LOGITECH POP KEYS & MOUSE A LOGITECH DESK MAT

LOGITECH POP KEYS & MOUSE A LOGITECH DESK MAT

Imidžovka plná emócií

O Logitechu na Sectore píšeme často. Firma patrí medzi najpopulárnejších výrobcov hardvéru a príslušenstva, pričom ich produkty patria medzi najlepšie a najkvalitnejšie. A má ich naozaj veľa, každú chvíľu na trh vrhne nejakú novinku. Väčšinou sú to ale priamo herne zamerané produkty, no dnes sa pozrieme na niečo iné – na čistú imidžovku do vhodnú pre tých, ktorí si potrpia na štýl. Napríklad pre influencerov, yotuberov a celkovo hlavne mladých ľudí, v ktorých drieme kus hipstera, ktorý na seba chce upútať pozornosť. A nutne to nemusí byť zle.

Práve takým je určená nová POP séria zariadení, ktoré vynikajú najmä naozaj jedinečným dizajnom, v ktorých sa spája mladícka energia, trochu retro elegancia a hlavne jedinečný štýl. Navyše to Logitech kombinuje s výraznými farbami, aby zariadenia už na prvý pohľad lákali pohľad. Navyše si takto viete vyskladať celú svoju zostavu, teda klávesnicu, myš a k tomu aj podložku Desk Mat. na to všetko sa dnes pozrieme. A kým my máme k dispozícii periférie v žlto-čiernej kombinácii, Logitech ponúka ešte v kombinácii jemnej orgovánovej s žltou a v kombinácii červenej s ružovou.

POP Keys

Keď sa ma pýtali, ktorú farebnú verziu chcem na test, rozhodla práve klávesnica. Pohľad na ňu mi evokoval spomienky na klasický Pong automat od Atari, ktorý mal podobnú žltú s čiernym rámom okolo displeja. Je to veľmi dobrá farebná kombinácia a skvele spolu ladí, pričom môže evokovať aj takéto nostalgické herné spomienky.  Balenie je jednoduché, no už naznačuje štýl a aj jeho obsah vám jasne ukáže, pre koho sú tieto zariadenia určené. Dnu totiž nájdete klávesnicu a rovno v nej sú už aj dve AAA batérie, ktoré sa starajú o napájanie. Nesmie chýbať Bolt receiver na pripojenie (keďže ide o výhradne bezdrôtovú klávesnicu) a okrem dokumentácie tu nájdete aj 4 emoji klávesy.

Keď sa totiž pozriete na klávesnicu, okamžite si všimnete že na pravej strane je blok s piatimi emoji klávesmi, ktoré si môžete meniť za také, ktoré používate najčastejšie. Celkovo tak klávesnica obsahuje 9 emoji keycapov a 5 z nich môžete mať súčasne osadených. Klávesnica je pomerne malá a keďže sú tu tieto prvky, niektoré iné sa museli „potlačiť“. Na niektorých klávesoch sú tak dve funkcie, ktoré si prepínate cez Fn. Rovnako vrchný rad F klávesov zároveň supluje mediálne tlačidlá, tlačidlo pre obrázky, prepínanie medzi zariadeniami. Hore nájdete aj kláves na diktovanie, ak sa vám nechce písať.


Aby som bol konkrétnejší, klávesnica má šírku 321.2mm, výšku 138.5mm a hrúbku 35.4mm v najvyššom bode. Je tak relatívne dobre spratná a ani prenášanie vám nebude robiť problém, keďže váži len 779 gramov.  Klávesnica nemá žiadne vyklápacie nožičky, ale má vyzdvihnutú zadnú časť, aby mala prirodzenejší sklon. Nechýbajú podložky proti šmýkaniu, takže na stole drží dobre a pevne. Zapína sa drobným sliderom na pravej strane. Pripojiť ju môžete už spomínaným receiverom alebo aj cez Bluetooth, pričom môže byť pripojení k trojici zariadení a vy si len potom prepínate, prostredníctvom klávesov na to zariadenie, kde ju teraz používate. Okrem Windowsu funguje aj na Macu, iOS a Androide.

Ak vám nejde o to, aby ste svoju klávesnicu ukazovali na TikToku či niekde inde, oceníte možnosť nastaviť si na emoji klávesy normálne funkcie, k čomu slúži softvér Logitech Options. V ňom si môžete meniť nielen emoji, ale dať tu aj funkcie ako Home, End, Pahe Up, Page Down a ďalšie. Prípadne si na ne namapujete otvorenie konkrétnych webových stránok alebo aj kombinácie klávesov, takže si takto vytvoríte skratky podľa uváženia, čo sa už aj pri hraní dá dobre využívať. V tejto aplikácii si tiež upravujete párovanie klávesnice so zariadeniami.

Vzhľadom klávesov sa Logitech snažil napodobniť estetiku klasických písacích strojov, takže sú kruhové, relatívne vysoké a pri písaní vydávajú príjemný zvuk, aj keď sú teda hlučnejšie. Je s tým ale aj pár problémov. Pri takomto tvare sa na ne zvyká trochu horšie, čo znamená viac preklepov. Aj v tejto recenzii (ktorú písem na POP klávesnici) som ich po sebe musel opravovať kopu a to ju už pekných pár dní celodenne používam. No a taktiež je medzi klávesmi kopa prázdneho priestoru, kam padá prakticky všetko – vlasy, omrvinky, zvieracie chlpy (ak máte domáceho miláčika) a kopa ďalších vecí, ktoré odtiaľ musíte čistiť.

Musím ale pochváliť použité spínače. POP je totiž mechanická klávesnica a nie membránová. Využíva taktilné Switche od TTC, ktoré by som prirovnal k MX Cherry Brown switchom, takže veľmi príjemné na písanie a vhodné aj pre používateľov, ktorí prechádzajú na mechanické klávesnice. Poteší výdrž, kde výrobca tvrdí, že na baterkách vydrží až tri roky. Celkovo POP klávesnica kombinuje príjemné prvky s otravnými, ale aj namiesto emoji si viete namapovať užitočnejšie funkcie a na písanie sa dá zvyknúť, len to vyžaduje čas. Samostatne stojí 73 eur, čo na mechanickú klávesnicu nie je až tak veľa, ale sú, samozrejme, aj lacnejšie alternatívy. Táto je hlavne pre tých, ktorým ide o imidž.

POP Mouse

V podobnom duchu sa nesie aj myška z tejto série a je ak založená na imidži, ale pri používaní som si ju obľúbil podstatne viac. V jednoduchom balení okrem nej nájdete už len dokumentáciu a jednu AA baterku, keďže tiež nemá vlastný akumulátor. Myš je dizajnovo jednoduchá a symetrická,. Aby salda pravákom aj ľavákom. Z radu vyčnieva len farebným vyhotovením, inak je elegantná, bez výrazných prvkov či nejakých rušivých elementov. Farebná schéma zodpovedá vyhotoveniu, ktoré ste si zobrali, takže v mojom prípade je to žltý vrch a čierna spodná časť.

Elegantne je vyriešená vrchná časť, ktorá vpredu obsahuje tlačidlá, ale celá je vlastne krytom myši, ktorý pohodlne zdvihnete a zase nasadíte, kde drží magneticky. Takto sa dostanete k baterke a jednoducho ju vymeníte, keď na to po dvoch rokoch príde čas. Samozrejme ale závisí od používania. Zospodu nájdete slider na zapnutie/vypnutie myšky a hlavne prepínač medzi zariadeniami. Aj túto myšku totiž môžete mať súčasne pripojenú na tri zariadenia prostredníctvom Bluetooth a potom si už len prepínate, kde ju práve využívate. Pokojne ju tak môžete využívať na PC, notebooku a TV a len si vždy prepnete medzi zariadeniami (opäť podporuje aj Mac a mobilné systémy). Kompatibilná je aj s Bolt receiverom.

Celkovo má myška štyri tlačidlá. Okrem pravého a ľavého myšítka nesmie chýbať stredové rolovacie koliesko, ktorým dokážete príjemne krokovať, ale aj ho roztočiť na prerolovanie dlhého dokumentu behom chvíle. Je gumené, na dotyk príjemné, pôsobí odolne a funguje aj ako tlačidlo, čo je samozrejmosť. Za ním je ešte tlačidlo na drobnej ploche, ktoré opäť slúži na pridávanie emoji, ak by ste ich na klávesnici mali málo. Po stlačení sa zobrazí ponuka smajlíkov, ale napríklad aj špeciálnych znakov. Rovnako si ale naň viete v Logitech Options namapovať aj iné funkcie, ktoré sú oveľa užitočnejšie.


POP myška má rozmery 104.8x59.4x35.2 mm, takže je naozaj kompaktná a vhodná aj na cestovanie s notebookom. Navyše je aj ľahká a váži len 82 gramov. Pri takýchto rozmeroch nie je vhodná pre všetky typy úchopov, hlavne vo veľkých rukách. Ale nemôžem povedať, že by v rukách sedela zle. Využíva optický senzor Logitech High Precision Optical Tracking a podporuje rozsah DPI 1000-4000, takže jasne badať, že priamo na hranie to nie je, ale na pohodlnú prácu s PC postačí.

POP Mouse je príjemná a kompaktná myška, ktorá padne k práci doma aj na cestách. Musím pochváliť to, že klikanie je úplne ticho a prakticky ho nepočuť, takže s ňou pohodlne pracujete aj v noci, kedy vás už zvuky klikania môžu otravovať. U nás ju kúpite za nejakých 33 eur, čo nie je také strašné. Logitech ponúka aj bundle klávesnice s myškou, ale u nás som ho vo veľkých obchodoch nenašiel.

Desk Mat

Nové podložky pod myš z radu Desk Mat síce nepatria priamo do POP rodiny, ale aj na oficiálnej stránke Logitechu ich nájdete bundlované s myškou, klávesnicou a kamerou. Navyše majú k dispozícii tiež niekoľko rôznych farebných vyhotovení – levanduľovú, tmavoružovú a sivú. Môžete si tak aj podložku doladiť k POP setu, pričom sivá sa hodí aj k bežnej zostave bez ohľadu na to, akú myš a klávesnicu máte. Je pomerne rozmerná a pri veľkosti 70x30cm na nej môžete používať myšku a ešte aj nejakú kompaktnú klávesnicu v TKL verzii. Jej hrúbke je 2mm, čo nie je práve najviac.

Vlastnosťami je ale podložka kvalitná. Po jej tkaninovom povrchu sa myška výborne kĺže, aby vás nebrzdila v akcii. Navyše je vyrobená z recyklovaných materiálov a je odolná voči poliatiu, takže aj nejaké tie nehody s nápojmi pri hraní či práci nie sú problém. Zospodu je protišmyková základňa, ktorá zase dobre drží na stole. Po okrajoch je podložka obšitá, aby sa jej strany nestrapkali. Za nejakých 14 eur v našich obchodoch to vôbec nie je zlá ponuka.


napísal matus_ace 19.4.2022
Páči sa mi!
LOGITECH POP KEYS & MOUSE A LOGITECH DESK MAT


Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Vetráky: pripojenie 3-pin 5v a... (12)
čafte, mám staručký pc 2017/18 (Z270-i7-7700k) nak...
|Jedi survivor (2)
prosím, v akom case príde survivor do gamepass? je...
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (8)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (2)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19954)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk