SAMSUNG GALAXY BUDS FE

SAMSUNG GALAXY BUDS FE

8.5

Nové Buds v odľahčenej FE verzii

Test

Samsung pokračuje vo svojej populárnej FE sérii zariadení a teraz ju ešte rozširuje. Pôvodne začal len s mobilmi, ale už to rozšíril aj na tablety a na slúchadlá. Popri Galaxy S23 FE mobile teraz predstavil aj dva Galaxy Tab S9 FE tablety a aj nové Galaxy Buds FE slúchadlá.

Galaxy Buds FE tu teraz máme a sú podobne ako ostatné zariadenia, lacnejšie a orezané slúchadlá vyšších Budsov. Funkciami však nezaostávajú a za 100 eur môžete dostať prekvapivo slušné štuple. Sú o 30 eur lacnejšie ako Buds 2 a o 50 eur lacnejšie ako Buds Live.

Špecifikácie:

  • Typ: Štupľový headset
  • Pripojenie: Bluetooth 5.2
  • Mikrofóny: Jeden vnútorný, dva vonkajšie
  • Funkcie: mikrofón, ANC, 
  • Výdrž batérie: 30 hodín
  • Váha: 40 gramov
  • Vodeodolnosť: IPX2
  • Farba: Čierna a Biela

Dostanete tak ľahké, ergonomicky tvarované slúchadlá s plnou ponukou funkcii, sériou mikrofónov, kvalitným zvukom. Možno nebudú až také vyleštené ako vyššie verzie.

Samsung Galaxy Buds FE
Samsung Galaxy Buds FE Budsy FE prichádzajú s krabičkou na nabíjanie
Budsy FE prichádzajú s krabičkou na nabíjanie


Samsung Galaxy Buds FE Štandardná krabička má vlastnú batériu a nabíja budsy.
Štandardná krabička má vlastnú batériu a nabíja budsy.


Samsung Galaxy Buds FE Budsy prichádzajú so štyrmi náhradnými násadami do uší, v dvoch veľkostiach a aj s gumičkami, ktoré sa dávajú okolo budsov.
Budsy prichádzajú so štyrmi náhradnými násadami do uší, v dvoch veľkostiach a aj s gumičkami, ktoré sa dávajú okolo budsov.





Dizajn

Samotný dizajn je tu upravený oproti pôvodným budsom, je zjednodušený s cieľom ponúknuť nižšiu cenu, ale nevyhnutne to nevadí. Zatiaľ čo Buds 2 a aj Live sú čisté a zaoblené, vo FE verzii je viditeľne oddelená časť od zvyšku a nevyhnutne to nie je zle. Minimálne vám tam prst dobre zapadne. 

Základ s gumičkami je štandardný, tam veľké zmeny nečakajte, ale novinkou je tu gumička krížom cez stred budsu. Tá zaisťuje pevnejšie uchytenie, keďže gumička má výčnelok, ktorý sa vám zachytí pod kraj ucha. Ak by vám to vadilo, viete si gumičku vymeniť za tenkú bez výčnelku. K tomu sú v balení tri páry gumičkových násad, ktoré sa zasúvajú do ucha a môžete si vybrať väčšie alebo menšie podľa toho, ktoré vám lepšie sadnú.

Budsy majú štandardné dotykové napájanie a tak zvnútra vidíte dva kontakty, ktoré sa aktivujú keď slúchadlá vložíte do nabíjacej krabičky. Magneticky sa v nej sami uložia a budú sa nabíjať. Samotné budsy vydržia fungovať okolo 6 hodín s tým, že v krabičke je ďalších okolo 23 hodín nabíjania. Plus - mínus hodina, záleží na tom, či máte zapnuté ANC.  Krabička sa nabíja len cez USB-C nemá wireless nabíjanie, čo je časť na ktorej sa znížila cena.

Zároveň má každé slúchadlo ako reproduktor, tak tri mikrofóny, dva sú zvonku, jeden zvnútra, na jednej strane tak fungujú na eliminovanie vonkajšieho zvuku cez ANC, na druhej ako mikrofón pri hovoroch. Ten je decentný a vie dobre odfiltrovať váš hlas od iných zvukov. 

Samotný zvuk je veľmi dobrý, nie je orezaný v dolnej ani hornej časti pásma. Decentné sú aj basy a skutočne sa v tejto cenovej kategórii nie je na čo sťažovať.  Rovnako aj veľmi dobre tlmí vonkajšie zvuky, ak si zapnete ANC.

Samsung Galaxy Buds FE
Samsung Galaxy Buds FE Vyčievajúce gumičky zaistia, aby budsy lepšie držali, ak by vám nesedeli, môžete ich vymeniť za ploché
Vyčievajúce gumičky zaistia, aby budsy lepšie držali, ak by vám nesedeli, môžete ich vymeniť za ploché


Samsung Galaxy Buds FE V ušiach budú držať dobre.
V ušiach budú držať dobre.


Samsung Galaxy Buds FE Nabíjanie krabičky je káblové cez USB-C, bez možnosti wireless nabíjania.
Nabíjanie krabičky je káblové cez USB-C, bez možnosti wireless nabíjania.





Funkcie

Čo sa týka funkcií, okrem ANC tu má Samsung aj svoju autoswitch funkciu, ktorá vám vie slúchadlá jednoducho prepínať medzi mobilom, tabletom alebo aj TV. 

Slúchadlá fungujú cez pripojenie cez aplikáciu Galaxy Wearable, do ktorej sa registrujú aj hodinky, náramky a ďalšie zariadenia Samsungu. Budsy FE tu majú vlastný profil s vlastnými nastaveniami. Viete si nastaviť typ ANC, teda potlačenia hluku, zapnúť alebo vypnúť dotykové ovládanie a aj možnosti dotykov, nastaviť ekvalizér a pridaný je aj experimentálny herný režim. 

Cez aplikáciu si ich viete aj prezvoniť a tak vyhľadať, ale ak by ste nevedeli kde sú a máte nainštalovanú Smartthings aplikáciu, tá vám ich poslednú známu lokalitu ukáže na mape.  Dokonca ak ich stratíte, alebo ak jeden bude ďalej od vás, aplikácia vám pošle notifikáciu. Viete ich aj vyhľadať hľadaním na blízku, kde vás mobil bude navigovať a ukazovať vzdialenosť. Nakoniec tak ako vyhľadáva SmartTag.

Čo oproti vyšším Budsom tieto štuple nemajú, je spomínané wireless nabíjanie, nie je tu ani 360-stupňové spatial audio, Conversation Mode, Voice Detect.

Samsung Galaxy Buds FE

Nastavenia sú štandardné, viete si nastaviť režimy, ovládanie a aj rôzne detaily.
Samsung Galaxy Buds FE

V nastaveniach nájdete aj ekvalitzér, čítanie, budenie, a aj herný režim.
Samsung Galaxy Buds FE

Detaily zvuku si viete nastaviť cez evkalizér

V Samsung Galaxy Buds FE dostanete decentné slúchadlá so všetkými základnými funkciami a dokonca aj vylepšené. Minimálne v systéme uchytenia vďaka dodatočným gumičkám sú stabilnejšie a budú lepšie držať aj pri športe. Zároveň majú aj dobré ANC a poteší nižšia cena.


napísal saver 13.11.2023
Páči sa mi! (+1)
8.5
SAMSUNG GALAXY BUDS FE
+ dobrý pomer ceny a ponuky
+ pevne držia v uchu
+ vysoká filtrácia ruchu
+ kvalitný zvuk aj so slušnými basmi
- len základná vodeodolnosť
- nečakajte wireless nabíjanie a niekoľko ďalších funkcií vyšších Buds verzií


Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Vetráky: pripojenie 3-pin 5v a... (13)
čafte, mám staručký pc 2017/18 (Z270-i7-7700k) nak...
|Jedi survivor (2)
prosím, v akom case príde survivor do gamepass? je...
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (9)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (2)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Svet, ukrajina, vojny ... (20065)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk