SAMSUNG Q950TS 8K TV - HI-END TV PRE HRANIE

SAMSUNG Q950TS 8K TV - HI-END TV PRE HRANIE

9.0

Je svet pripravený na 8K? Ste pripravení vy?

Test

Samsung pokračuje v sérii svojich 8K QLED TV, kde tentoraz už nevydáva len jeden model, ale rozhodol sa posunúť to viac k mainstreamu. Nie úplne, ale už je k nemu veľmi blízko. Vydal totiž hneď štyri modely Q700, Q800,Q900 a Q950. Kopíruje tak nižšiu 4K sériu, ale s 8K obrazovkami. Pritom ceny začínajú už na pekných 1899 eurách

Ja som teraz testoval Q950, teda najvyšší model v 65 palcoch (za 5999 eur). 65 palcov je ideálna minimálna veľkosť pre 8K rozlíšenie, aj keď v nižších verziách ponúka Samsung aj 55 - palcové veľkosti. Tie sú menšie a eventuálne tam plne stačí 4K, ale zas s 8K obrazovkou dokáže TV svojím AI spracovaním obrazu pekne zostriť a môže ponúkať dodatočné vylepšenie obrazu.  

Vráťme sa však k 65 - palcovému Q950. Jeho konfigurácia vyzerá nasledovne:

Špecifikácia:

Rozlíšenie: 7680 x 4320 px s Infinity Screen obrazovkou s QLED technológiou
Procesor: Quantum Processor 8K
PQI: 4700  (index kvality obrazu)
Zvuk: 4.2.2CH subwoofer  70W
HDR: HDR10, HDR10+ a HLG F  (QHDR 24x)
Porty: HDMI 4x , USB 3x , Ethernet, Satelit
Podsvietenie: Direct Full Array 32x, 4000 nitov maximum (480 zón)
Pripojenie: One connect box  (ak by ste chceli bez boxu, tak Q900S je rovnaká verzia ale bez neho)
Spotreba: typická 344 W, maximum 410‎ W

V Q950TS dostanete pôsobivo dizajnovo riešenú TV s parádnou QLED obrazovkou, externým One Connect boxom, ktorý pridáva Samsung k svojim vyšším TV a celé to dopĺňa kvalitným zvukom. Kvalitným zvukom aspoň v rámci TV ponuky a ich malých reproduktorov. V tejto kategórii a v tejto cene si je určite vhodné zobrať externý soundbar, aby ste dosiahli maximálny zážitok. Ja som to rovno skúšal s Q800T soundbarom od Samsungu.

Dizajn

TV má prémiový dizajn od Samsungu, čo znamená len 1,5 - centimetrovú hrúbku, obrazovku na celú prednú stenu a aj úplne plochú zadnú stranu. Konštrukčne je veľmi dobre navrhnutý, plochú prednú a zadnú stranu spája a celý TV obopína len tenký kovový rám s dierkami.  Na stene vyzerá jedinečne, ale ani stojan nie je zlý, aj keď prekvapivo nepostaví TV kolmo, ale mierne ho nakloní dozadu. Je to trochu nezvyčajné, ale nevadí to.

TV má zároveň vzadu len jeden vstup, a to na jeden kábel, ktorý ide do One Connect boxu. Je to priesvitný kábel a ak TV zavesíte na stenu a nemáte dieru, môžete ho viesť aj po stene a bude len minimálne viditeľný. 

One Connect Box je väčšia čierna krabica, ktorú viete uložiť v poličke alebo niekde vedľa, prípadne za televízor. V ňom sú už všetky HDMI, USB porty a aj napájanie do siete. Konkrétne tu sú štyri HDMI porty, pričom jeden je HDMI 2.1 (štvrtý), jeden má ARC na pripojenie soundbaru a ďalšie dva sú štandardné HDMI 2.0b. Čo nevyhnutne nemusí byť problém keďže napríklad Xbox Series S na HDMI 2.0b nemal problém s 4K/120Hz režimom. Ako som však pri testovaní zistil, štyri už nie je práve najviac. Jeden Xbox Series X, druhý Xbox Series S, ďalší soundbar a jeden satelitný set-top box.  Ďalšia konzola by už nevyšla. Ale viete napríklad soundbar obísť wireless pripojením, alebo na satelit použiť rovno TV, ak máte napríklad Skylink a Samsung podporuje túto kartu. Ak máte optiku, tak nič, tam musíte ostať v natívnom set-top boxe. Pridávajú sa aj USB porty na harddisky s videami.

V každom prípade One Connect box je dobré riešenie, ak chcete mať jednoduchý prístup ku káblom a TV máte zavesený na stene. Je to však väčšia krabica a musíte jej nájsť miesto. Ak by ste tento štýl nechceli, ale chcete takýto 8K TV, tak počítajte s tým, že Q900S verzia nemá One Connect box.

Celú ponuku hardvéru dopĺňa štandardné strieborné Samsung ovládanie. Je to rovnaká verzia ako minulý rok a teda s D-padom ako základom ovládania, volume a programy s pohyblivými tlačidlami. Nechýba back, home, alebo aj tlačidlo na hlasové ovládanie a aj prepnutie Ambient režimu. Už sú štandardom tri mediálne tlačidlá na Netflix, Prime video a Rakuten TV.  Možno by však mohli byť položené niekde ďalej od volume tlačidla, keďže ich náhodou dosť často stlačím.

Samsung Q950TS 8K TV - hi-end TV pre hranie
Samsung Q950TS 8K TV - hi-end TV pre hranie Samsung 8K QLED v novej verzii ponúkne pôsobivý obraz.
Samsung 8K QLED v novej verzii ponúkne pôsobivý obraz.


Samsung Q950TS 8K TV - hi-end TV pre hranie Zaujímavá konštrukcia a supertenké okraje obrazovky pôsobia luxusne.
Zaujímavá konštrukcia a supertenké okraje obrazovky pôsobia luxusne.


Samsung Q950TS 8K TV - hi-end TV pre hranie V Q950 verzii je TV s exterým boxom, do ktorého si zapojíte všetky HDMI a USB zariadenia.
V Q950 verzii je TV s exterým boxom, do ktorého si zapojíte všetky HDMI a USB zariadenia.





Obrazovka

Samsung tu použil svoju najkvalitnejšiu QLED obrazovku a teraz s 8K rozlíšením. Nazval ju Infinity Screen, čo znamená, že obraz je prakticky na celú plochu TV a skutočne sa končí len milimetre od vonkajšieho rámu.  K tomu zatiaľ čo nižšie verzie Samsungov majú kompromis v čiernej, vo farbách, alebo podsvietení, tu je všetko na maxime. Sú tu veľmi živé farby, vysoké kontrasty, čierna je tu čierna. Farby sú parádne aj pri pohľade zo strán.

Je to takmer ako OLED, len s tým, že sa nevypaľuje a netreba si dávať pozor, ako dlho máte zapnutý TV a či na ňom 8 hodín hráte hru s HUDom, ktorý sa vám následne ostane na obrazovke. Samozrejme na QLEDe nedosiahnete také kontrasty.

Jediné čo mi mierne vadilo je nepravidelnosť podsvietenia. Totiž aj keď tento TV má okolo 500 zón podsvietenia, neznamená, že je podsvietenie pravidelné. Na šedých alebo menej intenzívnych farbách, ako napríklad šedých nastaveniach Xboxu, vidieť pásy s nerovnomerným podsvietením. Je to škoda, keďže pri 6000 - eurovom TV by to chcelo vyššiu dokonalosť. Na bežnom obraze vo filmoch alebo hrách to nevidieť a tam 500 zón podsvietenia vie vytvoriť veľmi kvalitné kontrasty a intenzívne HDR. Ale ani od OLEDov nečakajte pravidelné podsvietenie, Gray Uniformity je problémom všade.

HDR je tu 4000 - nitové, podporuje HDR10 a vylepšené HDR10+. Je škoda, že nepodporuje Dolby Vision (kvalitnejšie HDR), proti ktorému sa Samsung rázne postavil, keďže má svoje HDR10+.

Rozlíšenie je, samozrejme, 8K, pričom je to čistých 8K, kde každý pixel môžete vidieť, ale momentálne čisté 8K využijete len minimálne, možno na nejaké videá z mobilu alebo na fotky. Totiž bežné filmy v 8K nie sú, Youtube na TV nepodporuje 8K a ani nové konzoly teraz pri vydaní nepodporujú 8K. Hlavne pri Xbox Series X je to škoda, keďže niektoré malé hry tam idú už v 6K a sú tak len na krok od plného rozlíšenia. Na spustenie tejto éry rozlíšenia si tak musíme ešte počkať.

Zatiaľ však, ak si pozeráte filmy alebo TV programy, televízor ich automaticky vylepšuje na 8K so svojím AI post-procesingom. Ten funguje podobne ako prvé DLSS od Nvidie, vyhľadáva známe tvary a podľa nich dotvára obraz. Vie tak pracovať s krivkami a dopĺňať obraz do vyššej kvality.  Na jednej strane obrazu zvyšuje rozlíšenie, respektíve zjemňuje okraje, na druhej strane vie odšumiť obraz alebo zjemniť gradientné prechody farieb. Čo AI nevie, je vyčistiť komprimovaný obraz, a teda ak sledujete TV programy z nízkeho rozlíšenia a s vysokou kompresiou ako u nás, tam sa AI snaží, ale nevie dokonale vylepšiť obraz. Nevie, kde končí kocka z kompresie a začínajú reálne objekty. V každom prípade vylepšovanie filmov je teraz to najlepšie, čo v 8K ponúka oproti 4K QLED verziám.

Samsung Q950TS 8K TV - hi-end TV pre hranie
Samsung Q950TS 8K TV - hi-end TV pre hranie Systém je tu štandardný Tizen, teraz v mierne upravenom dizajne. V tomto hi-end TV ide priam bleskovo.
Systém je tu štandardný Tizen, teraz v mierne upravenom dizajne. V tomto hi-end TV ide priam bleskovo.


Samsung Q950TS 8K TV - hi-end TV pre hranie Ponuka aplikácii nechýba, je tu všetko.
Ponuka aplikácii nechýba, je tu všetko.


Samsung Q950TS 8K TV - hi-end TV pre hranie Nastavenia prinášajú aj automatickú hlasitosť a jas podľa podmienok v miestnosti.
Nastavenia prinášajú aj automatickú hlasitosť a jas podľa podmienok v miestnosti.





Systém

Samotný systém je tu štandardný samsungovský Tizen, konkrétne jeho tohtoročná verzia, kde sa vizuál systému zmenil na flat dizajn. Či je to lepšie, je trochu diskutabilné, ale záleží od vkusu alebo zvyku. Nakoniec je to len menu. V tejto verzii TV je veľmi rýchle, keďže tu je najrýchlejší procesor, aký Samsung teraz používa. Nie sú tu po zapnutí malé lagy ako pri nízkych verziách QLEDov.

Menu ponúka prakticky všetko potrebné k ovládaniu TV. Je tu základný pásik s aplikáciami a nastaveniami. Nechýbajú nastavenia obrazu, zvuku, je tu výber zariadení, kde si TV monitoruje pripojenia cez HDMI, TV vstup a satelit, nechýbajú aplikácie, kde má Samsung vlastný Store, kde má všetky štandardné aplikácie, od Netflixu, až po naše lokálne ako Skylink digital. Pridávajú sa zvukové aplikácie a aj jednoduché hry. Je tu však aj Steam link aplikácia a viete jednoducho streamovať hry z PC na TV.  Všetky pripojenia a aplikácie si viete automaticky dať do quick launch menu. Tam sa napríklad automaticky objaví Xbox, keď ho k TV pripojíte. Tu rovno rozpozná aj nový Xbox Series X alebo Series S. Objaví sa tam aj satelit, odkliky na Youtube, internetový prehliadač a pripnete si tam, čo len chcete.

Znovu je tu aj doplnok, a to Ambient režim, ktorý Samsung pridal pred pár rokmi a pokračuje v jeho aplikácii. V ňom si môžete TV prepnúť na hodiny a počasie, obrazy alebo pomaly sa pohybujúce scenérie, galériu fotiek. Je to oddychový režim, ktorý vám môže dopĺňať atmosféru alebo prostredie doma.  Stále tu chýba nejaký inteligentný režim, ktorý by vám vedel ukázať napríklad maily, správy z vybraného zdroja atď. Niečo, čo by tomu dodalo aj informačnú hodnotu.

TV má zapracované aj inteligentné funkcie, a to automatický jas a hlasitosť, kde vám oba parametre vie prispôsobovať podľa podmienok v prostredí. Večer sa tak jas zníži a napríklad pri vysávaní hlasitosť stúpne. Je to dobrá funkcia, ktorá čiastočne obmedzí zbytočné sa naťahovanie k ovládaču. 

Čo sa týka spotreby, je to 65 - palcová TV, a teda čakajte cez 200W spotrebu, čo je viac - menej štandard, ale zároveň keďže je tu 4000 nitov, tak podľa jasu môže ísť do tých 410W, približne tak si berú aj hry.  Treba s tým rátať, keď niečo takéto kupujete. TV sa vám odvďačí veľkým a jasným obrazom. 

Samsung Q950TS 8K TV - hi-end TV pre hranie
Samsung Q950TS 8K TV - hi-end TV pre hranie V hrách bude mať obraz veľmi kvalitné a čisté farby.
V hrách bude mať obraz veľmi kvalitné a čisté farby.


Samsung Q950TS 8K TV - hi-end TV pre hranie Hrať môžete aj hry v 4K/120Hz režime.
Hrať môžete aj hry v 4K/120Hz režime.


Samsung Q950TS 8K TV - hi-end TV pre hranie 4K/120Hz režim má možnosť aj VRR, ale TV ešte bude potrebovať update, aby ho zafixoval.
4K/120Hz režim má možnosť aj VRR, ale TV ešte bude potrebovať update, aby ho zafixoval.





Hry

Samsung sa v hernej oblasti skutočne snaží a už roky ponúka veľmi rýchly herný režim a aj čo najväčšiu podporu herných funkcii. Od 120Hz, cez VRR, ALLM, až po extra nízky lag. Má aj zapracovanú spomínanú Steam aplikáciu a zrejme budúci rok príde xCloud aplikácia, ktorá televízor zmení na Xbox a budete môcť hrať hry aj bez Xbox konzoly, len streamovaním hry z internetu 

Zatiaľ však konzolu potrebujete - či už Xbox, alebo PlayStation, TV si ich vie automaticky rozoznať a využiť ich možnosti a ak máte nové Xbox Series X alebo S, prípadne PS5, viete sa pripojiť 4K/120Hz, pričom pri Xboxoch vie využiť aj VRR, teda funkciu proti trhaniu obrazu (ako Freesync a Gsync na PC) a ALLM automatické prepínanie vo herného režimu. Tu len treba rátať s tým, že HDMI 2.1 pre 4K/120Hz funguje len v porte HDMI4. Ostatné majú HDM2.0b. Ak máte dve nové konzoly, musíte si vybrať jednu pre plné rozlíšenie. 

4K/120Hz funguje parádne, obraz v podporovaných 120fps hrách je plynulejší a pôsobivý. Je to ako nová úroveň hrania, kde cítiť ten prechod do novej generácie. Síce na PC to už máme dlho, ale konečne sa do nej dostávajú aj konzoly. Ale keďže ide o úvodné aplikovanie HDMI 2.1, neobišlo sa to bez problémov - ak naraz zapnete 4K/120Hz a aj VRR, objavujú sa chyby obrazu, vypadávanie, alebo neinicializuje obraz pri spustení hry. Zrejme treba počkať na update firmware TV. To platí pre tento TV, ale aj pre celú QLED sériu so 4K/120Hz podporou (od Q70T vyššie).  Ale kým sa to zafixuje, viete hrať bez VRR alebo hrať 120fps hry v 1080p/120Hz, alebo 1440p/120Hz aj s VRR, kde to funguje bez problémov.  Rovnako bez problémov ide štandardný 4K/60Hz režim. 

Čo sa týka podporu 4K/120Hz, tu už pekne podporujú veľké tituly, ako Call of Duty, Halo kolekcia, Devil May Cry 5, Dirt 5, prichádza update na Rainbow Six Siege, ale v 120fps fungujú aj malé tituly ako Falconner alebo Ori and the Will of the Wisps. Pričom Ori a Touryst majú aj 6k/60fps režim zobrazovania, žiaľ, keďže samotný Xbox Series X viac ako 4K rozlíšenie na výstupe zatiaľ nepodporuje, musíme počkať na spomínanú 8K podporu, aby sme si mohli užiť maximálne rozlíšenie hry. 

Samotný TV má, samozrejme, zapracovaný rýchly herný režim. Ten sa pri konzolách automaticky zapne a pri Xbox konzolách vie vďaka ALLM funkcii konkrétne aj rozpoznať  kedy je konzola v menu, alebo sa na konzole sleduje film, aby sa v týchto prípadoch zbytočne herný režim nezapínal. V samotnej hre ho vždy znovu zapne. Je to veľmi dobrá funkcia, ale zároveň by Samsung pri jej zapnutí nemusel stále cez stred obrazovky písať „herný režim".

Samsung Q950TS 8K TV - hi-end TV pre hranieSamsung Q950TS 8K TV - hi-end TV pre hranieSamsung Q950TS 8K TV - hi-end TV pre hranieSamsung Q950TS 8K TV - hi-end TV pre hranieSamsung Q950TS 8K TV - hi-end TV pre hranieSamsung Q950TS 8K TV - hi-end TV pre hranie

Herný režim má aj svoje vlastné nastavenie, kde viete nastaviť podporu priestorového zvuku, dynamický ekvalizér čiernej, a je tu aj funkcia herného motion plus režimu, ktorý vie hlbšie pracovať s herným obrazom (ale spomalí odozvu). Pod Motion Plus viete nastaviť redukciu trhania, redukciu rozmazania a zapnúť čistotu pohybu LED. Sú to také otázne veci, osobne mám rád, keď mi obraz z hry neupravuje TV a navyše k tomu zvyšuje lag, ale môžete si vyskúšať, či vám niečo z toho sadne a či napríklad vyššia plynulosť nebude zasahovať do hry. 

Lag, teda oneskorenie obrazu, je v hernom režime štandardne veľmi nízky a je tesne pod 10ms, čo je veľmi rýchle a žiadne oneskorenie oproti vašim reakciám na ovládači nebudete cítiť. Ak však budete experimentovať s Motion plus prídavkom, už sa dostanete okolo 30 ms. Naopak ak pôjdete v 120Hz znížite odozvu ešte na približne 6ms.

Samozrejme, pre hry nechýba HDR10, ktoré je podporované a ktoré si určite správne nastavte, aby váš obraz bol kvalitný a HDR intenzívne. Je tu 4000 nitov a TV tak vie spraviť veľmi pôsobivé podsvietenia. Škoda, že tu Samsung nepodporuje Dolby Vision, ktoré napríklad pre hry príde do Xboxu budúci rok a ešte vylepší HDR,  zatiaľ nevieme, či do hier príde aj podpora HDR10+.

Celkovo tu je hranie veľmi kvalitné, výraznejšie ho tu rozlíšenie neovplyvňuje a rovnaký zážitok budete mať aj na Q90T alebo Q95T verzii TV. Kvalita obrazu je tu vysoká a ak nechcete riskovať QLED vypaľovanie a chcete do budúcnosti 8K podporu, toto môže byť dobrá voľba. 

 

 

Zvuk a Soundbar HW-Q800T

Zvuk je v Q950 na pomery TV reproduktorov veľmi slušný. Má 4.2.2 konfiguráciu, kde má sériu reproduktorov rozmiestnenú po okrajoch TV a dopĺňajú to vystúpené subwoofery vzadu. Všetko to ovláda inteligentný systém TV, ktorý okrem iného má zapracovaný aj Object Tracking Sound Plus, ktorý sleduje objekty na obrazovke a náležite tomu upravuje zvuk.

Či už pri filmoch, alebo hrách ponúkne decentné ozvučenie, ale ak chcete ísť ďalej a skutočne dosiahnuť priamo kino zvuk s masívnym subwooferom, sú tu na to kvalitné soundbary. Nakoniec pri takomto drahšom TV je až hriech neriešiť aj lepší zvuk. Samsung mi k 8K TV pridal aj soundbar HW-Q800T, ktorý je takmer najvyšší z jeho série (sú tam ešte Q900 verzie s ešte vyšším zvukovým výkonom). Tu sa na  330- Wattový zvuk určite nebudete sťažovať. Je to takmer ako v kine.

Špecifikácia

- Zvuk 3.1.2
- Výkon zvuku 330W 
- Dolby Atmos,  DTS:X, DTS digital Surround
- Režimy  Game Pro, Standard, Adaptive, Surround Sound expansion
- HDMI in, HDMI out, Bluetooth, HDMI eARC, Wifi, optický vstup
- Spotreba 28W
- Soundbar : 980 × 60 × 115 mm
- Subwoofer: 205 × 403 × 403 mm

Dostanete tak masívny subwoofer 40x40 cm a dlhý 98 cm soundbar, ktorý viete pekne položiť pod TV alebo si zavesiť na stenu. Zatiaľ čo subwoofer skrýva veľký reproduktor, v soundbare sú vpredu tri reproduktory.  Oba sa medzi sebou prepoja cez wifi. Oba dokážu vytvoriť veľmi dobrý priestorový zvuk, ktorý si ešte môžete rozšíriť o dva zadné reproduktory cez Wireless Surround Kit od Samsungu, ktoré sa tiež pripoja bezdrôtovo.

Všetky káblové pripojenia idú rovno do soundbaru, kde na spodku viete využiť HDMI eArc vstup, ktorý prepojíte s HDMI eArc výstupom z TV. Všetok zvuk následne pôjde automaticky cez soundbar, je jedno aké zariadenie máte práve zapojené na TV. Ale viete jedno samostatné zariadenie pripojiť aj cez HDMI-in HDMI-out alebo ísť cez optiku, wifi a bluetooth.  Bluetooth je vhodné hlavne pre mobily, ktoré si ľahko na soundbar napojíte a môžete si prehrávať hudbu. 

Samotný zvuk je, samozrejme, parádny. Ponúka veľmi intenzívne, ale zároveň čisté basy, ktoré dopĺňajú predné reproduktory so stredmi a výškami. Soundbar vie vďaka 3D technológiám rozšíriť zvuk všade okolo vás a pri zapnutí Dolby Atmos vo filmoch alebo v hrách cez Xbox to bude pôsobivý zážitok.

Sounbar má štandardné moderné Samsung ovládanie, kde máte D-pad, prepínanie vstupov, párovanie Bluetooth zariadení, ale je aj zmenu zvukových módov a nastavenia. Zo zvukových módov si môžete vybrať štandardný, adaptívny, ktorý sa prispôsobí danému zvuku, ale je tu aj herný zvuk. Viete si nastaviť basy, výšky alebo virtuálny zvuk.  Viete, samozrejme, upravovať hlasitosť, ale reguluje ju aj rovno ovládač TV cez samotný televízor.

Samsung Q950TS 8K TV - hi-end TV pre hranie
Samsung Q950TS 8K TV - hi-end TV pre hranie Soundbar by mal byť pri takomto TV samozrejmosť, veľký subwoofer rovnako.
Soundbar by mal byť pri takomto TV samozrejmosť, veľký subwoofer rovnako.


Samsung Q950TS 8K TV - hi-end TV pre hranie Soundbary má Samsung kvalitne spravené a zvuk vás nesklame.
Soundbary má Samsung kvalitne spravené a zvuk vás nesklame.


Samsung Q950TS 8K TV - hi-end TV pre hranie Klasické Samsung ovládače nechýbajú ani tentoraz. Čierny dostanete so soundbarom, strieborný je k TV.
Klasické Samsung ovládače nechýbajú ani tentoraz. Čierny dostanete so soundbarom, strieborný je k TV.




Celkovo je Samsung Q950TS znovu parádny QLED TV, ponúka pôsobivý dizajn, kvalitný obraz a do budúcnosti aj 8K rozlíšenie, ktoré zatiaľ veľmi nevyužijete. Ale budete pripravení na to, keď Xbox Series X a aj PS5 otvoria svoje 8K možnosti. Ale medzitým aj bez toho vie TV vie pekne upscalovať a vylepšiť obraz filmov do 8K cez AI technológie, vie vylepšiť farby a celkovú čistotu obrazu. Samotný TV má síce dostatočne kvalitný zvuk, ale ak k tomu pripojíte aj soundbar s poriadnym subwooferom, ste naraz v novej generácii obrazu a zvuku, či už pri hraní, alebo pri filmoch. 

Samozrejme, má to svoju cenu a 5999 eur nie je práve najmenej, ale viete ísť aj do nižších verzii Q700 alebo Q800, kde 8K TV s 55 palcami začína na 1899 eurách.

- Samsung Q950TS v 65 - palcovej veľkosti kúpite za 5999 eur,  75 - palcová veľkosť je za 7999 eur.
- Soundbar Q800T kúpite za 699 eur.


napísal saver 27.11.2020
Páči sa mi! (+2)
9.0
SAMSUNG Q950TS 8K TV - HI-END TV PRE HRANIE
+ veľmi kvalitný obraz, výrazné farby
+ čierna je čierna
+ pôsobivý dizajn
+ intenzívne HDR
+ 4K/120Hz podpora (plus 8k/60hz podpora)
+ kvalitný zvuk aj bez soundbaru
+ nízky input lag
+ parádne vylepší 4K filmy do 8K
- natívny 8K stále výrazne nevyužijete (zatiaľ ho nové konzoly nemajú povolené)
- nerovnomerné podsvietenie obrazu vidieť na šedej farbe
- VRR si zatiaľ dobre nerozumie so 4K/120Hz režimom na nových konzolách
- len jeden HDMI 2.1 port
- stále nemá Dolby Vision


Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Dolby vision (1)
Zdravím, chcem sa opýtať na nejaké riešenie ohľado...
|Android smartphone do 200-250 ... (4)
Zdravím vás. Vedel by niekto poradiť budget telefó...
|Wifi a ethernet (9)
Ahojte, Mám problém s pripojením pc na net. Vše...
|Dragons dogma ii cz/sk forum (1)
https://steamcommunity.com/app/2054970/discussions...
|Ms windows cd key (33)
Zdravim. Pozeral som cdkeys, ale maju cenu nieco n...
|Svet, ukrajina, vojny ... (18412)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk