ALIENWARE 920H - HERNÝ WIRELESS HEADSET

ALIENWARE 920H - HERNÝ WIRELESS HEADSET

8.5

Wireless headset s Dolby Atmos

Test

Alienware už má slušnú ponuku v headsetoch a ďalej ju rozširuje, a to aj headsetom Alienware 920H. Už sme medzičasom recenzovali základný AW310H headset, ale aj stredný AW510H a teraz sa pozrime na najvyššiu, wireless verziu - Alienware 920H.

Alienware 920H zostáva v dizajne aktuálnej série, ale ponúka vyššiu kvalitu, rôzne typy pripojenia, ale aj priestorový zvuk. Za to všetko si však priplatíte. Za 200 eur dostanete:

Špecifikácia:

  • Podpora pripojení: Bluetooth,  2,4 GHz, wired - 3,5 mm jack
  • Podsvietenie: RGB lighting, AlienFX 16.8 Million RGB colors
  • Meniče: 40mm
  • Podpora zvuku: 7.1, Dolby Atmos
  • Farba  Lunar light
  • Frekvencie: 20 - 40000 Hz
  • Odpor 32 Ohm
  • Hlasitosť 117 dB
  • Mikrofón: Boom - Uni-directional  -45 dBV/Pascal -  53 dB
  • Pripojenia: 3,5mm kábel,  USB kábel. USB wireless stick
  • Batéria: 55 hodín na Bluetooth, 30 hodín 2,4Ghz bez LED na polovičnom zvuku.
  • Váha: 300 gramov

Dostanete tak relatívne ľahký headset s rôznymi možnosťami pripojenia. Pridáva sa USB receiver, nabíjací kábel a aj 3,5mm kábel. Keďže je toho veľa, Alienware k tomu dodáva aj vrecko na jednoduchý prenos. Nie je to pevný zipsovací obal, aký dostávajú niektoré outdoorové headsety, ale zas toto je headset primárne určený na hranie. Zároveň však vďaka ANC a batérii ho môžete využiť aj na vonkajšie počúvanie.

Alienware 920H - herný wireless headset
Alienware 920H - herný wireless headset Headset prichádza nabalený s látkovým púzdrom.
Headset prichádza nabalený s látkovým púzdrom.


Alienware 920H - herný wireless headset Headset ponúkne kvalitné materiály s mäkkou penou a jemnou koženkou.
Headset ponúkne kvalitné materiály s mäkkou penou a jemnou koženkou.


Alienware 920H - herný wireless headset Dizajnovo nesklame.
Dizajnovo nesklame.





Z konštrukcie čakajte kvalitu ako materiálov, tak aj vyhotovenia. Ponúkne kombináciu tvrdých a pevných plastov s príjemnou koženkou a mäkkými výplňami. Pričom táto verzia kombinuje štandardné Alienware farby, a teda bielo-šedú a čiernu. Zároveň prináša RGB podsvietenie náušníkov, na ktorých je svietiace Alienware logo, teda hlava mimozemšťana.

Náhlavník ponúkne z jednej strany príjemne zaoblený plast, z druhej jemnú vypchatú koženku, aby vás headset netlačil na hlavu. Je zároveň dostatočne ohybný a dostatočne pevný, aby pevne zaistil headset na ušiach. Plus podľa veľkosti hlavy si môžete aj sami nastaviť, a to vysunutím jednotlivých náušníkov, kde každý sa dá vysunúť približne o štyri centimetre. Malo by to sadnúť na väčšinu hláv bez problémov.

Samotné náušníky majú aj 90-stupňové natáčanie vertikálne a pridáva sa aj malé horizontálne na čo najlepšie nasadenie na uši. Keďže sú pokryté koženkou a majú a pevne plasty naokolo, zaisťuje to aj základné utlmenie  vonkajších zvukov. Aj keď koženka má tú nevýhodu, že sa pod ňou môžu potiť uši, špeciálne v lete. Mäkké výplne dotvárajú pohodlie. 

Mikrofón je tu nasúvací a cez 3,5mm jack, pričom ak chcete aj komunikovať, zapojíte si ho, ak nie, môžete fungovať aj bez neho. Len tu pozor, headset má len jeden 3,5mm vstup a musíte si vybrať či budete používať veľký mikrofón, alebo pôjdete cez kábel, kde je pridaný malý mikrofón na kábli podobný mobilným. Je to zvláštne riešenie.

Alienware 920H - herný wireless headset
Alienware 920H - herný wireless headset Na jednom náušníku je power tlačidlo.
Na jednom náušníku je power tlačidlo.


Alienware 920H - herný wireless headset Na druhom nájdete ANC, mutovanie mikrofónu a aj prepínanie pripojenia.
Na druhom nájdete ANC, mutovanie mikrofónu a aj prepínanie pripojenia.


Alienware 920H - herný wireless headset Na ušiach bude pôsobiť príjemne a nebude ani veľmi ťažký.
Na ušiach bude pôsobiť príjemne a nebude ani veľmi ťažký.





Popri 3,5mm kábli je v balení aj USB kábel, ktorý je USB-C s USB-A koncovkami, keďže v headsete je už moderný USB-C port. Týmto káblom ako nabíjate headset, tak pripojíte k PC na jeho nastavenie. Samotný zvuk sa pripája wireless zvuk cez 2,4Ghz pásmo, pričom v balení je na to pridaný USB-stick, Ten je už rovno s USB-C, aby ste ho ľahko pripojili hocikam, ale má aj USB-A redukciu, ak ešte nemáte v PC nové porty. 

Priamo na headsete nájdete tlačidlo na zapnutie, prepínanie 2,4Ghz a Bluetooth pripojenie, tlmenie mikrofónu a aj zapnutie ANC. Každé zapnutie alebo prepnutie vám hlasom headset okomentuje. ANC nie je veľmi štandardné na herných headsetoch, ale tento je viac multifunkčný a môžete si ho tak zobrať aj von a počúvať hudbu bez väčšieho rušenia. Čakajte však skôr len základné odhlučnenie.

Samotný zvuk headsetu je na svoju triedu veľmi dobrý, nie je to trieda pre audiofilov, ale vyšší herný štandard, ktorému Dolby Atmos pekne pomáha. Bežnému hráčovi nebude nič chýbať. Ponúkne ako slušné priestorové vnímanie, tak kvalitnú reprodukciu ako v hrách, tak aj filmoch a nesklame ani pri hudbe.  Mikrofón je v herných štandardoch, pričom sa s ním dorozumiete so spoluhráčmi, ale veľkú vernosť zvuku v ňom nečakajte.

Headset však nesklame v aplikácii, konkrétne Command Center aplikácii. Tá zhŕňa všetky Alienware nastaviteľné zariadenia a automaticky vám zobrazí podporu aj pre pripojený headset. Ale stále je to neprehľadné a konkrétne pri tomto headsete aj väčšinou nefungujúce. Síce ponúklo zmeny farieb nasvietenia, ale to je všetko, čo mi fungovalo. Odklik na stiahnutie updatu nešiel (ale dá sa stiahnuť priamo zo stránky Dellu) a rovnako nejde odklik na stiahnutie Dolby Atmos pluginu pre priestorový zvuk. Tam len odkáže na neexistujúcu store položku. Musíte tiež stiahnuť ručne. Je škoda, že si na to firma nedáva pozor. Zároveň, keďže je tu Dolby Atmos, zrušili nastavenie zvuku priamo v ich aplikácii a musíte tak nastavovať priamo cez Dolby. Nie je to problém, ale je to teraz viac rozhádzané ako pri nižších headsetoch. 

Alienware 920H - herný wireless headset
Alienware 920H - herný wireless headset Na headsete si môžete nastaviť farbu podsvietenia loga, respektíve aj svetelné efekty.
Na headsete si môžete nastaviť farbu podsvietenia loga, respektíve aj svetelné efekty.


Alienware 920H - herný wireless headset Alienware aplikácia umožní len nastaviť farbu alebo efekt svetla, na detailnejšie nastavenia vás odkáže na Dolby aplikáciu.
Alienware aplikácia umožní len nastaviť farbu alebo efekt svetla, na detailnejšie nastavenia vás odkáže na Dolby aplikáciu.


Alienware 920H - herný wireless headset V Dolby aplikácii si môžete nastaviť rôzne prístupy k priestorovému zvuku, ako aj vytvoriť vlastný profil s ekvalizérom.
V Dolby aplikácii si môžete nastaviť rôzne prístupy k priestorovému zvuku, ako aj vytvoriť vlastný profil s ekvalizérom.





Celkovo tu ponúka Alienware kvalitný headset vo vyššej kategórii herného zvuku a aj s high-endovými funkciami ako Dolby Atmos. Plus sami si vyberiete, ako headset pripojíte, či už cez 3,5mm pripojenie, Bluetooth, alebo 2,4 GHz. Fungovať tak bude so všetkým a keďže má aj ANC, viete si intenzívnejšie odrušiť všetky možné ruchy. ANC tu síce nie je silné, ale môže pomôcť. 


napísal saver 19.10.2022
Páči sa mi! (+1)
8.5
ALIENWARE 920H - HERNÝ WIRELESS HEADSET
+ pôsobivý zvuk
+ pevné vyhotovenie
+ veľmi pohodlné nosenie
+ možnosť rôznych pripojení cez wifi, Bluetooth alebo 3,5mm jack
+ Dolby Atmos podpora
- mikrofón a 3,5mm pripojenie majú len jeden port
- problematická Command Center aplikácia


Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Vetráky: pripojenie 3-pin 5v a... (10)
čafte, mám staručký pc 2017/18 (Z270-i7-7700k) nak...
|Jedi survivor (2)
prosím, v akom case príde survivor do gamepass? je...
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (8)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (1)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Svet, ukrajina, vojny ... (20015)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk