PHILIPS 65'' OLED 806 - PLNOHODNOTNÝ HERNÝ OLED

PHILIPS 65'' OLED 806 - PLNOHODNOTNÝ HERNÝ OLED

9.5

Posuňte svoj zážitok o kategóriu vyššie

Test

Spoločnosť Philips je jedným z veľkých hráčov v TV segmente a v poslednej dobe stále dobre konkuruje LG alebo Samsungu. A to ako kvalitným obrazom, tak má výhodu aj vo svojom špecifickom doplnku, a to zadnom podsvietení Ambilight. To má patentované a tak ho nikde inde nenájdete. Umožňuje obrazu viac sa rozšíriť do prostredia a zlepšiť atmosféru zážitku. 

Je to tak aj pri aktuálnej verzii OLED 806 televízora, ktorý patrí k vyššej ponuke Philips. V tejto sérii 8 je ešte model 856, ale to je len verzia s mierne iným dizajnom. Najvyššia ponuka je v OLED+ sérii 9, kde už sa k TV pridávajú aj soundbary Bowers and Wilkins a displeje s vyššou svietivosťou. V ponuke nájdete aj MiniLED TV a aj klasické LCD televízory, pričom vo väčšine je samozrejmosťou aj zadné podsvietenie Ambilight, a to v rôznych konfiguráciách. 

Mimochodom, tento TV je dostupný vo veľkostiach od 48 palcov po 77 palcov, takže ak budete chcieť niečo menšie na stôl na hranie, môžete ísť aj do menšej veľkosti.  Čo sa týka Philips OLED 806, ten v nami testovanej 65-palcovej verzii ponúka nasledovné:

Špecifikácia Philips 65OLED806

  • Obrazovka: 65" 4K OLED  120Hz 
  • Farebný rozsah: 99 % DCI/P3
  • Zabudovaný štvorstranný systém Ambilight + hue
  • Porty: 2x HDMI2.1, 2x HDMI 2.1,  3x USB, DVB-T/T2/T2-HD/C/S/S2, CI+, LAN, Optický
  • Systém: Android TV 10
  • Wifi: Wi-Fi 802.11ac 
  • HDR: Dolby Vision, HDR, HDR10+, HDR 10, HLG
  • Funkcie: HDMI-CEC, VRR, ALLM 
  • Zvuková podpora: Dolby Atmos, Dolby Digital
  • Zvuk 2x stredy 10W,  basy 30W

OLED 806 séria vyšla koncom minulého roka a teraz už je v pekných cenách, pričom menšie verzie idú okolo 1000 eur a 65-palcová je na 1500 eurách. Sú to dobré ceny vhodne konkurujúce Samsung a LG v tejto kategórii. A ak plánujete kupovať TV, oplatí sa zaradiť do výberu Philips.

Oproti Samsungu a LG má Philips, samozrejme, výhodu v zadnom podsvietení, čo môže byť dobrý argument pri výbere a rovnako je tu aj Android systém. Android má svoje plusy hlavne v dostupnosti aplikácii a väčšej otvorenosti, čo LG a Samsung neponúkajú. 

Philips 65'' OLED 806 - plnohodnotný herný OLED
Philips 65'' OLED 806 - plnohodnotný herný OLED Philips OLED 806 prichádza aj s plným Ambilight podsvietením.
Philips OLED 806 prichádza aj s plným Ambilight podsvietením.


Philips 65'' OLED 806 - plnohodnotný herný OLED Podvietenie dotvára parádny OLED obraz.
Podvietenie dotvára parádny OLED obraz.


Philips 65'' OLED 806 - plnohodnotný herný OLED Zadné podsvietenie pekne osvieti aj celú stenu.
Zadné podsvietenie pekne osvieti aj celú stenu.





Konštrukcia a dizajn

Dizajn TV je pôsobivý, ponúka veľmi tenučkú obrazovku, na ktorej je vzadu pridaná vyvýšená časť s procesorom, portami a, samozrejme, aj LED podsvietením. Tento model ponúka  plné štvorstrannú funkciu Ambilight, a teda svieti na každej strane. Philips má viac verzii podsvietenia, kde sú aj trojstranové pri nižších modeloch TV, ale ak napríklad TV dávate na stenu, ideálne je štvorstranné, aby vám stenu osvietilo rovnako z každej strany.

Pri tejto verzii  sú k dispozícii tenké dizajnové nožičky, ak by ste si chceli dať TV na skrinku,. Sú dvojfarebné, vďaka čomu si viete vybrať, či chcete aby bola pred TV strieborná farba alebo tmavá chrómová verzia. Len majú iba približne centimeter na výšku. TV bude len tesne nad stolíkom a utlmí to spodné podsvietenie.  Vzhľadom na to je ideálne 806 model zavesiť na stenu.  Ak by ste neplánovali TV dať na stenu a ešte by ste chceli položiť pred TV soundbar, zoberte si 856 verziu, ktorá má vyšší stojan a spodná časť podsvietenia tam vyznie lepšie. Rovnako pri tejto verzii nebude soundbar zakrývať obrazovku. Po stránke špecifikácii sú verzie rovnaké.

Závesy na stenu sú tu vo VESA štandarde, s ktorým by nemali mať problémy bežné držiaky. Pritom televízor má pribalené niekoľkocentimetrové vyvýšené podložky, ak budete potrebovať zvýšiť odstup od steny. Philips totiž rovno odporúča ideálny odstup, a to od 10 do 15 cm pre čo najlepší rozptyl svetla a kvalitnejší zážitok s Ambilight.

Vzadu na TV nájdete pestrú ponuku portov. Je tu pripojenie na satelit, TV anténu, LAN kábel, CI port. Na video a zvuk sú dva HDMI 2.1 porty na 4K/120Hz pripojenie, dva HDMI 2.0 porty. Pričom všetky porty majú ARC na bezproblémový prechod zvuku do soundbaru. HDMI 2.1 porty podporujú aj eARC s vyššou kvalitou pre nekomprimované 5.1 a 7.1 prenosy zvuku. Pridáva sa séria USB portov, ale aj 3,5 jack výstup na zvuk a aj optický výstup. Môžete si tak vybrať, ako si s TV prepojíte svoju zvukovú zostavu.

Samotná obrazovka má len minimálne okraje bez väčšieho rámu okolo, je tam len tenký kovový pásik a TV tak pôsobí farebne neutrálne a dizajnovo čisto. Jediný výstupok mimo displeja je v pravom dolnom rohu, kde má TV pridaný infra senzor a LED diódu zapínania.  Obrazovka má antireflexný filter, ktorý sa snaží utlmovať odrazy, ale, samozrejme, keď OLED pixely nesvietia, čierna farba odrazí okolie. Nie je to výrazné, ale napríklad okno za jasného dňa uvidíte.

Philips 65'' OLED 806 - plnohodnotný herný OLED
Philips 65'' OLED 806 - plnohodnotný herný OLED Hry budú pôsobivé.
Hry budú pôsobivé.


Philips 65'' OLED 806 - plnohodnotný herný OLED TV podporuje všetky základné funkcie Xbox Series XS, vrátane Dolby Vision HDR pre hry.
TV podporuje všetky základné funkcie Xbox Series XS, vrátane Dolby Vision HDR pre hry.


Philips 65'' OLED 806 - plnohodnotný herný OLED TV má aj variable refresh a automatické prepínanie do herného režimu.
TV má aj variable refresh a automatické prepínanie do herného režimu.





 

Kvalita obrazu

O kvalitu obrazu sa nemusíte báť, je tu OLED technológia, ktorá už sama osebe zaisťuje ako parádne farby, tak vysoké kontrasty vďaka skutočne čierno čiernej farbe. OLED má totiž každý bod obrazovky napájaný samostatne a sám svieti. Je to rozdiel oproti štandardným LCD displejom, ktoré sú podsvietené LED diódami. Tie síce dokážu ponúknuť vyššiu svietivosť, ale čierna tam nikdy nie je úplne čierna a kontrasty nie sú také vysoké ako pri OLED.

Samozrejme, OLED má nevýhodu, a to možnosť vypaľovania statického obrazu, kde sa samotné pixely môžu vypáliť alebo zmeniť kolorit pri dlhom žiarení v jednej farbe. Je to známe ako Picture Retention, teda časti obrazu ostanú ako tieň na pixeloch. Napríklad sa tak vypaľovalo logo stanice alebo často objavujúce sa grafické prvky zo správ alebo HUD z hier. Bolo to hlavne v začiatkoch OLED technológie, kedy firmy nevedeli, na čo si je potrebné dávať pozor. Teraz už pridávajú rôzne samočistiace funkcie, ktoré sa snažia eliminovať svietenie pixelov rovnakou farbou rôznymi spôsobmi.

Philips tu má tri úrovne nastavení ochrany statického obrazu a aj funkciu vymazania zostatkového obrazu, teda resetovanie pixelov. Funkcia statického obrazu sa orientuje na logá, ktoré vie TV zachytiť a automaticky utlmiť, aby nevypaľovali pixely, viete to aj vypnúť, ak by vás to rušilo.  K tomu TV automaticky robí pixel shifting, teda posúva obraz, aby stále nebol na jednom mieste a niekedy si to všimnete na okrajoch TV, kde sa posunie obraz k jednej alebo druhej strane a zmenší sa okraj.  Zároveň, ak ostanete s TV niekde v menu, po pár minútach sa aktivuje screensaver.

Kúpa OLED je stále na zvážení, ak pozeráte TV dlho, alebo ho mávate zapnutý celý deň a nie ste si istí, či sa nemôže vypáliť. Môžete sa vtedy pozrieť na MiniLED TV, ktorý je vylepšenou LCD LED technológiou a obraz je tam lepší. Philips tam má v rovnakej cene ako tento OLED -  Miniled PML9506 verziu

Čo sa týka samotného obrazu, farby sú veľmi živé, kontrasty vysoké a HDR jasné - či už vo filmoch, alebo hrách. Nakoniec Philips oficiálne uvádza 99% DCI/P3 farebného pásma, čomu aj obraz odpovedá. Dnes už obraz sám osebe veľa neznamená a dôležité je, aké funkcie naň firmy používajú. Philips pri tomto modeli využíva vlastný procesor P5 AI Perfect Picture Engine na čo najlepší obraz s pomocou umelej inteligencie. V procesor na to využíva algoritmus s hĺbkovým učením, pričom pre jeho dáta boli využité neurálne siete a strojové učenie s analýzou miliónov testovacích klipov. Zaisťuje tým veľmi živý obraz.

Nechýba ani mód na hry, pri ktorom sa upravovania obrazu utlmujú pre čo najrýchlejšiu odozvu. Pridáva sa aj odstraňovanie šumu, mpeg artefaktov, ale aj rôzne úpravy pohybu obrazu, kde procesor vie pohyb vylepšiť a zjemniť. Samozrejme, viete nastaviť farby, kontrasty, úrovne HDR a TV má aj senzor vonkajšieho osvetlenia, ktorý automaticky upraví jas obrazu podľa svetla miestnosti.  Nakoniec je zapracovaný aj upscaling obrazu, ktorý dokáže veľmi dobre zvýšiť rozlíšenie 1080p obrazu na 4K.

 

Ambilight

Samotné zadné podsvietenie je štvorstranné a záleží od vás, či si ho zapnete a pri akej príležitosti. Ambilight totiž funguje tak, že akoby opticky rozťahovalo obraz aj mimo obrazovky televízora, čím vytvára ako svetelný efekt, tak znižuje námahu očí.

Môžete ho tak mať úplne vypnuté alebo vybrať štandardné podsvietenie podľa obrazu a LED potom svieti vždy danou farbou na danom okraji monitoru, prípadne si pri vypnutej TV necháte zapnuté len podsvietenie LED diód je na stranách desiatka, na vrchu a spodku okolo 40 a môžu tak vytvoriť rôzne farebné vzory podľa obrazu.  Zároveň viete vybrať štandardný mód, ale aj prirodzený, šport, jasný alebo herný A ak počúvate hudbu, viete si zvoliť tri hudobné motívy, tie budú svietiť a blikať podľa hudby. Ale ak chcete niečo pokojnejšie sú tu aj statické módy, kde je Lounge s príjemnou červenou farbou, voda ponúkne modrú, príroda zas zelenú. Plus je tu režim zástavy, ktorý ponúkne zástavu SR, pre športové zápasy a je tu aj voľne konfigurovateľná farba.

Je tu dostatok možností pre spríjemnenie vášho sledovania filmov alebo hrania, prípadne aj počúvania hudby. Mimochodom, pri počúvaní hudby viete vypnúť čisto obrazovku a nechať si zapnuté ambilight. Samotné podsvietenie je, samozrejme, cez deň menej výrazné, ale večer si to pekne užijete, či už máte zasvietené svetlo v miestnosti, alebo si necháte len zadné podsvietenie televízora.

Dokážete si nastavovať aj detaily podsvietenia a napríklad svetlo aj prispôsobiť farbe steny, aby neboli farebné odtiene skreslené. Ambilight je možné previazať aj s ostatnými Philips prvkami, ako sú Hue žiarovky alebo Wireless WiFi reproduktory. Viete si tak upravovať osvetlenie celej miestnosti pre ešte výraznejšie zážitky.

 

Philips 65'' OLED 806 - plnohodnotný herný OLEDPhilips 65'' OLED 806 - plnohodnotný herný OLEDPhilips 65'' OLED 806 - plnohodnotný herný OLEDPhilips 65'' OLED 806 - plnohodnotný herný OLEDPhilips 65'' OLED 806 - plnohodnotný herný OLEDPhilips 65'' OLED 806 - plnohodnotný herný OLEDPhilips 65'' OLED 806 - plnohodnotný herný OLEDPhilips 65'' OLED 806 - plnohodnotný herný OLEDPhilips 65'' OLED 806 - plnohodnotný herný OLEDPhilips 65'' OLED 806 - plnohodnotný herný OLEDPhilips 65'' OLED 806 - plnohodnotný herný OLEDPhilips 65'' OLED 806 - plnohodnotný herný OLEDPhilips 65'' OLED 806 - plnohodnotný herný OLEDPhilips 65'' OLED 806 - plnohodnotný herný OLEDPhilips 65'' OLED 806 - plnohodnotný herný OLEDPhilips 65'' OLED 806 - plnohodnotný herný OLEDPhilips 65'' OLED 806 - plnohodnotný herný OLEDPhilips 65'' OLED 806 - plnohodnotný herný OLEDPhilips 65'' OLED 806 - plnohodnotný herný OLEDPhilips 65'' OLED 806 - plnohodnotný herný OLED

 

Pripojenie konzol a zariadení

TV má štyri HDMI porty, z toho dva HDMI 2.1 a všetky sú ARC. Ak teda máte dve nové konzoly Xbox Series X alebo S a PS5, rovno využite HDMI 2.1 porty, aby ste mohli ísť na maximum so 4K 120 fps podporou (rovnako do HDMI 2.1 môžete pripojiť PC). Do HDMI 2.0 môžete zapojiť ARC na soundbar, a prípadne Set-top box. 

Xbox sa dal pripojiť bez problémov, TV automaticky rozozná konzolu, vie, že má prepnúť do herného režimu a keďže Xbox podporuje aj ALLM, TV sa vie automaticky prepnúť medzi štandardným a herným módom podľa obsahu na konzole. Teda ak pozeráte na konzole filmy, herný mód nie je potrebný, rovnako je to v menu. 

Philips OLED 806 má prístupné aj VRR / AMD Freesync pri 4K/120Hz, teda veľmi dôležitú funkciu pre plynulé hranie 120 fps hier. Keďže konzoly nestíhajú čistých 120 fps, bez VRR by trhali. Takto idú plynule, respektíve aspoň tak skoky vo framerate nevidieť. VRR je aktívne od 48Hz po 120Hz, pričom Xbox si automaticky dopĺňa snímkovanie, aby bol v potrebnom pásme aj ak je framerate hry nižšie.  Tu je dôležité vedieť, že ak by ste kupovali vyššiu  OLED900 sériu (OLED936 alebo OLED986), tá je orientovaná na kvalitu obrazu a nie hry a tam VRR pri 4K/120Hz nie je pridané.

Xbox Series XS konzoly majú na TV plnú podporu a aj soundbar Philips Fidelio B97 podporuje úplne všetky funkcie, vrátane Dolby Vision pri hrách, aj keď toto kvalitnejšie HDR funguje len do 60Hz (v Dolby Vision gaming sa ešte len 120Hz štandard zavádza). Ak budete chcieť hrať hry s Dolby Vision HDR, musíte v nastaveniach prepnúť 4K/60Hz, inak vám zapne štandardné HDR10. Samotné Dolby Vision má nastaviteľné Dark a Light možnosti a aj Game. Samozrejme, na hry používajte Game nastavenie, ktoré zníži odozvu a nevytvára interpolačné artefakty.

TV ponúkne peknú 15,2ms odozvu pri 60Hz a 6,5ms pri 120Hz. Oproti predchádzajúcim verziám je to pekne vylepšené. Znamená to, že dostanete veľmi rýchlu odozvu pri hraní bez viditeľného oneskorenia. Je to vďaka procesoru P5 AI. TV má aj HDMI-CEC podporu, čo umožňuje TV ovládačom ovládať aj iné zariadenia. Pri Xboxe to však minimálne teraz nefunguje a menu Xboxu nemôžete ovládať, musíte zobrať do rúk gamepad. 

 

Android systém - plus alebo mínus?

Android v TV je na jednej strane plus, na druhej malé mínus. Totiž veľké plus je veľké množstvo aplikácií, kde netreba čakať, kým výrobca preportuje aplikáciu do svojho store. Zároveň tu máte všetky možné video aplikácie, samozrejme, aj Kodi, rôzne sociálne aplikácie a nechýba ani podpora hier. Sú tu aj herné streamovacie aplikácie, ako Steam Link alebo Geforce Now. Nechýba rozsiahla ponuka Android hier. Z tých sa niektoré dajú ovládať rovno TV ovládačom, na iné musíte prepojiť gamepad cez Bluetooth alebo USB.

Čo sa týka výkonu, TV má v sebe MediaTek MT5895, čo je štvorjadrový a dostatočne rýchly procesor pre TV (používa ho aj Sony). Všetko ide plynule, bez trhania a rýchlo. Na menu a rôzne ponuky nikdy nebudete dlho čakať, alebo neuvidíte trhanie. Dokonca aj hry idú prekvapivo dobre. Jediné na čo si treba dávať pozor, je 5GB úložisko v TV. Na bežné aplikácie to stačí, ale väčšie hry tam nezmestíte, viete si však poradiť s externým úložiskom pripojiteľným cez USB. RAM je 3GB, čo postačí bez problémov. 

Menšia nevýhoda Androidu je, že nie je prepojený s TV systémom, a teda základné menu je čisto Android TV s ponukou aplikácií. Nemáte v ponuke rovno zobrazené HDMI zariadenia, teda Xbox, PS alebo ani satelit, prípadne iné pripojené zariadenie. Je to škoda, lebo ani skratky na rýchle prepnutie sa nedajú vytvoriť. Ponuku zdrojov si tak musíte otvárať cez samostatné menu. V ňom už viete vybrať jednotlivé HDMI porty a menu vstupov ponúka aj USB úložisko, nahrávky, je tu aj možnosť prehrať veci cez SimplyShare, alebo z Dropboxu.

Samotné menu konzoly je rozdelené na niekoľko typov nastavení. Máte spomínané menu zdrojov s výberom HDMI a vstupov, je tu menu tlačidlo, ktoré otvorí rozsiahlejšie bočné menu s výberom možností, TV programom, kanálmi a nakoniec Options menu so základnými a rozšírenými nastaveniami. Do tých sa viete dostať aj cez hlavný Android TV výber. Sú tam všetky možnosti nastavenia obrazu, zvuku, pripojenia alebo nastavenia WiFi. 

Philips 65'' OLED 806 - plnohodnotný herný OLED
Philips 65'' OLED 806 - plnohodnotný herný OLED TV má tenučkú OLED obrazovkou doplnenú vyvýšenou časťou s elektronikou a LED diódami.
TV má tenučkú OLED obrazovkou doplnenú vyvýšenou časťou s elektronikou a LED diódami.


Philips 65'' OLED 806 - plnohodnotný herný OLED LED podsvietenie je štvorstranové.
LED podsvietenie je štvorstranové.


Philips 65'' OLED 806 - plnohodnotný herný OLED TV ovládač je v striebornom prevedení s plnou ponukou tlačidiel.
TV ovládač je v striebornom prevedení s plnou ponukou tlačidiel.





 

Ovládač

Samotný ovládač je strieborný, aj keď umelý bez kovových prvkov a s plnou ponukou tlačidiel, Je to klasický štýl ovládačov, ktorý niekomu stále vyhovuje, ale pre moderné ovládanie TV už stačí zjednodušené ovládanie len s D-padom a základnými tlačidlami, ako má Samsung. Tu je stále plná ponuka čísel, tlačidiel na ovládanie videa a dokonca aj teletext tlačidlo. Dnes je väčšina z toho už zbytočná, keďže si všetko viete rýchlo preklikať aj v menu.  

Je tu aj štandardná ponuka tlačidiel rýchleho prístupu do aplikácií kde vybrali služby - Prime Video, Netflix, Rakuten a  vlastnú ponuku má aj Philips. V nej majú vybrané video služby a aj niekoľko malých hier.  Zároveň tu je rovno niekoľko menu tlačidiel, keďže systém spája Android TV (home) a aj menu a nastavenia televízora (Sources, Menu, Options). 

Samotný ovládač je strieborný, aj keď umelý bez kovových prvkov, ale zo spodnej strany je potiahnutý príjemnou Muirhead kožou. Má plnú ponuku tlačidiel, Je to klasický štýl ovládačov, ktorý niekomu stále vyhovuje, ale pre moderné ovládanie TV už stačí zjednodušené ovládanie len s D-padom a základnými tlačidlami, ako má Samsung. Tu je stále plná ponuka čísel, tlačidiel na ovládanie videa a dokonca aj teletext tlačidlo. Dnes je väčšina z toho minimálne používaná, keďže si všetko viete rýchlo preklikať aj v menu. 

Ak by ste nechceli používať ovládač, alebo ho chceli doplniť, Philips má svoju mobilnú aplikáciu TV Remote, ktorá ponúkne všetky potrebné tlačidlá a pridáva rovno aj ovládanie Ambilight podsvietenia, ako aj jeho prepojenie s Hue systémom.

 

Spotreba

V oblasti spotreby sú OLED televízory veľmi priateľské, keďže svieti každý pixel samostatne, spotreba závisí len od toho, aký jasný obraz je, alebo aká je farebnosť. Zároveň záleží aj na tom, aký jas máte nastavený. Ale v zásade tmavé scény vedia ísť až k 50W, väčšinou sa budete pohybovať okolo 80W-120W, ale s maximálnym HDR môžu miestami ísť do 200W. Hlavne ten priemer okolo 80W je veľmi dobrý na 65-palcový TV.  Pre zaujímavosť, zapnutie Ambilight pridáva približne 20W pri maximálnom jase. A ak sa snažíte o čo najmenšiu spotrebu, Philips pridal do menu aj dostatok eko nastavení, ktoré si môžete aktivovať a znížiť odber energie.

 

Zvuk

Zvuk je prekvapivo dobrý, TV ponúka dva stredné 10W reproduktory a basový 30W, umiestnené sú vzadu v strede televízora. Prinášajú v tejto kategórií pekný a čistý zvuk a ak nie ste nároční, budú plne stačiť ako na filmy, tak na hranie a ponúknu dobrý zvuk v každej oblasti, teda vo filmoch, hudbe, hrách. Na druhej strane, ak chcete plnú ponuku zvukov a silné basy, určite si dokúpte soundbar. 

My sme TV rovno skúšali s Philips B97 soundbarom z najvyššej série Fidelio, ktorý je v rovnakej high-endovej kategórii ako OLED807 a veľmi dobre sa dopĺňajú.  Zvuk je parádny a ako pri filmoch, tak pri hrách vás vie veľmi dobre vtiahnuť do sveta, na ktorý sa pozeráte. Ak si raz zahráte strieľačku ako Doom s takýmito basmi, už nebudete chcieť hrať inak. Bližšie sme soundbar rozpísali v samostatnej recenzii.

Philips 65'' OLED 806 - plnohodnotný herný OLED
Philips 65'' OLED 806 - plnohodnotný herný OLED Kvalitný soundbar dokáže TV veľmi pekne obohatiť. My sme testovali Philips Fidelio B97.
Kvalitný soundbar dokáže TV veľmi pekne obohatiť. My sme testovali Philips Fidelio B97.


Philips 65'' OLED 806 - plnohodnotný herný OLED Ukážka podpory v hre, Dolby Atmos, 4K/120 fps s VRR, 10-bitové farby.
Ukážka podpory v hre, Dolby Atmos, 4K/120 fps s VRR, 10-bitové farby.


Philips 65'' OLED 806 - plnohodnotný herný OLED Android TV menu vám ponúkne aplikácie a rovno aj výpis aktuálnych filmov, pripnúť si môžete aj svoje aplikácie, ale, žiaľ, nie HDMI porty.
Android TV menu vám ponúkne aplikácie a rovno aj výpis aktuálnych filmov, pripnúť si môžete aj svoje aplikácie, ale, žiaľ, nie HDMI porty.




 

Jeden z najlepších OLED televízorov

Celkovo je ponuka OLED 806 veľmi dobrá. Prináša vysokú kvalitu obrazu OLED, veľmi dobré farby, zároveň aj 120Hz a všetky potrebné herné funkcie. Android systém ponúka veľa aplikácii a hlavne je tu rýchly. Možno mohlo byť prepínanie HDMI rovno v hlavnej ponuke, ale je to už len detail.

Pridáva sa aj slušný základný zvuk, ale určite ak idete do týchto vyšších sérií TV, kvalitný zvuk cez soundbar je presne to, čo potrebujete ku kvalitnému obrazu. Philips Fidelio B97 je síce drahšia voľba, ale kvalitná ak chcete aj 7.1 možnosť, ale ak by ste radšej niečo mierne lacnejšie ale stále v high-ende, B95 verzia je podobná ponuka v 5.1 prevedení.

V čase písania článku sú ceny za Philips OLED 806 televízor nasledovné:


napísal saver 20.6.2022
Páči sa mi! (+2)
9.5
PHILIPS 65'' OLED 806 - PLNOHODNOTNÝ HERNÝ OLED
+ parádny OLED obraz
+ jedinečné Ambilight podsvietenie
+ rýchly systém s Androidom
+ všetky potrebné aplikácie a tony ďalších
+ plná ponuka herných funkcií, vrátane Dolby Vision pre hry alebo Variable Refresh rate
- Android systém a menu televízora nie sú ideálne poprepajané


Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (1)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Speedlink competition pro extr... (0)
Zdravim, som lama mám otázku.Kúpil som si SpeedLin...
|Mw3 2011 xbox series x multipl... (2)
Čaute, kúpil som si fyzickú kópiu MW3 x360. Hra fu...
|Poľovnícke hry - hunter simula... (6)
je ich viacero,ale v tomto vlákne by som sa chcel ...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19621)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk