XIAOMI MI WATCH

XIAOMI MI WATCH

8.5

Pekná ponuka za nízku cenu

Xiaomi sa popri náramkoch nedávno výraznejšie pustila aj do hodiniek a priniesla dva nové modely Mi Watch a Mi Watch Lite. Oboje ponúkajú dobrú ponuku na svoju cenu, nakoniec ako sme na to pri Xiaomi zvyknutí, aj keď to nie sú hi-end hodinky, ale je to to najlepšie, čo môžete v 100 - eurovej kategórii dostať.

My sme sa pozreli na Mi Watch, vyššiu verziu hodiniek v kruhovom dizajne s veľkým displejom a aj slušnou ponukou aplikácii a možností a AMOLED displejom. Pre zaujímavosť Lite verzia je obdĺžniková verzia s LCD displejom a menšou batériou a zrejme pomalším procesorom.

Špecifikácie Mi Watch:

AMOLED, 450 nits - 1.39",454 x 454px
- váha 32 gramov
- 53.3 x 45.9 x 11.8 mm
- vodotenosť 50 metrov na 10 minút
- NFC, Wifi, Bluetooth
- batéria 420 mAh  (na 16 dní)
- magnetický dock na nabíjanie

V balení dostanete hodinky a nabíjačku, aj keď nie je tu náhradný, respektíve kratší remienok. Systém remienkov je však štandardný, a tak si viete kúpiť, aký sa vám páči, alebo aký potrebujete. Samotné hodinky Xiaomi predáva v troch farbách, čiernej, béžovej a modrej s remienkami rovnakých farieb. 

 

Hodinky sú v prípade Mi Watch kruhové s čistým a jednoduchým dizajnom. Na pravej strane sú dve tlačidlá a zospodu séria senzorov. Dôležité je, že na spodnej strane nie sú výrazne vyvýšené, a tak na ruke sedia veľmi dobre bez toho, aby boli nadvihnuté.  Napriek tomu, že sú celkovo väčšie sa nezdajú príliš veľké a nevytŕčajú ani zo stredne veľkej ruky.  Aj keď pre deti možno budú predsa len priveľké. Zároveň sú vzhľadom na plastové vyhotovenie ľahké.

Hodinky nemajú žiadnu kovovú obruč alebo iné vyvýšenie nad displej a teda treba dávať pozor, keď chodíte popri stenách, aby ste si neoškreli povrch displeja. Samotný displej je dotykový a je to základné ovládanie hodiniek, ale bočnými dvomi tlačidlami sa viete dostávať na súčastí menu. Konkrétne hlavné tlačidlo vás vracia na domovskú obrazovku a ukáže všetky aplikácie, športové tlačidlo zobrazí ponuku športov, z ktorých si môžete vybrať, ak práve trénujete.

Sú tu desiatky športov a cvičení, viete si zapnúť chôdzu, beh, bicyklovanie, ale aj turistiku, bežecký pás, plávanie, jógu a množstvo ďalších športov. Pri športovaní vám hodinky automaticky nezachytia váš typ pohybu a musíte si takto vybrať. Zároveň však vždy ponúknu špecifické údaje k danému športu a pridajú aj rôzne nastavenia. Nakoniec toto má Xiaomi dobre prepracované už zo svojich športových náramkov.

Xiaomi Mi Watch
Xiaomi Mi Watch Hodinky prichádzajú s nabíjačkou.
Hodinky prichádzajú s nabíjačkou.


Xiaomi Mi Watch Kvalitný displej dopĺňa aj kvalitné vyhotovenie.
Kvalitný displej dopĺňa aj kvalitné vyhotovenie.


Xiaomi Mi Watch Zo spodku sú senzory, pričom sú vystúpené len mierne a hodinky tak sedia na ruke veľmi dobre.
Zo spodku sú senzory, pričom sú vystúpené len mierne a hodinky tak sedia na ruke veľmi dobre.





V hodinkách k športom sú pridané aj aplikácie a je ich okolo 20. Máte tu monitorovanie aktivít, ako počet krokov, meranie pulzu, ale hodinky pridávajú aj ukazovateľ vašej energie, vedia merať obsah kyslíka v krvi a ako hlavný merač majú aj počet vstávaní zo stoličky a poprechádzania za deň, čo je dobrá pomôcka pre sediacich ľudí. Nechýba monitorovanie spánku a jeho jednotlivých fáz. Tento základ je tu kompletný.

Dopĺňa to aj monitoring stresu, je tu aplikácia na dýchanie.  Sú tu notifikácie z mobilu, je tu aj Alexa, ale tá u nás nejde. Viete si z mobilu prepojiť aj ovládanie hudby alebo sa viete spojiť aj s fotoaparátom v mobile a ťuknutím na displej spustíte spúšť. Nechýba počasie alebo meranie tlaku vzduchu,  aktuálna nadmorská výška alebo kompas. Je tu aj baterka, ktorá rozsvieti displej na maximum.

Aplikácie sú dobre prepracované a celé je to dotiahnuté, až na lokalizáciu. Slovenská lokalizácia tu nie je a česká by ešte potrebovala dotiahnuť detaily. Nie je to problém, ale nájdete tam malé preklepy alebo nepreložené vety. Napríklad pri nabíjaní zobrazí nejakú tureckú vetu, v počasí sa opakujú nejaké písmená. 

Xiaomi Mi Watch
Xiaomi Mi Watch Aplikácií je dostatok, ale ďalšie už do hodiniek nenahráte.
Aplikácií je dostatok, ale ďalšie už do hodiniek nenahráte.


Xiaomi Mi Watch Hodinky analyzujú všetko a v krátkych intervaloch.
Hodinky analyzujú všetko a v krátkych intervaloch.


Xiaomi Mi Watch Športov je na výber dostatok.
Športov je na výber dostatok.





Hodinky bežia na vlastnom systéme Xiaomi, ktorý je decentne rýchly aj keď obmedzený len na svoje aplikácie v mobile (dá sa to eventuálne obísť cez debug režim). V samotnej Xiaomi Wear aplikácii, na ktorú sa hodinky pripájajú, nájdete možnosť vymeniť číselníky. Tých viete do hodiniek nahrať približne 10-15 podľa veľkosti. Čo v tomto prípade stačí. Číselníkov je v ponuke dostatok v každom štýle, od farebných, športových, cez klasické, ale aj animované. Vybrať sa pekne dá a podľa vašej nálady si ich môžete priamo v hodinkách meniť.

Wear aplikácia okrem číselníkov zachytáva aj všetky údaje z hodiniek, a teda koľko ste prešli pri jednotlivých športoch, koľko spálili kalórii, ukáže vám aj cestu na mape, kade ste išli. Nechýba analýza spánku, pekný graf tepu z celého dňa alebo týždňa. Mimochodom, hodinky merajú tep prakticky stále a dobre ho vedia zobraziť v detailnom grafe. Vidíte tam aj stres, počet vstávaní a aj obsah kyslíka v krvi, ale ten sa nemeria automaticky a graf ukáže len vtedy, keď ste si ho manuálne dali zmerať. Pri jeho meraní totiž musí byť ruka nehybná.

V detailoch si viete nastaviť aj notifikácie, správanie sa hodiniek pri volaní, teda či majú zvoniť a ukazovať kontakty, alebo nie. Samozrejme, z hodiniek neviete volať, nemajú mikrofón a ani vlastnú SIM kartu. Plus v aplikácii je aj postup, ako máte hodinky a aplikáciu nastaviť, aby sa vám z mobilu neodpájali. Pri Androide totiž nepoužívané procesy systém utlmuje a treba ich nastaviť napevno a zablokovať ich rušenie.

Batéria je tu veľmi dobrá a čakajte, že hodinky vydržia na jedno nabitie oficiálne 16 dní, ja by som povedal že niečo cez týždeň, možno 10 dní, záleží ako ich využívate, ale štandardne sa batéria míňa veľmi pomaly, a to aj napriek tomu, že tep merajú každú chvíľu. Nabíjajú sa cez špeciálny dock, ten nie je wireless a má dva kontakty, ale je magnetický a sám sa nastaví správnym smerom pod hodinky.  Vďaka tomu, že nie sú wireless, sa nabíjajú rýchlo a za približne hodinu sú nabité. 

Xiaomi Mi Watch
Xiaomi Mi Watch Ak máte radi veľké displeje, hodinky sú presne pre vás.
Ak máte radi veľké displeje, hodinky sú presne pre vás.


Xiaomi Mi Watch Aplikácia vám bude zhŕňať všetky údaje..
Aplikácia vám bude zhŕňať všetky údaje..


Xiaomi Mi Watch Číselníky si viete nahrávať cez mobil.
Číselníky si viete nahrávať cez mobil.




Xiaomi v Mi Watch prinieslo pôsobivé hodinky, ktoré síce nemajú možnosť doinštalovania ďalších aplikácii, ale stále ponúknu prakticky všetko, čo od takýchto hodiniek čakáte. Pridávajú veľký displej, majú nízku váhu, dobrú výdrž batérie a nechýba ponuka číselníkov, ktoré si môžete sťahovať cez mobil. Samozrejmosťou je aj prídavok dostatku športov na sledovanie. To všetko za cenu okolo 100 eur, čo je veľmi dobrá suma na túto ponuku. 

Mi Watch teraz kúpite za 101 eur  v modrej a béžovej, čierne sú za 118 eur.


napísal saver 30.7.2021
Páči sa mi!
NAJLEPŠIE MOBILY
9.5
SAMSUNG GALAXY TAB S9+
13
[22.9. 2023]
9.5
SAMSUNG GALAXY S24+
87
[2.2. 2024]
9.5
SAMSUNG GALAXY S24 ULTRA
102
[9.2. 2024]
9.5
SAMSUNG GALAXY S23 ULTRA
47
[10.2. 2023]
9.0
ASUS ROG PHONE 8 PRO
22
[8.3. 2024]
9.0
SAMSUNG GALAXY FIT3
25
[15.3. 2024]
9.0
POCO X6 PRO
27
[19.2. 2024]
9.0
CREATIVE OUTLIER FREE PRO
12
[15.11. 2023]
9.0
SAMSUNG GALAXY Z FLIP5
32
[16.8. 2023]
9.0
SAMSUNG GALAXY Z FOLD5
19
[25.8. 2023]
9.0
MOTOROLA RAZR 40 ULTRA
32
[24.7. 2023]
9.0
XIAOMI POCO F5 PRO
34
[7.7. 2023]
9.0
SAMSUNG GALAXY S23
85
[3.3. 2023]
8.5
NOKIA G42 5G
20
[8.9. 2023]
8.5
SAMSUNG SMARTTAG2
52
[22.11. 2023]
8.5
XIAOMI REDMI NOTE 13 PRO+
41
[23.2. 2024]
8.5
SAMSUNG TAB S9 FE
16
[12.12. 2023]
8.5
XIAOMI POCO F5
12
[30.6. 2023]
8.5
SAMSUNG GALAXY A54 5G
10
[5.5. 2023]
8.5
XIAOMI MI WATCH
+ nízka váha pri akurátnej veľkosti
+ vysoká výdrž batérie
+ veľký a kvalitný displej
+ všetky potrebné funkcie
+ bluetooth pripojenie je stabilné
- nenahráte ďalšie aplikácie
- lokalizácia zatiaľ len v CZ a aj to nekompletná


Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Dolby vision (1)
Zdravím, chcem sa opýtať na nejaké riešenie ohľado...
|Android smartphone do 200-250 ... (4)
Zdravím vás. Vedel by niekto poradiť budget telefó...
|Wifi a ethernet (9)
Ahojte, Mám problém s pripojením pc na net. Vše...
|Dragons dogma ii cz/sk forum (1)
https://steamcommunity.com/app/2054970/discussions...
|Ms windows cd key (34)
Zdravim. Pozeral som cdkeys, ale maju cenu nieco n...
|Svet, ukrajina, vojny ... (18433)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk