OMEN VECTOR MOUSE

OMEN VECTOR MOUSE

7.5

Zaujímavá myš za nízku cenu

Test

HP postupne buduje svoju sériu herných zariadení v Omen podsérii. Už tam má prakticky všetko - desktopy, notebooky, monitory, headsety, klávesnice, podložky a aj myši. Konkrétne teraz tu máme myš OMEN Vector mouse. Je to lacnejšia myš, ktorá však môže prekvapiť svojimi možnosťami.

Vector v sebe spája základné herné funkcie, dopĺňa to RGB podsvietením ale aj možnosťami vyváženia myši doplnkovými závažiami. To celé len za 30 eur.

Špecifikácia:

  • Omen Radar 3 sensor od PixArtu
  • 16000 DPI
  • 400 IPS
  • 50g akcelerácia
  • Látkou obšitý USB kábel
  • Doplnkové závažia
  • 6 nastaviteľných tlačidiel
  • váha 88 gramov
  • rozmery - 12,8 × 7,45 × 4,1 cm

Vector tak ponúkne myš pre pravákov s dvomi tlačidlami na ľavej strane a aj vysunutou časťou na podopretie palca. Ale nielen palec sa bude cítiť príjemne, ale aj celá ruka, pretože myš do nej pekne sadne. Navyše boky sú pogumované a prsty sa tak nebudú šmýkať. Vrchný plast je jednoduchší, mierne zdrsnený, ale stále len základný. Pôsobí síce lacnejšie, ale drží sa dobre.


Čo je zaujímavé, je možnosť úpravy závaží v myši. Hlavne pri takejto lacnej myši to nie je štandard a môžete si nastaviť, aká váha vám bude vyhovovať. Presnejšie myš viete na spodnej strane otvoriť a vybrať odtiaľ 5 malých závaží. Každé má 25 gramov a viete nimi vyvážiť myš alebo ju odľahčiť. Záleží na tom, ako vám to vyhovuje. Dostanete tak funkciu oveľa drahších myší.

K tomu má myš na spodnej strane štyri dostatočne veľké klzné plochy na každej strane, vďaka ktorým sa pohybuje veľmi plynule a bez zásekov. Dokonca ešte lepšie ako moja aktuálna SteelSeries. Zároveň je myš stabilná, keďže je pod palcom rozšírená a ani pri prudšom pohybe ju neprevrátite, alebo len tak ľahko nenadvihnete - vtedy by sa stratila presnosť a pri hre to môže znamenať smrť.

Myš má dve tlačidlá na ľavej strane, ktoré si môžete nadefinovať, pridáva tlačidlo na DPI, nechýba koliesko a dve veľké tlačidlá prepojené s krytom myši. Samotné DPI tlačidlo je tam trochu nasilu, je také labilné, ale svoju úlohu spĺňa. Všetky tlačidlá ťukajú, počuť ich trochu viac ako je vhodné, ale zároveň sú to kvalitné Omron Switche, ktoré by mali vydržať 50 miliónov ťuknutí. 


Myš je káblová, má látkou obtiahnutý USB kábel, ktorý je relatívne mäkký, ale rád si pamätá, v akom uhle bol poskladaný, čo môže byť dobré, keď si zvykne na určitú polohu, ale zároveň sa s ním treba po odbalení pohrať a natiahnuť ho. Ak by ste chceli myš bez kábla, Vector  je aj vo wireless verzii s USB nabíjaním, kde si USB stačí pripojiť vtedy, keď už nemáte batériu. Za pár minút sa vám nabije na celý deň (wireless verzia má už upravené DPI tlačidlo).

Keďže je myš  od HP, detaily si môžete nastaviť v OMEN Command Center, kde sa dajú upraviť ako jednotlivé nasvietenia rýchlosti myši, tak aj podsvietenie. Viete si nastaviť statickú farbu do podsvietenia kolieska alebo loga, viete tam nastaviť aj cyklovanie farieb. Na každé zo šiestich tlačidiel si viete nadefinovať buď funkciu alebo makro. Z rýchlosti si viete nastaviť frekvenciu vzorkovania od 125 do 1000Hz, nastavenie senzoru pri nadvihnutí, akceleráciu a, samozrejme, citlivosť nadefinovanú na DPI tlačidlo. Môžete si prepíjať medzi 2 až 8 úrovňami, bude na vás, koľko si ich nadefinujete. 

Mimochodom, Omen má už zapracovaný aj streaming priamo v aplikácii, umožní vám streamovať hru z počítača na Android alebo iOS mobil. Funguje to cez Parsec technológiu. Dopĺňa to aj knižnica hier, ktoré vám hra pozbiera z nainštalovaných položiek v PC.


OMEN Vector mouse je príjemná myš. Síce lacnejšia ako cenovo, tak aj pocitovo, ale funkciami a možnosťami na úrovni vyšších myší. Pričom hlavne závažia môžu byť zaujímavým doplnkom a zároveň tlačidlá by mali vydržať a senzor nesklame ani v rýchlych FPS akciách. Ak nevyhnutne nechcete investovať do myši vyššiu sumu, toto vyzerá ako dobrá možnosť.

Ak sa vám myš OMEN Vector zapáčila, pozrite si aj jej wireless verziu, ktorá práve vyšla.

- HP OMEN Vector Mouse kúpite za 37 €


napísal saver 17.11.2020
Páči sa mi!
7.5
OMEN VECTOR MOUSE
+ kvalitná ponuka za nízku cenu
+ prídavné závažia
+ dobrý dizajn a stabilita
+ slušný senzor
- lacnejší vrchný plast


Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Jedi survivor (2)
prosím, v akom case príde survivor do gamepass? je...
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (8)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (1)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Testy,benchmarky,3dmarky,atď..... (2)
všetko ohľadne vašich testov a grafov...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19954)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk