GENESIS NITRO 890

GENESIS NITRO 890

9.0

Pre pohodlné hranie

Ak hľadáte kvalitné herné kreslo, práve sme otestovali Genesis Nitro 890, elegantné kreslo pre tých, ktorí chcú pohodlie, ale zároveň chcú niečo viac štandardné a nie doslova herné kreslo. 

Genesis Nitro 890 sa zaraďuje do takmer najvyššej ponuky firmy, kde ešte vyššie majú už len Nitro 950, ktoré je kožené aj s brzdami na kolieska. Oproti tomu nižšie Nitro 650 je už viac štandardné herné kreslo zo strednej triedy. Ale ak chcete látkové a nechcete vankúš pod chrbtom, toto môže byť zaujímavá voľba. Namiesto vankúša má totiž mechanizmus na nastavenie bedrovej opierky.

Špecifikácia

  • Výrobca: Genesis
  • Farba: čierno-červená
  • Nosnosť: 150 kg
  • Možnosti: sklopenie operadla (160 stupňov), vytláčacia bedrová opierka, vankúš pod hlavu 
  • Poťah: látkový, eko koža
  • Konštrukcia: kovová, plastová
  • Výška stoličky: 125 - 131 cm
Dostanete tak kreslo s príjemným látkovým poťahom, mäkkou výplňou, kvalitnými kolieskami a, samozrejme, aj sklápaním. Vankúšik tu nájdete len na hlavu, keďže bedrá a chrbát majú zapracovaný vysúvací mechanizmus.
 
Genesis Nitro 890
Genesis Nitro 890 Genesis Nitro 890 nie je štandardné herné kreslo, je vytvorené pre pohodlie.
Genesis Nitro 890 nie je štandardné herné kreslo, je vytvorené pre pohodlie.


Genesis Nitro 890 Kreslo ponúka kombináciu dvoch látiek na akurátne tvrdej výstelke.
Kreslo ponúka kombináciu dvoch látiek na akurátne tvrdej výstelke.


Genesis Nitro 890 Kreslo má jeden vankúšik
Kreslo má jeden vankúšik





 

Ak nekupujete kreslá, tak vedzte, že prichádzajú rozobrané a pri Genesis to nie je inak. Aj keď netreba sa skladania báť. Síce niektoré sa skladajú ťažšie a miestami je potrebné úplne presne vyrovnávať diely a výrazne tlačiť, aby ste trafili skrutky, ale pri Genesis to bolo bezproblémové. Ak to poznáte, tak najčastejšie býva problémové uchytenie operadla o sedadlo, kde sú úchyty, ktoré je potrebné presne napasovať. Ostatné len jednoducho nasuniete alebo doskrutkujete.

Samotná konštrukcia kresla v tomto prípade kombinuje tvrdé plasty a oceľ, kde spodná hviezdica je práve z plastu a je príjemná na opretie nôh aj s malými výstupkami.  Kolieska sú pogumované s veľmi dobrou pohyblivosťou aj na koberci a zároveň sú tiché aj na podlahe. Plus ani nefarbia a neničia podlahu, čo je dôležité, ak nemáte pod kreslom žiadnu podložku.

Uchytenie sedadla je masívne oceľové, ktoré je viac-menej štandardné a podobné pri väčšine vyšších verzií sedačiek (konkrétne je to frog mechanizmus). Teda má dve rúčky, jednu na zvyšovanie výšky sedadla, druhú na uvoľnenie hojdania. Hojdanie je prekvapivo pevné, síce ho môžete regulovať na spodnej časti, stále bude dosť pevné. Minimálne pri začiatkoch používania.. Na pravej strane má následne sedadlo aj páku na zvýšenie sklopenia operadla. Viete si operadlo zložiť na 160 stupňov a napríklad tak pohodlne sledovať filmy alebo miestne diskusie. Systém má západky a viete si nastaviť ľubovoľný uhol.

 

Genesis Nitro 890
Genesis Nitro 890 Mechanizmus kresla je oceľový a masívny.
Mechanizmus kresla je oceľový a masívny.


Genesis Nitro 890 Koliesa sú pogumované s ľahkým posunom.
Koliesa sú pogumované s ľahkým posunom.


Genesis Nitro 890 Toto všetko dostanete v krabici.
Toto všetko dostanete v krabici.





 

Posledným mechanizmom je vysúvanie bedrovej opierky. Tá tu nie je vankúšová, ale zadná operadlová časť sa v mieste bedier vysúva. Používa na to podobný mechanizmus ako v aute, a teda na pravej strane máte otočný úchop, ktorý vám vysunie alebo zasunie opierku. Podľa toho ako vám to vyhovuje, tak vám bedrá vytlačí. Hlavne záleží, ako radi sedávate a aj akú máte chrbticu a aj krk, aby ste si pohodlne vedeli oprieť aj hlavu.

Plus nakoniec, samozrejme, nechýba otáčanie kresla a nastaviteľné podrúčky. Tie sú pogumované a príjemné. Podrúčky si viete nastaviť výškovo a aj si ich natočiť do troch uhlov podľa toho, ako si potrebujete oprieť ruky, alebo nastaviť tak, aby vám nezavadzali. Osobne ich pri sedení za stolom ani nemám ako využíva,ť keďže ruky mám na stole, ale pri rozvalení sa a pozeraní filmov sa dá o niektorú oprieť. 

Samotný povrch je veľmi kvalitný a ponúka dva typy látok, jedna je eko koža, ktorá lemuje hlavnú plochu po bokoch, druhá, na ktorej sedíte a o ktorú sa opierate, je štandardná pretkávaná a prevzdušnená látka. Obe sú príjemné a hlavne majú dostatočne mäkkú výplň. Sedí sa tak veľmi dobre a pohodlne. Zároveň niektorým bude vyhovovať, že je tu látka a nie koža, keďže v lete sa na koži výrazne spotíte. Tu to budete mať dostatočne prevzdušnené.

 

 

Čo vám na kresle môže chýbať, sú postranné časti na podopretie, respektíve vedenie tela. Respektíve sú tu, ale ani na sedacej časti ani na opierke nie sú také výrazné, že by ste ich registrovali a sú skôr len dizajnové. Na chrbte je nad nimi vysunutá opierka a tak sú mimo dosah, na podsedáku majú len pár centimetrov. Je to kreslo pre tých, ktorí sa aj radi rozvalia a nechcú, aby ich niečo obmedzovalo. Nakoniec to naznačuje aj 56cm šírka podsedáka.

Zároveň, čo je dôležité, je to väčšia stolička a vhodná pre výšku od 170cm do 200cm,  do váhy 150kg, keďže to je maximálna nosnosť. Výška je dôležitá ako pre nastavenie chrbtovej časti, tak malého vankúšika, ktorý by ste pri nižšej výške nemali dobre nastavený. Nedá sa totiž stiahnuť výrazne vyššie. Osobne by som povedal, že pri 170 cm mi to je akurát. Aj keď pri rozvalení mi niekedy vadí, že vankúš sa nedá dať nižšie. Vtedy som ho dal dole a len som si ho umiestnil, kde som potreboval.Pri tejto výške sú aj v akurátnej výške nohy a pri 170cm výške sú nohy plne na zemi. Je dôležité, aby boli celé opreté. Teda len v prípade, že sedíte predpisovo a nie vyvalení šikmo s nohami na PC alebo subwooferi. 

 

Genesis Nitro 890
Genesis Nitro 890 Zo zadu čakajte jednoduchý decentný tvar.
Zo zadu čakajte jednoduchý decentný tvar.


Genesis Nitro 890 Namiesto bedrového vankúša je tu mechanizmus na formovanie opierky.
Namiesto bedrového vankúša je tu mechanizmus na formovanie opierky.


Genesis Nitro 890 Podrúčky sú plne nastaviteľné.
Podrúčky sú plne nastaviteľné.





 

Celkovo je Genesis Nitro 890 kvalitné herné kreslo, ktoré ulahodí tým, ktorí nechcú štandardné herné dizajny ani veľké opierky na vedenie tela alebo vankúš za chrbtom. Pridané je tu dobre riešené vysúvanie bedrovej opierky, malý vankúš pod hlavu a celkovo je to pre tých, ktorí chcú mať priestor a zároveň aj pohodlie. Nechýba plná nastaviteľnosť, dobrá pohyblivosť a kvalitné látky.


napísal saver 6.3.2023
Páči sa mi! (+1)
9.0
GENESIS NITRO 890
+ kvalitné a pohodlné materiály
+ operadlo s výsuvným systémom na bedrá
+ dobrá pohyblivosť
- len jemne vyvýšené okraje podsedáka a operadla


Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Vetráky: pripojenie 3-pin 5v a... (13)
čafte, mám staručký pc 2017/18 (Z270-i7-7700k) nak...
|Jedi survivor (2)
prosím, v akom case príde survivor do gamepass? je...
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (8)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (2)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19962)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk