SENNHEISER HANDMIC DIGITAL

SENNHEISER HANDMIC DIGITAL

Potvrdil Sennheiser povesť svojej kvality?

Test

S nárastom popularity elektronických médií sa v súčasnosti čoraz viac ľudí zaujíma o tvorbu vlastného obsahu na internete, pričom okrem zábavných videí sú čoraz populárnejšie podcasty a vlastné relácie na YouTube. Multimediálny obsah v súčasnosti mnohí vytvárajú doslova zo svojej izby alebo ulice a aj žurnalistika sa postupne zredukovala zo štábov v dodávkach na jedného či dvoch reportérov s ručnou kamerou alebo mobilom a živým vysielaním na sociálnych sieťach. Práve táto potreba kompaktného vybavenia viedla spoločnosť Sennheiser, aby priniesla techniku, ktorá sľubuje najvyššiu kvalitu v čo najjednoduchšom prevedení. Nemecký výrobca ide s dobou a ponúka preto kompaktný ručný mikrofón HandMic Digital. V recenzii sme testovali, čím sa tento mikrofón odlišuje od iných a či Sennheiser skutočne priniesol kvalitu, ktorou je povestný.

HandMic Digital sa robustným celokovovým telom a s elegantným vzhľadom hodí aj do záberov profesionálnych reportáží. Medzi jeho primárne vlastnosti však patrí odolnosť voči neželaným ruchom. Mikrofón dokáže efektívne potláčať šum z okolia. Poradí si aj pri horších podmienkach a dokáže nahrať hlas zreteľne aj pri vetre a iných ruchoch z okolia, vrátane premávky. HandMic Digital bol vyvinutý práve pre príspevky a rozhovory aj z ulice či konferenčných rušných hál aj obchodných domov. Mikrofón vám tak ušetrí námahu pri neskoršom editovaní zvuku. Hlas je na nahrávke zrozumiteľný aj zo vzdialenosti pár metrov, no aj na krátku vzdialenosť dokáže ohúriť kvalitou záznamu, ktorá je porovnateľná s mikrofónmi určenými na vysielanie v rádiu. Frekvenčná odozva je 40 Hz-16 kHz.


Hlavnou devízou mikrofónu je však možnosť priameho pripojenia so zariadením iOS či Windows. S vašim iPhone, iPad, či iPod zariadením ho ľahko pripojíte s Lightning korektorom, alebo ho štandardne pripojíte cez USB kábel do vášho počítača. S príslušnou redukciou alebo OTG káblom sa nám mikrofón podarilo bez problémov pripojiť aj k mobilným zariadeniam Android a Windows Phone. Sennheiser sa pri výrobe tohto mikrofónu spojil so spoločnosťou Apogee, vďaka čomu mikrofón disponuje vylepšeným systémom signálovej konverzie a Apogee rozhraním pri pripojení k vášmu iOS zariadeniu. Stačí si nainštalovať príslušné aplikácie na váš mobil a akonáhle sa rozsvieti červená LED kontrolka na mikrofóne, ste pripravení nahrávať. Behom pár sekúnd budete pripravení na váš hlasový výstup.

Ak by ste sa chceli sústrediť na kvalitu nahrávania a HandMic Digital porovnávať so štandardmi iných štúdiových mikrofónov, HandMic Digital neprinesie zvuk hodný nahrávania albumu, no na to ani vyrobený nebol. Sennheiser týmto mikrofónom možno neponúka takú širokú frekvenčnú odozvu, no dá vám do ruky kompaktný a pritom kvalitný kus techniky, vďaka ktorému svoje nápady dostanete na záznam rýchlo a efektívne. Behom pár sekúnd ste pripravení na nahrávanie a vďaka masívnemu odolnému telu mikrofónu je priam ideálny na cesty a nemusíte s ním robiť kompromisy pri kvalite záznamu.

V balení mikrofónu nájdete aj držiak spolu so stolovým stojanom. Keďže stojan pribalený k mikrofónu nie je taký kvalitný, ako by sa nám možno páčilo, pri práci s PC sme ho vymenili za robustnejší model od Sennheiseru. V balení však nechýba dvojmetrový kábel s Lightning  konektorom a USB kábel. Okrem toho je súčasťou balenia aj vrecko na mikrofón.

Špecifikácie:

  • Frekvenčná odozva: 40 Hz-16 kHz
  • Max. SPL: 134 dB
  • Citlivosť: -54 dB
  • Rozmery: 48 x 180 mm
  • Hmotnosť: 340 g

Sennheiser a Apogee týmto mikrofónom znovu dokázali, že sú špičky vo svojom odvetví, no tentoraz sa zamerali na rozširujúcu sa skupinu zákazníkov, ktorí chcú byť v centre diania a nechcú obetovať praktickosť za kvalitu. HandMic Digital je ideálny pre novinárov aj ľudí, ktorí nahrávajú a streamujú aj z väčšej vzdialenosti od svojej izby. Pre tento typ tvorcov obsahu sú tu aj lacnejšie alternatívy, ktoré si postavia na stojan pred kameru. HandMic Digital je kus profesionálnej techniky, ktorá je pripravená na použite v tom momente, v ktorom ho potrebujete. Využitie určite nájde aj v interiéri pri počítači, no vďaka jednoduchej konektivite je priam ideálny na spojenie s vaším telefónom a s odolnosťou voči okolitému šumu sa naň môžete vždy spoľahnúť. Kvalitu audia si môžete overiť na našich videorecenziách na Metro Exodus a Mortal Kombat 11.


napísal Tanya 10.5.2019
Páči sa mi!
SENNHEISER HANDMIC DIGITAL


Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (1)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Speedlink competition pro extr... (0)
Zdravim, som lama mám otázku.Kúpil som si SpeedLin...
|Mw3 2011 xbox series x multipl... (2)
Čaute, kúpil som si fyzickú kópiu MW3 x360. Hra fu...
|Poľovnícke hry - hunter simula... (6)
je ich viacero,ale v tomto vlákne by som sa chcel ...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19517)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk