CREATIVE OUTLIER AIR SPORTS V2

CREATIVE OUTLIER AIR SPORTS V2

Štupľové slúchadlá s veľkou výdržou

Test

Creative patrí medzi dlhoročné stálice v audio oblasti. Konkurencia je momentálne zdatná, ale na túto značku sa dá stále spoľahnúť a je zárukou kvality. Okrem iného prináša aj štupľové wireless slúchadlá, ktoré sa môžu pochváliť viacerými vymoženosťami, čo môžu osloviť audiofilov.

Špecifikácia:

  • meniče slúchadiel: 5,6 mm grafénový vylepšený menič s frekvenčnou odozvou 20-20 000 Hz
  • mikrofóny: všesmerové 2x, frekvenčná odozva 100 -10 000 Hz, citlivosť (1Khz) -42dBV/ Pa
  • rozhranie: USB Type- C (nabíjanie),  Bluetooth 5.0
  • Bluetooth profily: A2DP (bezdrôtové stereo ), AVRCP (diaľkové ovládanie), HFP  (profil rozhrania handsfree)
  • bezdrôtový prevádzkový dosah: do 10m, RF výstupný výkon: <8 dBm, porevádzková frekvencia 2402 -2480 MHz
  • batéria- slúchadlá: lítiovo-iónová polymérová 3,7 V, 80 mAh, 0,296 Wh
  • batéria - nabíjacie puzdro: lítiovo-iónová polymérová 3,7 V, 450 mAh, 1,665 Wh
  • celková doba prehrávania: 34 hodín
  • audio kodek: aptX, AAc, SBC

Creative Outlier Air Sports V2

Outlier Air Sports V2 zaujme už svojím dizajnom. Po otvorení malej škatuľky na vás zablikajú malé modro-čierne slúchadlá s oranžovým logom, ktoré by ste mali rovno nabiť pomocou valčekového nabíjacieho puzdra s výsuvným krytom. Slúchadlá zapadnú do praktických otvorov s magnetickým úchytom. Puzdro s tromi kontrolkami, ktoré ukazujú status nabitia každého slúchadla aj nabíjačky, pripojíte k PC priloženým USB – C káblom. Pri dostatočnom nabití môžete slúchadlá prenášať v uzatvorenom valčeku, kde sa automaticky dobíjajú, až kým ich znovu nevyberiete a nezačnete používať.

Samotná nabíjačka má bez pripojenia výdrž batérie 22 hodín, slúchadlá 12 hodín, maximálna výdrž je úctyhodných 34 hodín. Čas nabíjania je 2-3 hodiny. V balení nájdete aj viacjazyčné manuály, náhradné páry silikónových násad pre optimálne prispôsobenie a látkové puzdro vo forme náramku so suchým zipsom.

Používanie slúchadiel je veľmi jednoduché. Najskôr ich spárujete s mobilom cez Bluetooth, čo prebieha bez problémov. Potom si už môžete vychutnávať veľmi čistý zvuk, pričom sa so slúchadlami smiete vzdialiť až desať metrov od zdroja signálu. V praxi to môže byť aj viac. Smartfón som nechal na stole, prešiel som cez tri miestnosti v dome až na balkón a stále bol zvuk kvalitný a nerušený. So slušnými výškami aj basmi. Priliehavé štuple pritom zabraňujú preniknutiu nežiaducich ruchov z okolia.

Creative Outlier Air Sports V2

Spoľahlivo fungovalo aj ovládanie, kde sa jednotlivé pokyny realizujú dotykom po ploche slúchadiel. Dvomi poťukaniami zapauzujete alebo znovu spustíte zdroj hudby, napríklad klip na Youtube. Pošúchaním ľavého slúchadla s točením do strany sa znižuje hlasitosť, rovnakým spôsobom na pravom slúchadle ju zvyšujete. Poťukaním aj meníte skladby. Je to veľmi pohodlné a praktické, len si treba zvyknúť na intenzitu a časové intervaly pri dotyku. Nastavenie je totiž dosť citlivé a môže sa stať, že omylom vykonáte nejakú inú aktivitu. Ale je to len o zvyku. Inak to funguje dobre. Podobným spôsobom viete ovládať prichádzajúci telefonický hovor a je zahrnutá podpora Google Asistenta a Siri.

Ako už vyplýva z názvu, štuple sú určené primárne pre športovcov a sú navrhnuté tak, aby dobre držali v ušiach a nevypadávali ani pri otrasoch a intenzívnejšom pohybe. Látkové puzdro na ruku je praktické na odkladanie slúchadiel, keď ich práve nepoužívate. A nemusíte sa obávať ani vplyvu dažďa či potu, keďže slúchadlá majú dostatočnú odolnosť voči vlhkosti.

Ale slúchadlá sa hodia aj pri bežných aktivitách a každodennej rutine. Smartfón môžete mať položený na kancelárskom stole, voľne sa pohybovať po okolí a vykonávať potrebné činnosti bez toho, aby ste  museli šmátrať vo vrecku, keď počujete zvonenie alebo chcete zmeniť hudbu.

Creative Outlier Air Sports V2

Creative Outlier Air Sports V2 sú naozaj efektívne štupľové slúchadlá s jednoduchým, ale praktickým dizajnom. Sú ľahké, nenápadné a dobre držia v ušiach. Nezáleží na tom, či ich používate pri športovaní, v práci alebo doma v pohodlí na gauči, všade môžete bez námahy prijímať hovory aj počúvať kvalitne interpretovanú hudbu. Slúchadlá sa uplatnia kedykoľvek a kdekoľvek a uspokoja aj dlhou výdržou s elegantným, valčekovým prenosným puzdrom, kde sa dobre uskladňujú a súčasne nabíjajú.


napísal uni 30.6.2021
Páči sa mi! (+1)
CREATIVE OUTLIER AIR SPORTS V2


Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Jedi survivor (2)
prosím, v akom case príde survivor do gamepass? je...
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (8)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (1)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Testy,benchmarky,3dmarky,atď..... (2)
všetko ohľadne vašich testov a grafov...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19910)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk