UNCHARTED: DRAKE V PROBLÉMOCH

UNCHARTED: DRAKE V PROBLÉMOCH

Nathan Drake potrebuje vašu pomoc

Článok

Správy, novinky aj články píšeme výhradne my. Nenecháme si do toho, čo napíšeme a čo zverejníme, hovoriť. Stane sa ale výnimka ako v dnešný deň, kedy sa k nám doniesla zvláštna prosba. Zverejňujeme ju v plnej dĺžke:

„Ak čítaš tieto riadky, vieš, že som v problémoch. Nemám príliš veľa času na vysvetľovanie. Nikdy som v tom dobrý nebol. Niekto by povedal, že by som chodil okolo horúcej kaše a to ja nedokážem. Tak to rovno zo seba vysypem. Som v tom až po uši. Opäť.

Poznáš to určite z filmov, ak sa niekto pohybuje na ostrí noža, má poistku vo forme obálky, záznamu, diskety a keď nedá o sebe vedieť, kompromitujúce materiály sa dostanú do rúk povolaným. Mojou poistkou je tajný kód, ktorý sleduje moje posledné kroky. Podľa zverejňovaných indícií ma budeš môcť nájsť a zachrániť.

Budem ti veľmi vďačný, ak sa vydáš v mojich stopách. Môj život visí na vlásku!“

-- Nathan Drake --

K listu bol pripojený časový harmogram a niekoľko ďalších pokynov. Nám zostáva iba dodať jedno: buďte naladení, po celý deň budú zverejňované indície a stopy, ktoré vám pomôžu nájsť v súčasnosti najväčšieho dobrodruha a vykrádača hrobiek v jednej osobe.

Dozviete sa ďalšie kroky, kde začať hľadať Nathana Drakea. Odmenou pre najlepšieho pátrača bude zberateľská Explorer edícia Uncharted 3: Drakes Deception so soškou, prackou na opasok, prsteňom a to všetko zabalené v drevenej truhlici.

Časový harmonogram:

a) 1. indícia zverejnená o 12:00
b) 2. indícia zverejnená o 14:00
c) 3. indícia zverejnená o 16:00
d) 4. indícia zverejnená o 18:00
e) 5. indícia zverejnená o 21.00

Uzávierka pátračky je 2. februára o 18:00

Odvážnym šťastie praje!

Počas celého dňa budeme zverejňovať stopy vedúce k tajným kódom. Vašou úlohou je nájsť štyri takéto kódy podľa zverejnených indícií, rozšifrovať ich a zložiť z nich tajnú správu, ktorú po sebe zanechal Nathan Drake. Honba za pokladom začína!

1. indícia

Ešte v dobách, keď nikto neveril, čo všetko ten prekliaty stroj PS3 dokáže, som sa vydal na svoje prvé dobrodružstvo. Požičal loď a vyrazil neďaleko peruánskeho pobrežia loviť stratený poklad. Na to mám nos. Na palubu som pozval mladú novinárku s kamerou (Pre prípad, že by sa to podarilo a ja som u nej skóroval som si schoval do kajuty aj šampanské. Bola špinavá, ale bublinky správne vychladené.) a z dna vylovil truhlu môjho predka – Sira Francisa Drakea, slávneho to moreplavca.

Ale namiesto zlata a drahokamov som sa díval do prázdna a na stránky denníka, ktorý sa zvláštnym spôsobom nerozpadol. Ten ma priviedol na stopu nacistickej ponorky zaparkovanej v hlbokej džungli. Ako sa tam dostala, sa ma nepýtajte. Nemal som veľa času na premýšľanie. Môj parťák, presne ten, ktorý má zachránil od pirátov a väzenia, ma podrazil. Hovoril som o tom, že som magnetom na problémy?

Ešte predtým, než som zdrhol a v slabej chvíľke takmer podľahol Elene, som na ponorku stihol napísať kúsok zakódovanej správy. Nestihol som ju dopísať, musel som bežať.

Bolo to v roku 2007, myslím, že za vtedajší výkon a režiséra Naughty Dog, ktorý to všetko spískal, som bol ocenený vysokým číslom 9,5/10. Niekde tam je prvá indícia. Verím, že ju nájdeš.

2. indícia 

Každý má rád oddych. To som tak raz ležal na plážach Nového Zélandu a premýšľal, čo si to vôbec ten podvodník Nolan North dovoľuje. A to som si myslel, že budeme parťákmi. Už už som mu chcel dohodiť Chloe (Elena je navždy moja!), keď som ho počul hovoriť niečo o renesancii a zabijakoch. Hochštapler jeden! Ale o tom som nechcel. Slnko je ešte vysoko a ja z toho tepla asi začínam blúzniť. Už vidím písmenká absolútne všade, kde sa pozriem. Potrebujem odpočívať, snáď vám niečo povedia tie, ktoré som napísal do piesku sem:

41 20 4F 20 32 32 20 44

PS: nemusíte ich hľadať, práve sa na ne dívate!

3. indícia

Nikdy nezabudnem na prekvapený výraz tvárí, keď sa po mojom debute, za ktorý som mimochodom zožal potlesk (a niektorí aj stáli), objavili správy, že som posadnutý opäť pokladom. Ha, teraz sa už tomu môžem smiať! Ale vtedy mi tiekli nervy, verte mi. Uvedomil som si, že sedím v neprirodzenej polohe. Vo vozni, dolu hlavou a ruky mám od krvi. Mojej krvi. Bol som tak vyčerpaný, že som myslel, že snívam. Veď som preboha videl snežných mužov a prežil aj prestrelku s vrtuľníkom! Teda ako sa to vezme. Hovoril som o tom, že ten vozeň visel z útesu v Himalájach? Vykoľajil sa. So mnou.

Kedy to bolo? Nie tak dávno, mal som na mále, aby som sa nestal hrdinom hry roka 2011. Mal by to si to však preveriť, či je to pravda. Tuším som zanechal stopy niekde vo vlaku.

4. indícia 

Ryžu mám veľmi rád, na všetky spôsoby. Nikdy nemám čas sa najesť, stále niekam bežím, skáčem, strieľam. Hovoril som o tom, že mi nikdy nedali prestávku ani na malú?! Najbližšie volám odbory. Mám tam známosť a tá má tiež rada ryžu. Tak nájdeme spoločnú reč. Dúfam, že sa nám nerozsype ako mne naposledy na mapu. Úplne mi rozhodila videnie a ja som medzi rovnobežkami našiel cestu vďaka drobným zrnkám. Pracovne som to nazval rozsypaná ryža.

Stalo sa to počas nakrúcania koncom minulého roka. Režisér vrieskal, že je to zatiaľ môj najlepší výkon a nešetril vôbec chválu. Vtedy som si povedal, že rozsypanú ryžu si nechám zarámovať a zavesím ju na Sector, nech si o tom môže každý prečítať. Ako som visel z lietadla, ako ma zaplavila voda, ako po mne strieľala vyschnutá Katherine Marlow. 

5. indícia

Nebolo to až tak ťažké dostať sa sem, že nie? Ako si si už určite všimol, nikto v miestnosti nie je a ja som sa skutočne nestratil. Nikto ma neuniesol, nikto ma nedržal ako rukojemníka. Hľadám partnera, ktorého budem na najbližšej výprave potrebovať. Pôjde o život a nielen o môj. Tentoraz už naozaj.

To, čo vidíš pred sebou, je truhlica so špeciálnym zámkom. Kľúče k nej už máš, ale bez dekodéra nedávajú vôbec žiadny zmysel a ako také sú len nepoužiteľnou zmesou čísiel a písmen. Čo teraz potrebuješ, je trpezlivosť a pevné nervy.

Zatiaľ si poobzeraj jediný objekt v cele, kde som mal byť pripútaný reťazami. Je vyhotovený z dreva a v sebe ukrýva skutočný poklad – zberateľskú edíciu Uncharted 3: Drake’s Deception. Nájdeš v nej prsteň, aký nosím na krku aj pracku na opasok s podkovou a moju sošku, ktorá ti bude pripomínať naše posledné dobrodružstvo.

Našiel si doteraz štyri kľúče, tie dekóduješ na základe tejto tabuľky, to však nie je všetko. Asi nedávajú zmysel, že? Čo ak si ich našiel v zlom poradí?

Hovorí sa viac hláv, viac rozumu. V tomto prípade však poklad môže získať iba jeden skutočný dobrodruh.

Keď budeš pripravený, vpíš dekodóvaný text do políčka a vyplň kontaktné údaje. Výhercu vyžrebujem zajtra o 18:00. Dovtedy veľa šťastia!

-- Nathan Drake -- 

Uncharted: Drake v problémoch

 Súťaž uzavretá

Uncharted: Drake v problémoch

 


napísal spacejunker 1.2.2012
Páči sa mi!
UNCHARTED: DRAKE V PROBLÉMOCH


Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Cod mw2 (2)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (1)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Speedlink competition pro extr... (0)
Zdravim, som lama mám otázku.Kúpil som si SpeedLin...
|Mw3 2011 xbox series x multipl... (2)
Čaute, kúpil som si fyzickú kópiu MW3 x360. Hra fu...
|Poľovnícke hry - hunter simula... (6)
je ich viacero,ale v tomto vlákne by som sa chcel ...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19467)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk