CREATIVE STAGE AIR V2

CREATIVE STAGE AIR V2

7.0

Multifunkčný soundbar

Test

Creative ponúka, ako veľké herné soundbary, tak aj menšie kompaktné a prenosné. Stage Air V2 patrí práve k nim. Je nasledovníkom Stage soundbarov, ktoré nejdú do RGB podsvietení a neorientujú sa priamo na hry ako Katana soundbary, ale skôr na multifunkčné využitie.

Stage Air V2 je kompaktný soundbar pod monitory, ktorý ponúka decentný zvuk a možnosť ako prehrávania zvuku z PC, tak napojenia cez Bluetooth napríklad na mobil.

Špecifikácie:

  • Reproduktory: 2.0
  • Výkon 20W
  • USB-C pripojenie na napájanie a zvuk, 3,5mm na zvuk
  • Rozmery: 410 x 94 x 75 mm 
  • Bluetooth: 5.3 verzia
  • Batéria: 2200mAh batéria so 6-hodinovou výdržou

Čakajte základný výkon, základný zvuk, kompaktné rozmery a možnosť pripojenia k prakticky všetkému vďaka 3,5mm jacku, USB-C a Bluetoothu. Môžete ho tak použiť aj ku konzolám vrátane Switchu, k mobilom a, samozrejme, aj k PC. 

Creative Stage Air V2
Creative Stage Air V2 Stage Air V2 ponúkne malý kompaktný soundbar pod monitor alebo k notebooku.
Stage Air V2 ponúkne malý kompaktný soundbar pod monitor alebo k notebooku.


Creative Stage Air V2 Na kvalitu vyhotovania a dizajnu sa nedá sťažovať.
Na kvalitu vyhotovania a dizajnu sa nedá sťažovať.


Creative Stage Air V2 Základné tlačidlá postačia.
Základné tlačidlá postačia.





Dizajnovo ponúka Stage Air klasický dizajn soundbaru, teda natiahnutý reproduktor na približne 40 centimetrov s výškou sedem centimetrov. Pritom predný panel je dierkovaný a skrýva tri reproduktory pre stereo zvuk. Zvyšok je z lesklého plastu a dizajnovo tak pod monitorom pôsobí príjemne a elegantne. Naspodku má dve gumičky, aby neškrabal po stole a ani sa nešmýkal. 

Nečakajte tu veľa portov, je tu len 3,5 mm jack na prepojenie s rôznymi zariadeniami a USB port na nabíjanie a zároveň prepojenie s PC.  Plusom je, že je to rovno USB-C port, a teda už je pripravený na USB-C budúcnosť a nebudete musieť stále hľadať kompatibilný kábel ako pri USB mini zariadeniach. Niektorí výrobcovia ich totiž stále ponúkajú aj v nových zariadeniach.

To je z portov všetko. Nie je tu HDMI ani optický vstup. Nie je to tak soundbar určený primárne k TV, aj keď ak máte Bluetooth v TV, budete ho vedieť prepojiť. Ale nie je to ideálne využitie. Pre TV nie je dostatočne výkonný. Viete ho cez 3,5mm jack pripojiť aj ku konzolám cez prepojenie s gamepadom, ale na PS4, PS5 a zadockovaný Switch môžete ísť aj cez USB.

Z tlačidiel na pravej strane soundbar skrýva gumené tlačidlo na hlasitosť, pričom v strede má power tlačidlo. Pridáva sa samostatné tlačidlo na Bluetooth párovanie. Zároveň z indikátorov tu je len jedna dióda na zapnutie, ktorá má rôzne stavy a farby podľa aktuálnej funkcie. Viac tu už nie je potrebné. Je to dobre navrhnuté na jednoduchosť pre tých, ktorí nepotrebujú plné RGB podsvietenie.

V balení k soundbaru dostanete dva káble, USB-C na USB-A a  kábel s 3,5 mm koncovkami na oboch stranách na prepojenie. Majú 1,2 metra a mali by tak stačiť na bežné použitie. Je to lepšie, ako pri pri prvej verzii Stage Air, kde Creative pridali len polmetrové káble, čo bolo veľmi krátke na reálne využitie. V balení nie je zdroj ani nabíjačka a ak nebudete soundbar pripájať k PC, viete si pomôcť aj nabíjačkou z mobilu, ktorá vám soundbar nabije, respektíve umožní rovno používať a v pozadí sa bude nabíjať.

Soundbar síce funguje na PC cez USB-C, ale Creative naň nemá vlastný softvér a jedinú utilitu ponúka na update firmware. Nakoniec zrejme by sa nemalo ani čo nastavovať, systém vám soundbar zachytí a sám automaticky prepne zvuk. Následne už ovládate len hlasitosť. Pritom ju ovládate rovno v PC,alebo na soundbare obe ovládania budú prepojené so systémom.

Prepojenie s mobilom, je automatické po odpojení USB alebo stlačení párovacieho tlačidla. Soundbar na to má hlasovú notifikáciu, ktorá inštruuje párovanie. Keď už spárujete s mobilom alebo aj s notebookom, môžete soundbar používať aj nepripojený. Fungovať bude rovnako. Čakajte, že pri plnej batérii vydrží okolo 6 hodín. 

Samotný zvuk je čistý a relatívne dobrý. Na svoju veľkosť soundbar ponúka prekvapivo slušné basy, aj keď sa mi zdalo, že trochu nejasné výšky. Hlavne pri hudbe počuť mierne zašumenie pri výškach a nie je to také jasné. Je to obmedzované dvomi širokopásmovými reproduktormi, ktoré sú skôr orientované na basy. Stále však dobrá kvalita na svoju cenu. 

Creative Stage Air V2
Creative Stage Air V2 Soundbar má indikátor len v podobe diódy.
Soundbar má indikátor len v podobe diódy.


Creative Stage Air V2 Pod monitorom bude vyzerať dobre, aj keď záleží na tom, aký stojan monitora máte.
Pod monitorom bude vyzerať dobre, aj keď záleží na tom, aký stojan monitora máte.


Creative Stage Air V2 Soundbar má dva porty - USB-C a 3,5mm jack.
Soundbar má dva porty - USB-C a 3,5mm jack.





Celkovo je Creative Stage Air V2 zaujímavý soundbar, ktorý môžete použiť ako soundbar k PC pod monitor, alebo ho aj odpojiť a zobrať zo sebou na cestu a používať na batérii s tým, že je dobrá možnosť, ako si zlepšiť zvuk z notebooku alebo aj mobilu cez Bluetooth. Pekná vec, aj keď treba rátať, že je dobrá vo svojej 50-eurovej kategórii.

Ak by ste chceli od zvuku viac, musíte ísť do vyšších kategórii soundbarov. Creative má v ponuke Stage V2 soundbar (nie Air) pridáva aj subwoofer a stojí 120 eur, respektíve Katana V2 aj RGB podsvietenie a lepší zvuk, ale tam už zaplatíte cez 200 eur.


napísal saver 11.10.2022
Páči sa mi! (+1)
7.0
CREATIVE STAGE AIR V2
+ USB, 3,5mm a Bluetooth pripojenie
+ kompaktná veľkosť
+ možnosť fungovania ako prenosný soundbar
+ dobrý pomer ceny, výkonu a možností
- slabšie výšky


Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (1)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Speedlink competition pro extr... (0)
Zdravim, som lama mám otázku.Kúpil som si SpeedLin...
|Mw3 2011 xbox series x multipl... (2)
Čaute, kúpil som si fyzickú kópiu MW3 x360. Hra fu...
|Poľovnícke hry - hunter simula... (6)
je ich viacero,ale v tomto vlákne by som sa chcel ...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19660)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk