CORSAIR DARK CORE RGB PRO

CORSAIR DARK CORE RGB PRO

Kvalitná bezdrôtová myš pre fanúšikov akcií

Test

Aktuálna korona kríza herný svet síce nezastavila, ale výrazne ho spomalila a to v mnohých ohľadoch. Výstavy sa rušia, konferencie taktiež, hry sa zas odkladajú a niektoré dokonca ani nemajú nové dátumy. Podľa mnohých analytikov sú ohrozené aj prichádzajúce konzoly a to za nimi stoja giganti, takže aké možnosti majú menšie hardvérové firmy? Schválne sa pozrite, koľko noviniek v herných perifériách sme tu mali minulý rok o takomto čase a koľko ich je teraz. Ten rozdiel je veľmi veľký a možno by mohol znamenať, že sa medzi slepými jednooký stane kráľom. Našťastie to neplatí pre Corsair, ktorý opäť priniesol skvelú hernú myš, akurát si za ňu nechá aj adekvátne zaplatiť.

Opäť však nejde o úplnú novinku, ale o evolúciu niečoho, čo už poznáme a hráči si to obľúbili. Corsair Dark Core RGB PRO sa zaraďuje do vyššieho cenového a aj kvalitatívneho spektra tejto značky a okrem základnej verzie sme sa dočkali aj verzie SE s Qi nabíjaním za 109,99€. My sme na recenziu dostali základnú verziu, ktorá cenovo ide za 99,99€, pričom sa pri nej sústredili najmä na rýchlosť, akčné hry a pohodlie pri hraní. Nadväzuje tak na to, čo poznáte z predchodcov, keďže predchádzajúce generácie Dark Core týmto bodovali. Je tu však aj niekoľko zmien v dizajne. Niektoré sú väčšie, iné menšie, no k tomu sa ešte dostanem.

Balenie je klasický Corsair – je to malá škatuľka akurát do ruky, v ktorej prakticky nenájdete nič navyše, len základné a potrebné veci. Akurát, že v prípade tejto hernej myšky to nie je len obligátna dokumentácia, ale aj nejaké to príslušenstvo. Okrem myšky je tak v balení aj receiver (keďže je bezdrôtová), opletaný USB-C kábel (s dĺžkou 1,8 metra) a alternatívny textúrovaný grip na pravú stranu myšky, ak by vám základný tvar nevyhovoval (tento je skôr pre väčšie ruky, čo mi vyhovuje). Môžete si tak ergonómiu prispôsobiť jednoduchou výmenou a drží tam pevne kvôli magnetom a aj vhodnému tvarovaniu.

Corsair Dark Core RGB PRO

Práve ergonómiu musím vyzdvihnúť ako prvú. Myška naozaj dobre padne do rúk a to hneď pri viacerých spôsoboch držania. Všetky jej tlačidlá máte presne na dosah, nikam netreba zbytočne prehmatávať. Palec si „odložíte“ na ľavej strane, kde je na to plochá a jemne textúrovaná časť. Prakticky to isté vám ponúka na pravej strane už spomínaný alternatívny grip, kde si zas pre pohodlné držanie môžete umiestniť malíček. V tejto oblasti sa tak nový Corsair radí pre mňa osobne k top myškám a to mi posledné roky prešlo rukami veľmi veľa herných hlodavcov. Môj starší a taktiež veľmi dobrý Glaive RGB Pro išiel bokom a už sa k nemu asi nevrátim.

Pritom dizajn samotný je relatívne konzervatívny. Dokonca, ak by tu nebolo tých „krídielok“ po stranách, myš by bola vlastne takmer symetrická. Jej predná časť je hladká v čiernom vyhotovení, zadná strana (zhruba od polovice) spolu s s bočnými stranami je v trochu jemnejšej čiernej a hlavne povrch nie je hladký, ale jemne textúrovaný. Taktiež materiál je trochu iný, aby sa vám dobre hralo aj po viacerých hodinách, kedy sa ruky zvyknú potiť. Okrem toho tu nájdete ešte niekoľko lesklých hladkých plôch na spestrenie dizajnu. Rozmery myšky sú 127x89x43 mm s hmotnosťou 133 gramov, čo na bezdrôtovú myš nie je vôbec zlé.

Výraznejšími prvkami v dizajne sú RGB zóny, ktorých tu nájdete 5 (reálne 9, ale len v 5 miestach) a v rámci portfólia značky Corsair je až trošku divné, že žiadna z nich nie je priamo vpredu. Klasicky je RGB podsvietené Corsair logo vzadu na chrbte myšky, jedna dlhá spolu s kratšou sú na ľavej strane, na pravej strane je už len jedna krátka zóna, no a poslednou je koliesko, ktoré je podsvietené po stranách. Tieto RGB zóny viete jednoducho programovať v rámci iCUE aplikácie, prípadne si tam necháte predvolené efekty. Ak vám ale ide o výdrž, tak ich vypnete, za čo sa vám myš odvďačí tým, že ju budete mať menej na kábli.

Corsair Dark Core RGB PRO

Na spodnej strane myši nájdete jednoduchý prepínač, ktorým môžete myš vypnúť, prepnúť na Slipstream, alebo na Bluetooth. Aj pri použití vo vypnutej polohe môže myš stále fungovať na kábli, ak to preferujete, prípadne ju len nabijete. Slipstream a Bluetooth sú zase bezdrôtové technológie, prvá z nich je vďaka rýchlosti ideálna na hranie, druhá zas pohodlne stačí na práci. Rýchlosť sa zas odráža na výdrži. Slipstream s RGB vydrží 16GB, bez podsvietenia 36 hodín. Bluetooth s RGB vám vydrží 18 hodín, bez podsvietenia až 50 hodín.

Práve Slipstream technológia, podobne ako iné obdobné technológie pri ďalších výrobcoch, sa tu stará o spomínanú rýchlosť. Spojenie funguje na frekvencii 2,4Ghz, odozva je menej ako 1 ms a polling rate až 2000 Hz. Myš využíva optický senzor Pixart PAW3392 a podporuje rozlíšenie v rozmedzí od 100 DPI do 18000 DPI, čo je pravdepodobne viac, ako bude ktokoľvek z vás kedy potrebovať. Rozlíšenie môžete nastavovať po 1DPI, prípadne si jednotlivé hodnoty nastavíte v softvéri. Celkovo myš ponúka pamäť na tri profily, takže si všetky svoje nastavenia môžete nosiť so sebou a môžete mať pre rôzne využitia rôzne nastavenia.

Celkovo myš ponúka 8 programovateľných tlačidiel a ako som už uviedol, všetky máte vhodne umiestnené vždy na dosah. Dve tlačidlá sú na ľavej strane, ďalšie dve vľavo od hlavného ľavého tlačidla a posledné je v strede medzi hlavnými tlačidlami za kolieskom. Dvojica hlavných tlačidiel využíva kvalitné Omron switche s životnosťou až 50 miliónov kliknutí. Musím pochváliť koliesko, ktoré je ťažšie a trošku tuhšie, no hlavne pôsobí veľmi dobre a skôr robustne. Nie je to len lacný a ľahký kúsok plastu ako na iných myškách. Akurát v takejto cene by som tu veľmi rád mal prepínanie rýchlosti rolovania, ako to má napríklad Logitech.

Corsair Dark Core RGB PRO

Samotný softvér iCUE by si možno po nejakej dobe zaslúžil už pár menších vylepšení, no stále je jednoduchý a intuitívny, pričom si viete nastaviť prakticky všetko, čo potrebujete. Nie je to len o DPI a RGB podsvietení, ale viete si tu napríklad myš nakalibrovať aj na rôzne povrchy. Práca s ním nie je nijak zvlášť náročná a ak ešte nie ste úplne doma v herných myškách, nemusíte sa báť a nastavíte si tu prakticky všetko. Avšak aj priamo po vybalení z balenia a so základnými nastaveniami sa dá dobre používať, akurát z nej nedostanete maximum.

Dark Core RGB PRO je asi to najlepšie, čo som osobne od Corsairu mal v rukách. S myšou sa hrá veľmi dobre, to isté platí aj pre prácu, používanie je jednoduché a pohodlné. Hladko sa zaradila medzi moje najobľúbenejšie myšky hneď vedľa G900 od Logitechu, s ktorou má veľa spoločného. Obe používam zároveň, ale na iných PC a neviem, s ktorou sa pracuje lepšie. Nestojí síce málo, no za svoje peniaze dostanete kvalitu. Ak k tomu chcete aj bezdrôtové nabíjanie, ešte si za to niečo priplatíte.


napísal matus_ace 7.4.2020
Páči sa mi! (+2)
CORSAIR DARK CORE RGB PRO


Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (1)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Speedlink competition pro extr... (0)
Zdravim, som lama mám otázku.Kúpil som si SpeedLin...
|Mw3 2011 xbox series x multipl... (2)
Čaute, kúpil som si fyzickú kópiu MW3 x360. Hra fu...
|Poľovnícke hry - hunter simula... (6)
je ich viacero,ale v tomto vlákne by som sa chcel ...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19628)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk