ALIENWARE MYŠI 310M, 510M, 610M

ALIENWARE MYŠI 310M, 510M, 610M

Čo ponúkajú Alienware herné myši?

Test

Dell pod svojou hernou značkou Alienware vydáva rôzne herné zariadenia a popri klávesniciach, ktoré sme skúsili minule, sa teraz pozrieme na sériu myší. Konkrétne na aktuálnu sériu, z ktorej tu máme tri verzie  - od základnej wireless, cez káblovú, až po najvyššiu wireless verziu. 

Alienware v tejto sérii siahlo po jednotnom dizajne myší, kde ide po ergonomickej symetrii. A teda myši sú vhodné ako pre pravákov, tak pre ľavákov, aj keď doplnkové tlačidlá sú vždy len na ľavej strane. Pritom všetky myši pridávajú výbežky po oboch stranách ako na uloženie prstov, tak na stabilizáciu myši. Je to zvláštne mať výbežky na oboch stranách a navyše trochu kratšie, ale dá sa na to zvyknúť a je to príjemné. 

Z materiálov je tu tmavý jemne drsný plast, ktorý je príjemný na dotyk, pričom zadná časť je pri vyšších myšiach pogumovaná. Podsvietenie myši kombinujú rôzne podľa úrovne, ale vyššie majú tri podsvietenia, a to jedno za stredným kolieskom, ktoré ukazuje aj farebne pri nastavení DPI, na bokoch na výbežkoch a podsvietené je aj logo Alienware. 

Alienware myši 310M, 510M, 610M
Alienware myši 310M, 510M, 610M Trojica herných myší od Alienware.
Trojica herných myší od Alienware.


Alienware myši 310M, 510M, 610M Všetky tri majú rovnaký dizajn a veľkosť.
Všetky tri majú rovnaký dizajn a veľkosť.


Alienware myši 310M, 510M, 610M Zospodu už majú ponuku podľa verzie, niektoré majú dongle, iné aj prepínanie sily kolieska.
Zospodu už majú ponuku podľa verzie, niektoré majú dongle, iné aj prepínanie sily kolieska.





Alienware AW310M

310M je výbavou nižšie postavená myš, ktorá je však už wireless a ponúka len základné prvky v každej oblasti. Teda myš je celoplastová, bez pogumovanej časti, ktorú majú vyššie verzie, zároveň má len jedno podsvietenie, a to za kolieskom. Koliesko je tu pogumované, relatívne plynulé, sekanie cítite len minimálne, nechýba tlačidlo na prepínanie DPI, ktoré je tu jednoduché len na stlačenie. 

Samotné tlačidlá sú tu kvalitné Omron switche, nakoniec tie majú všetky verzie, je tu 40G akcelerácia, 1000Hz polling, 3 DPI levely a ako základ je tu 12000 DPI custom Pixart senzor. Je svižný a celkom dobrý.

Čo je na myši zaujímavé, je poháňaná  štandardnou AA batériou. Je to netradičné. Batéria síce má vydržať 300 hodín, no ak myš používate frekventovane, budete musieť batériu meniť alebo dobíjať často (ak si kúpite dobíjaciu). Do myši ju vkladáte zospodu, kde je magneticky prichytený kryt. Ten pod sebou skrýva USB dogle na zapojenie do PC. Naspodku nechýba on-off tlačidlo.

V balení je z nejakého dôvodu aj predlžovací USB kábel, ak by ste nemali dobrý príjem na USB dongle. Váha myši je 89 gramov.

AW310M kúpite od 42 eur

Alienware myši 310M, 510M, 610M
Alienware myši 310M, 510M, 610M 310M je základná myš len s jednoduchým podsvietením za kolieskom, rovnako nie je v zadnej časti pogumovaná.
310M je základná myš len s jednoduchým podsvietením za kolieskom, rovnako nie je v zadnej časti pogumovaná.


Alienware myši 310M, 510M, 610M Je na klasickú AA batériu, čo je zvláštna voľba.
Je na klasickú AA batériu, čo je zvláštna voľba.


Alienware myši 310M, 510M, 610M Myš ponúka dve tlačidlá na ľavej strane.
Myš ponúka dve tlačidlá na ľavej strane.





Alienware AW510M

510M je oveľa zaujímavejšia myš a najzaujímavejšia z ponuky, ak preferujete káble a viac tlačidiel. Myš je totiž káblová, pripojená cez mäkký, látkou obšitý USB kábel. Zároveň má až päť doplnkových tlačidiel. Tri máte na ľavej strane, ďalšie dve sú hneď vedľa ľavého tlačidla. Tie pre zaujímavosť majú nastavenie rolovanie, podobne ako koliesko, ale viete si všetky prestaviť. Z vylepšení oproti 310M má aj dvojklikové DPI tlačidlo, kde si vyberiete, či pôjde DPI dole, alebo hore. DPI sa tu dá nastaviť na 5 úrovní. 

Myš má vyšší 16000 DPI cyrsom Pixart senzor, zároveň má aj rozšírené RGB podsvietenie na troch miestach, teda za kolieskom, na bokoch a aj zadné logo je podsvietené. Táto oblasť okolo loga je zároveň aj pogumovaná. Na spodnej strane nájdete aj tlačidlo na úpravu tvrdosti rolovania. Teda môže byť jemné alebo viac sekané, podľa toho ako vám vyhovuje, zároveň sa upraví počet krokov kolieska 12 vs 24. Koliesko je pogumované so zárezmi, možno až príliš veľkými. 

Rovnako tu nájdete Omron switche, ktoré majú vydržať 50 miliónov kliknutí a váha je 90 gramov, čo je stále taká optimálna váha, kde myš nie je ani príliš ľahká, ani ťažká.

AW510M kúpite od 46 eur

Alienware myši 310M, 510M, 610M
Alienware myši 310M, 510M, 610M 510M je káblová, ale už plne vybavená myš aj s lepším senzorom.
510M je káblová, ale už plne vybavená myš aj s lepším senzorom.


Alienware myši 310M, 510M, 610M Má rovno 5 tlačidiel na boku, pričom dve sú pri ľavom tlačidle
Má rovno 5 tlačidiel na boku, pričom dve sú pri ľavom tlačidle


Alienware myši 310M, 510M, 610M Naspodku skrýva prepínač na úpravu odporu kolieska.
Naspodku skrýva prepínač na úpravu odporu kolieska.





Alienware AW610M

Najvyššia verzia myši je také spojenie 310 a 510 verzií. Čo je zaujímavé, keďže niektoré možnosti oproti 510 odbudli, hlavne doplnkové tlačidlá sú už len dve a nie je ich päť ako v 510 verzii. Ostatné však ostáva zachované, a teda podsvietenie na troch miestach, pogumovanie, regulovanie tvrdosti otáčania kolieska, prepínanie DPI hore a dole.

Čo môže byť výhoda, je wireless možnosť, ale zároveň, keďže má pripojiteľný kábel na nabíjanie, viete ju používať aj ako káblovú. Rovnako má myš skrytý USB dongle v spodnej časti, odkiaľ si ho môžete vysunúť. Aj keď toto vyťahovanie je dosť komplikované, keďže drzí dosť silno a prstami ho vytiahnete len ťažko. Ideálne je asi používať skrutkovač.

Aj táto verzia myši má 16000 DPI PixArt senzor, 1000Hz pooling a podľa dokumentácie batéria vydrží slušných 350 hodín. Zároveň táto verzia je dostupná ako v čiernej, tak aj bielej verzii. Respektíve kombinovanej čiernobielej, keďže podobne ako pri klávesniciach alebo notebookoch si Alienware necháva časť vždy čiernu. 

AW610M kúpite za 78 eur

Alienware myši 310M, 510M, 610M
Alienware myši 310M, 510M, 610M 610M je wireless myš, ktorú si však viete prepojiť aj káblom, či už čisto na nabíjanie, alebo aj používanie.
610M je wireless myš, ktorú si však viete prepojiť aj káblom, či už čisto na nabíjanie, alebo aj používanie.


Alienware myši 310M, 510M, 610M Ponúka dve tlačidlá na ľavej strane.
Ponúka dve tlačidlá na ľavej strane.


Alienware myši 310M, 510M, 610M Dongle viete schovať na spodnej strane myši, je tu aj zapínacie tlačidlo a aj tlačidlo na odpor kolieska.
Dongle viete schovať na spodnej strane myši, je tu aj zapínacie tlačidlo a aj tlačidlo na odpor kolieska.




Všetky myši si podobne ako klávesnice nastavujete v Alienware Command Center aplikácii, ktorá vám myši sama dokáže updatovať a viete si ich v nej aj nastaviť, či už tlačidlá, makrá, alebo posvietenie, ktoré si viete aj zosynchronizovať s ostatnými Alienware zariadeniami.

Celkovo pekné myši, hlavne 510M a 610M verzie, do 310M by som nevyhnutne nešiel vzhľadom na batériu a absenciu nabíjania.  510M sa mi zdala ako najlepšia, je relatívne ľahká, dobre sa drží a aj sa s ňou dobre hrá. Ak však chcete wireless, respektíve kombinovanú myš, tak 610M nebude zlý výber. Jediné na čo si musíte pri myšiach zvyknúť, sú výstupky po stranách. A aj na Alieware aplikáciu a jej nastavovanie, pretože nie je práve používateľsky prívetivá a musíte sa v nej zorientovať, aby ste našli veci, ktoré potrebujete.


napísal saver 31.12.2021
Páči sa mi! (+1)
ALIENWARE MYŠI 310M, 510M, 610M


Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Jedi survivor (2)
prosím, v akom case príde survivor do gamepass? je...
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (8)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (1)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Testy,benchmarky,3dmarky,atď..... (2)
všetko ohľadne vašich testov a grafov...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19885)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk