STEELSERIES RIVAL 3

STEELSERIES RIVAL 3

8.0

Lacná myš s kvalitným senzorom

Test

Steelseries predstavil novú myš vo svojej Rival sérii, a to Rival 3. Tá doplní rozrastajúcu sa kolekciu na úplnom začiatku, a teda z pohľadu spoločnosti je to úplne základná herná myš. Ale zato RGB podsvietením sa nešetrilo. Výrobca chce ponúknuť produkt s kvalitným senzorom  a veľmi nízkou váhou za dobrú cenu.

Rival 3 je symetrická myš pripomínajúca Sensei Ten, ale v ostrejšom dizajne  „rivaliek". Môžu ju tak používať ako ľaváci, tak aj praváci. Na rozdiel od vyššej Sensei série tu čakajte skôr lacnejšiu ponuku, ale nie nekvalitnú.

Špecifikácie:

  • 6 tlačidiel
  • USB pripojenie gumeným káblom (1,8 m)
  • vyhotovenie z ABS plastu
  • switche na 60 miliónov kliknutí 
  • váha 77 gramov
  • 3 zóny RGB podsvietenia
  • TrueMove Core optický senzor na 1:1 snímanie
  • Polling 1000Hz 1 ms
  • CPI 100 - 8,500
  • IPS 300

Dostanete tak dobre nadizajnovú myš, aj keď len s úplne základným vybavením a pohodlím. Teda len dve bočné tlačidlá, žiadne pogumovanie na stranách pre lepší grip. Rovnako kábel je len štandardný gumený, neobalený látkou, ako sme zvyknutí na vyšších sériách Steelseries myší. Čo je dôležité, senzor je tu najvyšší, aký Steelseries má.

Steelseries Rival 3
Steelseries Rival 3 Rival 3, lacná myš s kvalitným senzorom
Rival 3, lacná myš s kvalitným senzorom


Steelseries Rival 3 Ponúka strednú veľkosť myši
Ponúka strednú veľkosť myši


Steelseries Rival 3 Rival 3 ponúka dve bočné doplnkové tlačidlá
Rival 3 ponúka dve bočné doplnkové tlačidlá





Samotný vzhľad myši sa nevymyká štandardom. Steelseries tu nechce zavádzať experimenty, len chce ponúknuť myš s kvalitným senzorom za prijateľnú cenu. Zároveň je to veľkosťou stredná myš a hlavne ak máte radi nižšie myši, bude vám plne vyhovovať. Do výšky má 37,9 mm.  Ak máte radi vyššie myši alebo máte väčšiu ruku, možno pre vás bude nízka, keďže si na ňu ťažko položíte ruku. Ja teraz používam Steelseries Rival 710 a tá výška mi tam chýba.

Na druhej strane je  myš extrémne ľahká, má len 77 gramov, čo je veľmi mala váha. Zároveň to nie je ultra nízka váha dierkovaných myší, pri ktorých sa zdá, že by ich odfúkol aj vietor. Je to dobrý kompromis, ktorý nezaťaží ruku a stále myšou nepohnete pri mimovoľnom pohybe ruky.

Myš má 6 tlačidiel, dve základné dve dopĺňa koliesko, tlačidlo na zmenu DPI a dve tlačidlá na ľavej strane. Je to štandardná ponuka, ktorá zrejme sklame ľavákov, keďže myš je symetrická, ale tieto dve tlačidlá sú len na jednej strane. No ak ste ľavák a nepoužívate bočné tlačidlá, nemusí vás to trápiť.  O kvalitu tlačidiel sa nemusíte báť, ale môže vám prekážať nízko položené koliesko.

Steelseries Rival 3
Steelseries Rival 3 Podsvietenie pôsobí veľmi dobre
Podsvietenie pôsobí veľmi dobre


Steelseries Rival 3 Šmýkacie plochy sú dostatočne veľké
Šmýkacie plochy sú dostatočne veľké


Steelseries Rival 3 Porovnanie s vyššou verziou Rival 71
Porovnanie s vyššou verziou Rival 71





Podsvietenie má myš vzadu, a to pod logom, ktoré dopĺňa štýlový led pásik okolo spodného okraja celej myši. Môžete tam vytvárať rozmanité RGB efekty. Čo však chýba, je podsvietenie kolieska. Nie je to síce niečo, čo myš vyslovene potrebuje, ale podsvietenie je bez neho nekompletné, keďže celý čas si zakrývate všetko osvetlenie rukou. Podsvietenie kolieska tak v tme ponúka aspoň aký-taký orientačný bod.

Samozrejme, všetko je plne konfigurovateľné a cez Steelseries Engine aplikáciu, kde sa už štandardne dajú nadefinovať farby, typy prelivov svetla, rovnako intenzita. Taktiež si môžete predefinovať jednotlivé tlačidlá, nastaviť pooling, DPI hodnoty na prepínanie tlačidlom. 

Samotný senzor je TrueMove Core, najkvalitnejší 1:1 senzor od Steelseries, ktorý používa aj pri vyšších myšiach a ktorý verne reprodukuje pohyb. Ponúka maximum 8500 DPI a 1000 Hz pooling.  Senzor je tak presný a rýchly. Aj keď pri ľahkých myšiach ako je táto sa vám môže stať, že vám pri hraní myš mierne poskočí alebo ju mierne podvihnete a senzor prestane snímať, prípadne sa na chvíľu sekne, čo pri hrách môže znamenať smrť.

Celkovo sa Steelseries posnažilo a do 40-eurovej sumy dokázalo vtesnať kvalitný senzor a decentné vyhotovenie myši s netradičným podsvietením. Nedostanete za to luxusné pohodlie a pogumovanie po stranách by nebol zlý prídavok, ale presnosť vám nebude chýbať a nízka váha je plusom. 


napísal saver 24.4.2020
Páči sa mi! (+1)
8.0
STEELSERIES RIVAL 3
+ dobrý pomer ceny a kvality
+ nízka váha
+ zaujímavé podsvietenie
+ kvalitný senzor
- chýba bočné pogumovanie
- môže prekážať menšia výška myši


Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Televízor k ps5 (8)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (1)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Testy,benchmarky,3dmarky,atď..... (2)
všetko ohľadne vašich testov a grafov...
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (3)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19833)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk