CORSAIR HS70

CORSAIR HS70

Ďalší prírastok z radu bezdrôtových headsetov

Test

Len nedávno sme vám priniesli recenziu herných bezdrôtových slúchadiel od firmy Corsair - Void Pro RGB a už tu máme na test ďalšie. Na prvý pohľad ide pritom o úplne iný typ, najmä po dizajnovej stránke, nakoľko stále ide o headset pre hráčov s bezdrôtovou technológiou. Na rozdiel od Void Pro série, HS ponúka skôr konvenčný dizajn, ktorý príliš nevyčnieva z radu klasických headsetov. Nesymetrické štvorcové spracovanie ušníc by ste v tomto prípade hľadali len márne. Ak ste teda už dlhšie pokukovali po bezdrôtových slúchadlách od firmy Corsair, no aktuálna ponuka vás odradzovala práve kvôli dizajnu, možno vás zaujme práve táto novinka. Inak klasickú káblovú sériu dopĺňajú slúchadlá s označením HS70, ktoré sa v najbližších dňoch objavia na pultoch obchodov.

Práve tento dizajn mne osobne pasuje lepšie. Širšie spracovanie Void Pro si veľmi dobre nerozumelo s proporciami mojej hlavy, a tak napríklad pri prudšom otočení mi slúchadlá pokojne mohli zletieť z hlavy. Toto sa pri HS70, našťastie, už nestáva, lepšie sedia na hlave a sú stále veľmi pohodlné. Na oboch ušniciach a okolo hlavy je umiestnená pamäťová pena, ktorá svoju úlohu komfortu spĺňa na výbornú. Všetky tieto časti sú navyše potiahnuté syntetickou kožou, ktorá na pohľad taktiež pôsobí dobre, a to prevažne kvôli presnému kopírovaniu plastovej časti ušníc, v ktorých sú umiestnené membrány. Vrchná strana pamäťovej peny je prešitá bielou niťou, čo pôsobí taktiež veľmi dobrým dojmom.

Corsair HS70

Slúchadlá z pohľadu spracovania pôsobia celkovo veľmi dobre. Už zo spomenutých častí je cítiť kvalitu, no to isté platí aj pri zvyšných partiách. Plastové prvky, do ktorých sa zasúvajú kovové časti držiace ušnice, sú taktiež spracované kvalitne, všetko presne lícuje, drží pevne a nevŕzga. Zatiaľ čo Void Pro séria má otočné ušnice, HS70 ich má len mierne uvoľnené, aby sa ideálne prispôsobili vašej hlave. Otáčať o 90 stupňov ich teda nemôžete, čo ja osobne za mínus nepovažujem. Samozrejme, pri cestovaní vám táto vlastnosť môže ušetriť trochu miesta v ruksaku, nie je to však zásadný problém, keďže ide o dizajnový prvok tejto série (rovnako ako možnosť otáčania u Void Pro). Na vonkajších stranách ušníc je dizajn esteticky dopĺňaný kovovým prvkom - mriežkou, v ktorej strede je umiestnené logo firmy Corsair.

Firma sa všetky ovládacie prvky rozhodla umiestniť v podstate rovnako ako pri klasických káblových verziách HS. Na spodnej strane pravej ušnice nájdete len tlačidlo na zapnutie, zvyšné prvky sú umiestnené na ľavej strane. Ide o ovládanie hlasitosti, ktoré je tu riešené klasickým otáčaním kolieska a nie „analógom"  ako v prípade Void Pro. Ďalej je tu prítomné tlačidlo pre vypnutie/zapnutie mikrofónu, vstup pre micro USB kábel určený pre nabíjanie slúchadiel, vstup pre mikrofón, ktorý je pri jeho odpojení prekrytý gumenou zátkou, no a nakoniec nemôže chýbať LED indikátor stavu. Mikrofón kombinuje plastové a kovové prvky, ktoré sú dominantné kvôli možnosti ohýbania/nastavovania jeho umiestnenia.

Keď už sme si rozobrali dizajnovú stránku, môžeme sa vrhnúť na technickú. Z pohľadu zvukových možností ide skôr o priemer, čo potvrdzuje nielen osobná skúsenosti, ale aj technická špecifikácia na papieri. Membrány s veľkosťou 5 centimetrov sú schopné reprodukovať zvuk v štandardnom rozsahu, teda od 20Hz do 20kHz. Impedancia je však na úrovni 32 Ohmov, takže sa nemusíte báť o hlasnú reprodukciu zvuku. Kvalita je teda plne postačujúca pre bežného hráča, ktorý nevyžaduje HD audio a podobne. Pri hraní ktoréhokoľvek žánru hier budete s reprodukciou zvuku spokojní. V tejto cenovej kategórii však ani nie je možné očakávať zázraky, nakoľko ide o bezdrôtové slúchadlá so stanovenou odporúčanou maloobchodnou cenou 90 dolárov. Ako totiž aj samotná firma hovorí, ide o vyvážený produkt, ktorý ponúka kompromisy pre dosiahnutie kvality aj pri nízkej cene. A to sa rozhodne HS70 darí.


Slúchadlá s PC komunikujú pomocou bezdrôtového USB prijímača, takže napríklad s telefónom ich len tak jednoducho nespojíte. S PC s Windows 10 ale fungujú v plug and play režime, aj keď nemôžeme nespomenúť sprievodný softvér, ktorý si môžete stiahnuť zo stránky výrobcu. Ten ponúka rôzne nastavenia ekvalizéru či virtuálne 7.1 audio. Rovnako ako Void Pro, aj HS70 môžete bez problémov zapojiť do USB portu PlayStation 4, fungovať budú spoľahlivo. Vrátil by som sa ale ešte k samotnému USB prijímaču, ktorý je oproti tomu k Void Pro slúchadlám výrazne menší, na úrovni menšieho USB kľúča, čo považujem za veľké plus. Technická stránka bezdrôtovej technológie hovorí o dosahu do 12 metrov, čo je úplne reálne pri voľnom priestore. S pribúdajúcimi stenami tento dosah klesá, no aj napriek tomu si s nimi bez problémov môžete odskočiť. Ak teda nemáte WC na druhom poschodí a úplne opačnej strane domu. Z pohľadu výdrže je toto číslo totožné s Void Pro, teda 16 hodín.

Ak hľadáte nové bezdrôtové slúchadlá, HS70 od Corsair vôbec nemusia byť zlou voľbou. Kvalita zvuku je postačujúca na bežné hranie, ale aj pozeranie filmov, pričom z hľadiska spracovania je headset rovnako na dobrej úrovni. Ak sa navyše pozriete na celkom prijateľnú cenovku v kategórii bezdrôtových slúchadiel, ide o dobrý pomer ponúkaných funkcií, ceny a kvality.

Corsair HS70


napísal play3man 31.5.2018
Páči sa mi!
CORSAIR HS70


Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Dolby vision (1)
Zdravím, chcem sa opýtať na nejaké riešenie ohľado...
|Android smartphone do 200-250 ... (4)
Zdravím vás. Vedel by niekto poradiť budget telefó...
|Wifi a ethernet (9)
Ahojte, Mám problém s pripojením pc na net. Vše...
|Dragons dogma ii cz/sk forum (1)
https://steamcommunity.com/app/2054970/discussions...
|Ms windows cd key (33)
Zdravim. Pozeral som cdkeys, ale maju cenu nieco n...
|Svet, ukrajina, vojny ... (18412)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk