SNAKEBYTE GAME:PAD 4S WIRELESS

SNAKEBYTE GAME:PAD 4S WIRELESS

Kvalitná alternatíva základnej výbavy hráča

Test

V poslednej dobe sme sa už niekoľkokrát venovali zaujímavým a hlavne lacným alternatívam konzolových ovládačov a dnes je tu ďalší, ktorý chce osloviť primárne PS4 hráčov, no ako to už býva, nemá problém ani s pripojením k PC. Aj tento priniesla značka Snakebyte a chcú ním osloviť prakticky každého. To hlavne z pohľadu množstva rôznych verzií, ktoré sú k dispozícii. V prvom rade si môžete vybrať lacnejšiu káblovú, alebo drahšiu bezdrôtovú verziu. No a potom je tu ešte halda rôznych farebných vyhotovení, po ktorých môžete siahnuť, niektoré dokonca aj s motívmi futbalových tímov z Bundesligy, ak ste fanúšikmi Bayernu, Borussie a ďalších.

Nemôžem povedať, že by ma osobne pekná žltá BVB verzia nepotešila, ale my sme siahli po Snakebyte Game:Pad 4S Wireless v Rock verzii. Teda v sivom vyhotovení, ktoré chce imitovať kameň a je doplnené oranžovými prvkami. Konkrétne sú to oranžové klobúčiky na analógoch, ktoré obsahujú jemnú priehlbinu, aby ste sa do nich mohli palcami dobre oprieť, no taktiež L1 a R1 tlačidlá vzadu spolu s triggermi. Oranžovou sú aj kruhy po obvode hlavných tlačidiel a zaujímavosťou je, že tu nenájdete symboly ako štvorec či kruh, ale slová, teda: cross, circle, triangle a square. Oranžovou sú aj nápisy nad tlačidlami ShareOptions.

Táto oranžová je všade veľmi výrazná, podobne ako na cestných vestách, na môj vkus to trochu príliš „kričí“ vzhľadom na decentnú sivú. Ani tá však nie je jednoliata a keďže je tu motív kameňa, povrch budí dojem brúsenej kamennej dosky, teda so svetlejšími aj tmavšími časťami v nerovnomernom vzore. To však platí len pre vrchnú časť gamepadu, keďže tá spodná je z lacnejšieho tmavého plastu, ktorý nepôsobí tak dobre, ale to len na pohľad. Na dotyk to je stále pomerne slušné a spodnú stranu pri hraní nevidíte.

Snakebyte Game:Pad 4S Wireless

Kvalita vyhotovenia je rozporuplná. V zásade je tiež slušná, sú tu nejaké drobnosti, s ktorými nie som úplne spokojný, ale je tu jedna vec, ktorý mi vyslovene prekážala. Pritom to je pravdepodobne len záležitosť tohto jedného kusu. Na oboch stranách sú vyrezané jemné hrany, ktoré prechádzajú z vrchnej strany gamepadu až do bokov. V mieste, kde sa láme a prechádza do strany máte opreté ukazováky, no a na pravej strane môjho kusu bola táto hrana trošku nešťastne zbrúsená, takže bola trošku ostrá a omínala na ukazováku. Vyriešiť to pilníkom na nechty trvá asi 5 sekúnd, ale prvý dojem mi to stihlo pokaziť.

Konštrukcia je ale kvalitná a pevná, nič tu nevŕzga, nie sú tu ani nejaké výraznejšie prvky, ktoré by nelícovali. Dokonca aj keď sa silou snažíte gamepad v rukách vykrútiť, tak v ňom nič nepraská, čo je dobré. Tlačidlá sú tak akurát pevné, analógy sú zase rýchle. L1 a R1 tlačidlá by mohli byť aj o niečo tuhšie, takto ich stlačíte aj menším prehmatom. Triggery tým pôvodným na DualShocku nemôžu konkurovať, ale vyhotovením sú fajn, sú zahnuté smerom von, takže sa vám z nich pri hraní nekĺžu ukazováky dole. Home tlačidlo je medzi analógmi a je veľké asi ako na DualShocku. Share a Options sú drobné gumené tlačidlá tesne nad analógmi. To nie je práve najlepšie umiestnenie ani gumený povrch mi úplne nesedí. D-pad by si rozhodne zaslúžil lepšie vyhotovenie. Dá sa s ním síce dobre hrať, ale rozhodne nepatrí medzi tie lepšie na trhu. Rozmer nie je zlý, ale usadenie malo byť lepšie. aj Street Fightera som s ním však dokázal odohrať.

Ergonomicky to je taký štandard, ktorý neurazí, ale ani nenadchne. Do rúk však sadne fajn (ak nemáte kúsok zle zbrúsenej hrany), dokonca je ľahší ako DualShock (konkrétne o 15 gramov). Hmotnosť je tak veľmi dobrá, tvar už až tak nie. Snaží sa byť niečo medzi Xbox ovládačom a DualShockom, akurát viac hranaté. Výsledok nie je žiaden zázrak, ale aj niekoľko hodín bez prestávky s týmto ovládačom hrať dokážete a to bez väčších problémov.

Nižšia hmotnosť samozrejme znamená, že tu toho nájdete menej. To sa však v prvom rade odráža na nižšej cene, ktorou tento ovládač hráčov oslovuje primárne. Nájdete tu síce dotykovú plochu, bez ktorej si PS4 ovládače dnes už nevieme predstaviť, ale už žiadne ďalšie pokročilé funkcie (vibrácie tu sú, ale to nepovažujem za pokročilú funkciu). Aj táto dotyková plocha je menšia ako na klasickom DualShocku, no stačí to. Nie je tu zadné svetlo na hranie s PS VR a ani pohybové ovládanie. Naozaj je to klasický ovládač, s ktorým si zahráte športy v partii, prípadne nejaké iné tituly stavané na lokálny multiplayer.

Vpredu klasicky nájdete výstup na jack, takže ku gamepadu dokážete jednoducho pripojiť svoj headset a nastaviť si tu výstup zvuku podobne ako na DualShocku. Už tu však nenájdete Ext. port, ktorý je na DualShocku hneď vedľa. Vzadu je zas Micro USB na pripojenie káblom a nabíjanie. Takto dokážete ovládač tiež pripojiť k PC, kde ho taktiež viete používať na hranie a takto viete tiež updatovať firmware v ovládači. Krátky USB kábel je jediná vec, ktorú okrem ovládača a manuálov ešte nájdete v balení. Čo sa týka výdrže batérie, tá je porovnateľná s klasickým DualShockom, čo je dosť slušné od 3rd party periférie, ktorá je navyše dosť lacná.

A práve tá cena je tu to najdôležitejšie. Aj v našich obchodoch tento ovládač nájdete za nejakých 39 eur, čo je v porovnaní s DualShockom dobrá zľava. Navyše je to oficiálne licencovaný ovládač a nie nejaký čínsky fake, takže sa nemusíte báť toho, že príde update konzoly a zrazu nebude fungovať. Ak by ste chceli káblovú verziu, tá je ešte lacnejšia. V rámci 3rd party gamepadov patrí medzi tie najlepšie, vyhotovenie je kvalitné, ergonómia ujde a hrá sa s ním dobre. Sú tu nejaké dizajnové nedostatky a aj podivné dizajnové rozhodnutia, ale to sú veci, s ktorými v tejto cenovej relácii musíte počítať ako s nutným kompromisom.

Snakebyte Game:Pad 4S Wireless


napísal matus_ace 13.3.2020
Páči sa mi! (+1)
SNAKEBYTE GAME:PAD 4S WIRELESS


Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Televízor k ps5 (7)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (0)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Testy,benchmarky,3dmarky,atď..... (2)
všetko ohľadne vašich testov a grafov...
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (3)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19889)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk