LOGITECH G PRO X WIRELESS

LOGITECH G PRO X WIRELESS

Logitech sa zbavuje káblov

Test

Hovorí sa, že ak niečo nie je rozbité, netreba to opravovať. V oblasti herných periférií to vidíme veľmi často, keďže výrobcovia sa nesnažia výraznejšie meniť svoje zabehnuté produkty. Skôr je to naopak, menia sa vnútornosti, no ak niečo na hráčov zafungovalo, dizajn a ani celkový dojem sa veľmi nemenia. Veď sa len pozrite na ponuku Logitechu, ktorý svoje populárne myšky mení v oblasti hardvéru a technológií, ale niekoľko generácií sa dizajn veľmi nemení. A to isté platí aj pre aktuálne herné slúchadlá Logitech G Pro X Wireless. Logitech zobral úspešný minuloročný model G Pro X a odstrihol mu kábel.

Možno by sa mohlo zdať, že to pre hráčov nie je veľmi dobré, ale opak je v tomto prípade pravdou. Minuloročný model si ma získal a recenziu som začal slovami, že takto má vyzerať herný headset. To stále dokonale platí a naozaj má takto vyzerať herný headset. Jednoduchý, elegantný, robustný a štýlový aj napriek tomu, že je z hľadiska rôznych výraznejších prvkov a farieb len minimalistický. Kombinácia pomerne jednoduchého klasického dizajnu v čiernej a do toho metalických prvkov na oboch slúchadlách už na pohľad láka a vyzerá veľmi dobre.

Taktiež celková výbava, ktorú s kúpou headsetu dostanete, stojí za zmienku. Už samotné balenie vám dáva tušiť, že toto je o trochu viac prémiový produkt. Obligátna dokumentácia, headset a odpojiteľný boom mikrofón sú v balení samozrejmosťou. Ale nájdete tu tiež druhý pár náušníkov, aby ste si vybrali taký materiál, ktorý vám vyhovuje viac. Nechýba tu tiež bezdrôtový prijímač, ktorý je na môj vkus zbytočne veľký a za určitých podmienok môže pri zapojení do PC dokonca trochu zavadzať, ale dá sa to prežiť. Poteší dostatočne dlhý (1,8m) USB-C kábel na nabíjanie a príjemným prekvapením vrecko na prenášanie headsetu.

Logitech G Pro X Wireless

Celý headset váži 370 gramov, čo je síce relatívne veľa, ale stále je na hlave dosť pohodlný a ani po hodinách nebudete mať dojem, že vás niečo tlačí a podobne. Z hľadiska pohodlia je na tom veľmi dobre a vďačí za to nielen dobrému dizajnu, ale aj použitým materiálom. V náušníkoch aj hlavovom moste nájdete pamäťovú penu a v základe sú naúšníky aj hlavový most potiahnuté koženkou. Náušníky sa však veľmi jednoducho vyberajú, ak ich chcete vymeniť alebo aj jednoducho vyčistiť. Už skôr som načrtol druhý pár v balení, takže ak vám koženka nevyhovuje, môžete zvoliť aj látkový povrch. Určite chválim túto možnosť voľby. Z typických komfortných prvkov mi tu chýba snáď len nastavovanie prítlaku na hlavovom moste.

Taktiež  musím pochváliť konštrukciu. Vnútorná je tvorená pevnými a trvanlivými materiálmi, samozrejme nechýba oceľ a hliník. Samotné mušle sú z plastu a ako som už písal, nechýba koženka a podobne. Pre vás to všetko znamená, že headset pôsobí robustne, pevne a vydrží s vami poriadne dlho. Takže nie je len pekný na pohľad, ale aj kvalitne vyhotovený a z materiálov, ktoré vo vás vzbudzujú dôveru. Akurát ma hnevajú krátke kábliky, ktoré idú z hlavového mosta do samotných slúchadiel. Často som nimi o niečo zavadil a aj keď sú pevné, občas sa bojím, že sa môžu poškodiť.

Pravé slúchadlo je prakticky prázdne a nenájdete na ňom žiadne vstupy ani ovládacie prvky, všetko je to presunuté na ľavú stranu. Tam nájdete USB-C port na nabíjanie, vpredu port na boom mikrofón, na zadnej strane Mute tlačidlo (ktoré je trošku horšie dostupné) a koliesko na ovládanie hlasitosti. Zo spodnej strany je prepínač na vypnutie/zapnutie headsetu. Stav headsetu vám indikuje jedna drobná LED dióda, nenájdete tu žiadne RGB zóny ani nič podobné, keďže sa s týmto radom produktov Logitech sústredí na profesionálnych hráčov, alebo teda aj na tých, ktorí preferujú takýto štýl.

Vás ale určite zaujíma to, ako headset znie, čo je logicky jeho najdôležitejšia vlastnosť. Ani tu našťastie nenechal Logitech nič na náhode a priniesol naozaj kvalitný herný headset s 50mm Pro G meničmi s rozsahom 20 Hz-20 KHz, impedanciou 32 Ohmov a senzitivitou 91.7 dB SPL @ 1 mW & 1 cm. Vďaka technológii DTS Headphone:X 2.0 podporuje tento headset aj virtuálny priestorový zvuk, ktorý je v hrách pomerne presný a v akcii sa tak dobre zorientujete v smere, z ktorého počujete kroky či útok. Mal som už aj lepšie headsety v tomto ohľade, ale rozhodne to nie je zlé a to ani vzhľadom na cenu a ďalšie možnosti.

Samozrejme ale s takýmto headsetom nebudete len hrať hry, ale keď už si ho kúpite, chcete pozerať filmy a počúvať hudbu. Určite poteší verné podanie zvuku v celom spektre a vo veľmi dobrej kvalite, kedy skladby znejú tak, ako majú. Teda takmer. Ani G Pro X Wireless sa nevyhol tradičným „neduhom“ herných headsetov, ktoré sú výraznejšie v basových tónoch (lebo v hrách sa veľa strieľa, veci vybuchujú a podobne) a zase menej výrazné vo vysokých tónoch. Problém to samozrejme nie je, ale ak sa už radíte skôr k audiofilom, budete to počuť. Inak si nemyslím, že by to mala byť nejaká veľká prekážka. Pri hraní je zvuk veľmi dobrý, pri filmoch tiež.

Logitech tu taktiež ťaží zo značky Blue, ktorá je známa kvalitou v oblasti mikrofónov a aj tu ponúka pomerne kvalitný boom mikrofón s rozsahom 100 Hz-10 KHz. Ten jednoducho pripojíte/odpojíte a vytvarujete podľa potreby. Jeho základné nastavenie však nie je úplne ideálne a aby ste z neho dostali najlepší možný výsledok, oplatí sa vám trochu pohrabať v Logitech G Hub aplikácii. Celkovo sa oplatí do nej nahliadnuť a pohrať sa s nastaveniami podľa svojich potrieb aj preferencií.

Logitech G Pro X Wireless

Headset sa dá používať len cez bezdrôtové pripojenie so Slipstream technológiou na čo najnižšie oneskorenie, čo možno trochu zamrzí, takže žiadne jack pripojenie. Na jedno nabitie vydrží až 20 hodín, čo je dosť slušné. Poteší aj schopný dosah bezdrôtového pripojenia, ktoré na bežné pohybovanie po dome stačí. Nedávno bol draft v NHL, kde boli nádeje na pekné umiestnenia pár slovenských hráčov, no zároveň som počas neho pripravoval večeru. S headsetom na ušiach mi aj cez dve miestnosti neušlo nič, posluch bol bez rušenia, výpadkov alebo akýchkoľvek zvukových artefaktov.

Logitech tu vlastne nespravil niečo revolučné. Zobral svoj kvalitný minuloročný headset, odstrihol mu kábel a zodpovedajúco zdvihol cenovku na nejakých 175 eur. Za to dostanete výborný dizajn, kvalitné vyhotovenie, veľmi dobrý herný zvuk aj s virtuálnym priestorovým podaním a veľmi slušný mikrofón na komunikáciu. Má to svoje muchy, ale stále patrí G Pro X Wireless medzi zaujímavé voľby, nad ktorými sa určite oplatí pouvažovať.

Alza má Logitech G Pro X Wireless za 236 eur


napísal matus_ace 3.11.2020
Páči sa mi!
LOGITECH G PRO X WIRELESS


Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Jedi survivor (2)
prosím, v akom case príde survivor do gamepass? je...
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (8)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (1)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Testy,benchmarky,3dmarky,atď..... (2)
všetko ohľadne vašich testov a grafov...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19871)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk