy I a II budú separovane predávané remaky staručkých hier oblečených do slušivej širokouhlej grafiky s novými dungeonmi, predmetmi, nepriateľmi a drobnými bonusmi navyše. Jediným vážnym nedostatkom je dvojitá investícia, ak si chcete obe dobrodružstvá užiť. Kedysi Square Enix vydal tieto hry pre GBA ako kompiláciu na jednom kartridgi.

 God of War: Chains of Olympus
dátum vydania: marec 2008 [viac o hre]

PSP hry v roku 2008
Nevrieskaj, Kratos ti tú mušku z oka šetrne vyberie.
Nekompromisná kvalita produkovanej grafiky bičujúcej výkon PSP za hranice možností, epika nevídaných rozmerov a dôverne známe prostredie gréckej mytológie, ktorej harmóniu narušuje jeden poriadne nasraný antihrdina, radia Chains of Olympus k favorizovaným titulom s ambíciami zhrabnúť vavrín za najlepšiu hru tohto roka. Oprávnene. God of War patrí do zlatej pokladnice a kým sa trilógia uzatvorí epickým treskom o rozmeroch ničivého meteoritu, na PSP bude prerozprávaný príbeh Krata, bojovníka v božích rukách zaslepene odholaného splniť každé želanie Olympu.

 Metal Gear Solid: Portable Ops +
dátum vydania: 28. marec [viac o hre]

PSP hry v roku 2008
Pre mnohých jeden z dôvodov na kúpu - Old Snake.
Jedinou možnosťou, ako sa zoznámiť s Old Snakeom, hlavným hrdinom netrpezlivo očakávaného Metal Gear Solid 4: Guns of Patriots, a naverbovať si ho do súkromnej armády, je siahnuť po Portable +. Ide o vôbec prvý datadisk, rozširujúci obsah hry vydanej pre PSP. Čakajú na vás nové mapy, obľúbené bojiská, upravený regrutačný systém, postavy z MGS4, ako aj nová kampaň Infinity Mission, čo je séria misií s dynamicky sa generovanými úlohami. Nemusíte byť veteránom Portable Ops, aby ste nemohli rovno skúsiť datadisk, nováčikov krok po kroku naučí hru ovládať rozsiahly tutorial.

 Patapon
dátum vydania: 29. február [viac o hre]

PSP hry v roku 2008
Bubnami proti zlu sveta.
Bubnovať na bubny by sa nám ľúbilo. Najlepšie hneď a teraz! Originálna rytmická akcia od autorov šialenej hopsačky LocoRoco je už za rohom. My už počujeme bubny, ako hypnotizujú malé jednooké príšerky a tie v tranze útočia na svojich nepriateľov a všetko, čo im stojí v ceste. Patapon vás svojimi chytľavými tónmi tak opantá, že z kolotoča nezastaviteľnej hrateľnosti tak ľahko nevypadnete, magický bubon vám bude rezonovať v hlave aj v bežnom živote a vy sa ním prekvapivo budete riadiť. Pon-Pata-Pon vypínam budík, Pata-Pata-Pon cestujem do práce, Pon-Pon-Pata-Pon vyťahujem PSP.

 Secret Agent Clank
dátum vydania: 2008 [viac o hre]

PSP hry v roku 2008
Qwark a Ratchet budú asistovať Clankovi.
Sidekick vždy zachráni hlavného hrdinu, no dôkazy o hrdinských činoch boli len múdrymi reči. Plecháč Clank po vzore Daxtera dostáva priestor vo vlastnej miniepizódke, ktorá ho pasuje na tajného agenta na misii zachrániť neprávom obvineného Ratcheta. Secret Agent Clank bude nadväzovať príbehovo na Size Matters a s týmto explozívnym titulom bude zdielať aj charakteristickú hrateľnosť, kde zohrajú hlavnú rolu šialené gadgety, zbrane a logické hádanky prispôsobené intelektu robota. Samozrejme, že v hre sa objaví aj kapitán Qwark.

A čo zvyšok hier pre PSP? S istotou môžeme povedať, že v Sony sa pripravuje niečo bombastické, čo odrovná každého majiteľa. Nevie sa nič, šepká sa veľa a my nechceme zbytočne otvárať Pandorinu skrinku. Gabe Logan by sa však mohol vydať na novú misiu, takisto ako aj Daxter a duo Ratchet & Clank. Etablované série nepovedali svoje slovo a prekvapiť nás môžu svojou vysokou hernou hodnotou aj hry vyrábané špeciálne pre PSP Store. Z ďalších exkluzívnych titulov vyberáme:

 Buzz pre PSP
 FlatOut: Head On
 Dissidia Final Fantasy
 Kingdom Hearts: Birth by Sleep
 R-Type Tactics


napísal spacejunker 8.2.2008
Páči sa mi!
PSP HRY V ROKU 2008


Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Televízor k ps5 (7)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (0)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Testy,benchmarky,3dmarky,atď..... (2)
všetko ohľadne vašich testov a grafov...
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (2)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19751)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk