OMEN MINDFRAME PRIME

OMEN MINDFRAME PRIME

8.5

Chladené slúchadlá vo verzii 2.0

Test

HP prinieslo novú verziu svojho netradičného headsetu OMEN Mindframe Ten ak si pamätáte ponúkol chladenie na ušiach počas hrania. To vám totiž zaisťuje, že sa vám uši nebudú potiť. Teraz to HP celé posúva vpred v OMEN Mindframe Prime headsete.

Omen Mindframe Cooling Prime prichádza v takmer v rovnakom dizajne, teda masívnom a pôsobivom. Aj keď stále s malým nedostatkom, na ktorý si musíte zvyknúť, a to je vyššia váha. Chladenie a kovová konštrukcia si berú svoju daň. Je to kompromis, ale stále veľmi zaujímavý.

Špecifikácia:

Reproduktory: 2 x 40 mm, 32 Ohm
Materiál: plast  (biela alebo čierna verzia)
Citlivosť: 95 dB/mW - 15Hz pod 22 000 Hz
Zvuk: 7.1 virtuálny priestorový
Mikrofón: 100 Hz -  10 000 Hz, -38 dB/mW
Typ: Náhlavný
Pripojenie: USB dvojmetrový kábel
Funkcie: podsvietenie, chladenie.
Váha: 530 gramov
Podsvietenie: RGB na náušníkoch, červené svetlo na mikrofóne

Konštrukcia je pevná, obtiahnutá plastom, ale aj s vypchávkami na náhlavníku a, samozrejme, okolo náušníkov. Nechýba RGB podsvietenie na každom náušníku a červené svietielko na mikrofóne. To svieti, keď je mikrofón neaktívny. Headset je pripojený USB káblom, ktorý na sebe nemá pridané ovládanie, ale ovládanie hlasitosti máte na headsete alebo potom v samotnom PC. Rovnako nie je ani možnosť pripojenia cez 3,5 mm jack. Takže pôjde len v USB podporovaných zariadeniach.


Čím sa headset odlišuje od iných, je chladiaca technológia, tá sa nazýva Frostcap a funguje na princípe chladničky. Zatiaľ čo vonkajšia strana sa zahrieva, vnútorná chladí. Pričom vo vnútri je uprostred náušníku kov, ktorý bude aj na pocit chladný, ale nie je tam žiadny ventilátor a nemusíte sa báť zafúkania uší. Celé je to riešené pasívne. Hlavne v lete je to veľmi užitočná vec, keďže uši sa vám nepotia a náušníky sú látkové.

Funguje to rovnako ako v minulej verzii, ale teraz HP pridalo nový rozptyľovač tepla do náušníkov, ktoré ešte viac oddialia teplo od vašej pokožky a zároveň mierne zmenilo aj tvar náušníkov. Tie sú teraz väčšie a komfortnejšie. Dobre padnú okolo uší bez toho, aby na ne tlačili. Je to veľmi dobré vylepšenie. Pritom rovnako ako minule je na vrchnej časti náhlavníku pena a nebude tlačiť na hlavu.  Celkovo tak čakajte veľmi príjemné nosenie, aj keď si treba zvyknúť na váhu, ktorá ide cez 500 gramov.

Najväčším vylepšením headsetu je mikrofón, ktorý v prvej verzii nebol veľmi kvalitný. Bol slabší a postupne začal šumieť, respektíve praskať pri zdvíhaní a zosúvaní systému. Tentoraz mikrofón dostane Xear systém rušenia okolitých zvukov, vďaka použitiu dvoch vnútorných mikrofónov a ak oba identifikujú rovnaký zvuk, ten neprejde ďalej do systému. 


Mindframe má na svoju kategóriu vysokú kvalitu zvuku, teda rátajte niekde v lepšej strednej triede. Tu, samozrejme, mierne vo vyššej cene pre chladiaci systém, ale stále je to tá kvalita headsetov okolo 100 eur. Dôležité je, že dostanete ako čistý zvuk, tak aj 7.1 podporu a zvuk bude doslova okolo vás. Basy tiež nesklamú a so správne nastaveným ekvalizérom k danému titulu získate z hier veľmi dobrý zážitok. Len tu ešte rátajte s tým, že zatiaľ čo pri hrách je 7.1 reálne účinné a pri 3D hrách priam nevyhnutné, pri stereo filmoch alebo hudbe je lepšie si ho vypnúť, aby nekazilo zážitok. 

Čo sa týka samotného nastavenia headsetu, všetko sa upravuje cez Omen aplikáciu Command Center, kde postupne firma zhŕňa stále viac funkcii a, samozrejme, aj zariadení, ktoré neustále vychádzajú. Konkrétne pre Omen headset môžete nastavovať podsvietenia náušníkov, v ktorých sú LED svetlá, môžete im nadefinovať farbu alebo rôzne prechody farieb a aj ich rýchlosť. Samozrejme, viete nastavovať hlasitosť, mikrofón, zapnúť priestorový zvuk a aj potlačenie šumu prostredia. A hlavne aj intenzitu chladenia, prípadne jeho vypnutie.  Presnejšie je možnosť vypnutia a troch úrovní intenzity chladenia. Viete si tak nastaviť podľa aktuálnej teploty alebo toho, ako im to lepšie vyhovuje. Je to intenzita, akou rýchlosťou chladí. Znamená to, že sa slúchadlá vedia vychladiť rýchlejšie a udržiavať nižšiu teplotu alebo len napríklad mierne ochladzovať. Na maxime napríklad z 28 stupňov stiahlo na 23 za 6 minút. Len pri chladení vnútra vzniká teplo na vonkajšej strane headsetu, kde postupne môže teplota stúpnuť na 35-40 stupňov. Nie je to horúce, ale zaujímavý efekt.

Čo je ale dôležité, je tu desaťpásmový ekvalizér, ktorý si môžete nastaviť detailne sami s frekvenciami od 30Hz po 16kHz alebo vybrať predvolené nastavenia. Predvolené ponúkajú nastavenia vhodné pre FPS hry, MOBA, racing, ale napríklad aj čisto nastavenia pre zintenzívnenie počutia krokov, čo sa môže zísť v multiplayeri. Sú tu aj hudobné nastavenia pre metal, rock, elektronickú hudbu, ale aj zvýšenie intenzity basov, alebo výšok.

Zo zaujímavostí okrem týchto funkcii na nastavovanie zariadení má Omen Comand Center v sebe aj možnosť streamovania hier v lokálnej sieti alebo vyhľadanie a sledovanie času hrania vašich titulov. 


Celkovo je OMEN Mindframe Prime veľmi dobrým vylepšením pôvodného Mindframe. Je pohodlnejší, kvalitnejší a cítiť, že HP sa s tým pohralo. Máte tu výborný zvuk, decentný mikrofón, dobré pohodlie s veľkými náušníkmi a, samozrejme, aj chladenie. Jediná nevýhoda je vyššia váha, na ktorú si treba zvyknúť. 

OMEN Mindframe Prime kúpite za 149 eur.


napísal saver 14.11.2020
Páči sa mi!
8.5
OMEN MINDFRAME PRIME
+ kvalitný 7.1 zvuk
+ výrazné basy
+ veľké a príjemné náušníky (väčšie ako v predchádzajúcej verzii)
+ chladenie uší
- vyššia váha


Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Wargame - european assault (1)
zdravím vás. ked to nainštalujem zo steamu,mám pln...
|Prezeranie fotiek na xbox seri... (5)
Chcem sa opýtať. Mám HDD 4TB s fotkami. Keďže je t...
|Humble bundle (a iné) trade (1)
Kto kupuje rôzne herné bundle tak vie, že nie všet...
|Xbox hľadám hračov (5)
Zdravim od včera som hráč Xboxu prešiel som s ps5 ...
|Stropné reproduktory pre dolby... (6)
Zdravím. Je tu niekto, kto sa vyzná do audio techn...
|Svet, ukrajina, vojny ... (20476)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk