UPERFECT UGAME K118 - PRENOSNÝ HERNÝ MONITOR

UPERFECT UGAME K118 - PRENOSNÝ HERNÝ MONITOR

9.0

Chcete kompaktný monitor?

Test

Novým trendom v monitoroch sa stávajú malé prenosné monitory. Tie už má ako Asus, tak aj niektoré ďalšie firmy. Širokú ponuku už má aj firma Uperfect, od ktorej máme teraz jej nový 18" prenosný monitor. Konkrétne táto firma sa čisto na tento štýl monitorov orientuje, má menšie, väčšie, ale aj dvojité alebo aj monitory s klávesnicou, ku ktorým si len pripojíte mobil a máte notebook. 

Presnejšie takéto monitory viete pekne využiť napríklad na prenos s konzolou, ak idete niekam preč a chcete niečo spratnejšie. Veľmi dobre napríklad padnú k Xbox Series S, ale aj k väčším konzolám, keďže zaberú len málo miesta. Zároveň ak necestujete, viete ich použiť ako doplnkový monitor či už k PC, alebo notebooku. A, samozrejme, viete ich prepojiť aj s mobilom a pozrieť si na ňom videá na väčšej obrazovke, alebo aj použijete celý systém ako napríklad Samsung má Dex. Využití je dostatok a zrejme sa tento segment rozvíja, keďže ďalšie podobné monitory prichádzajú.

My sme mali na test  UGame K118 verziu a jej špecifikácie sú:

  • Obrazovka: 18" IPS displej
  • Rozlíšenie: 2560*1600 - 144Hz, 16:10
  • Uhol sledovania: 178°
  • Kontrast: 1000:1
  • Jas: 300cd/m2
  • Farebná škála: 100% DCI-P3
  • Spotreba: 12W
  • Funkcie: HDR, FreeSync
  • Zvuk: stereo reproduktory 1W
  • Veľkosť: 420 × 259 × 12 mm 
  • Váha: 1.04 kg 
  • Porty: 2x USB-C káble a MiniHDMI na HDMI kábel, plus 30W charger
  • Uchytenie: Vesa, magnetický cover
  • Cena: 279 dolárov

Dostanete tak 18-palcový, dostatočne veľký, ale zároveň kompaktný a ľahký displej. Zároveň aj s kvalitným obrazom a aj dostatočným jasom. Síce je tu aj HDR, ale od toho veľa nečakajte.

Uperfect UGame K118 - prenosný herný monitor
Uperfect UGame K118 - prenosný herný monitor 18-palcový prenosný monitor
18-palcový prenosný monitor


Uperfect UGame K118 - prenosný herný monitor Monitor príde s obalom, zdrojom a sériou káblov
Monitor príde s obalom, zdrojom a sériou káblov


Uperfect UGame K118 - prenosný herný monitor Ponúkne pevný kovový obal so sériou portov na boku
Ponúkne pevný kovový obal so sériou portov na boku





Monitor ponúka veľmi kompaktný malý formát, na hrúbku má len 12 mm a prakticky tak vyzerá ako väčší tablet. Aj keď nečakajte tu tabletové vyhotovenie ani vlastnú batériu. Je to monitorový štýl dizajnu, kde zaujímavo siahlo Uperfect po kovovom vyhotovení. Nie je to tak dizajnový skvost, ale stále na dotyk kvalitné a pevné vyhotovenie. 

S monitorom prichádza aj magnetický obal v štýle tabletových obalov, ktorý vďaka kovovému telu dokáže obrazovku udržať v rôznych polohách. Presnejšie obal má dva zárezy, podľa ktorých si môžete zvoliť uhol uloženia obrazovky. Viete tak zafixovať monitor pevne, ale zároveň keďže monitor je ľahký, nevyhnutne nemusíte používať dané zárezy a dá sa dať aj kolmejšie. K tomu má monitor aj Vesa úchyty vzadu a viete si ho pripojiť aj na kompatibilný stojan alebo držiak. Výrobcovia z Uperfect predávajú aj čisto kovovú podperu  alebo aj stojan s držiakom, ak by ste potrebovali.

Vzadu sú pritom len úchyty, nie je tam žiadny port ani napájanie, všetko je presunuté na hranu monitoru. Možno škoda, že úchyt nechali výrobcovia z Uperfect taký odokrytý vzadu, tak vidíte len dierky a skrutky. Nevadí to, keďže odtiaľ sa na monitor nepozeráte, ale je to taký malý detail, ktorý by sa dal dotiahnuť.

Uperfect UGame K118 - prenosný herný monitor
Uperfect UGame K118 - prenosný herný monitor Veľkostne vyzerá ako väčší tablet.
Veľkostne vyzerá ako väčší tablet.


Uperfect UGame K118 - prenosný herný monitor Obraz je veľmi pekný s intenzívnymi farbami.
Obraz je veľmi pekný s intenzívnymi farbami.


Uperfect UGame K118 - prenosný herný monitor Samotný obal slúži ako stojan, na ktorom si monitor viete zafixovať do viacerých polôh
Samotný obal slúži ako stojan, na ktorom si monitor viete zafixovať do viacerých polôh





Čo sa týka portov, monitor ich má v ľavom dolnom rohu, kde nájdete 3,5mm jack na výstup na zvuk, dva USB-C type C a jeden mini HDMI port. Pridáva sa aj tlačidlo, ktorým môžete regulovať zvuk, ale aj vstúpiť do menu a ovládať ho. Pritom monitor nemá samostatné napájanie a napája sa cez jeden z dvoch USB-C portov.

Štandardne môžete monitor napájať tak ako mobily a teda cez USB nabíjačku, pridaná je 30W, ale môžete použiť aj hociktorú z mobilu, akú máte poruke. Len musí mať nad 12W.  Monitor pritom viete nabíjať aj rovno počas prenosu obrazu, ak ho napájate cez USB-C napríklad z notebooku, ak nie, tak jedným USB-C zapojíte obraz, druhým napájanie. Samozrejme, z PC alebo konzol viete monitor napojiť štandardne cez HDMI kábel. Je tu síce mini HDMI, ale kábel je rovno priložený k monitoru, a tak ho nemusíte kupovať. Mimochodom, keďže sú káble na boku, môžu dosť trčať, ideálne sú tak rovno 90-stupňové koncovky, aby vám káble išli dozadu. Uperfect tam má aj 180-stupňový adaptér na HDMI

Samotná obrazovka je tu 18" IPS s pekným 2560*1600px (16:10) rozlíšením a aj dostatočným 144Hz refreshom.  Dostanete tak doslova herný prenosný monitor so parametrami, ako sa patrí. Obraz bude vďaka rozlíšeniu ostrý a 1600p na 18" vyzerá veľmi ostro a zároveň vďaka refreshu bude odozva veľmi rýchla.  K tomu obrazovka má  100% DCI-P3, čiže ponúka aj plnú farebnosť a veľmi jasné a intenzívne farby. Kontrast je štandardných 1000:1 a 300 nitové podsvietenie je bezproblémové na vnútorné použitie. Síce podporujú aj HDR, ale nedalo sa mi nadefinovať dostatočne uspokojivo.

Uperfect UGame K118 - prenosný herný monitor
Uperfect UGame K118 - prenosný herný monitor Napájanie je riešené cez USB-C, obraz môžete zapojiť ako cez USB-C tak mini HDMI
Napájanie je riešené cez USB-C, obraz môžete zapojiť ako cez USB-C tak mini HDMI


Uperfect UGame K118 - prenosný herný monitor Monitor má aj svoje štandardné menu.
Monitor má aj svoje štandardné menu.


Uperfect UGame K118 - prenosný herný monitor Konzoly vám pôjdu v 1440p a 120Hz
Konzoly vám pôjdu v 1440p a 120Hz





Pripájanie zariadení k obrazovke je bezproblémové. PC vám ho automaticky zachytí, identifikuje a nahodí obraz ako pri bežných monitoroch. Rovnako ho dobre deteguje aj konzola a Xbox rovno nastavil 1440p rozlíšenie (hore a dole bude čierny pás keďže monitor je 1600p). Bez problémov išiel pripojiť aj mobil, konkrétne Galaxy mobil, ktorý rovno na monitore spustil svoj Dex desktop a dá sa tak fungovať ako na štandardnom desktope. Len musíte ísť cez USB HUB, aby ste si mohli pripojiť klávesnicu a myš a nemuseli všetko ťukať a ovládať na mobile.  

Monitor má svoje interné menu, podobné ako pri veľkých monitoroch. Aktivujete ho stlačením páčky na reguláciu zvuku a následne ho stláčaním a pohybom páčky hore a dole ovládate. Je tu možnosť výberu vstupu, kde máte možnosť zapnúť automatické vyhľadávanie alebo prepínať, ak máte zapojené dva vstupy. 

Monitor má v menu aj možnosť rotácie obrazu, ak by ste si ho chceli dať na výšku (k PC sa dobre hodí na výšku, ak chcete vyšší úzky monitor len na chat - či už na Discord, alebo Twitch) Je tu aj možnosť vynúteného zapnutia alebo vypnutie HDR, alebo pomeru strán ak ich nechcete nechať detegovať automaticky.  Nechýba prepnutie farebnej škály, nastavenie farebnosti, jasu, kontrastu alebo aj freesyncu. Je tu celá základná ponuka.  

Uperfect UGame K118 - prenosný herný monitor
Uperfect UGame K118 - prenosný herný monitor Obraz bude pri hrách tiež veľmi pekný a samozrejme odozva rýchla.
Obraz bude pri hrách tiež veľmi pekný a samozrejme odozva rýchla.


Uperfect UGame K118 - prenosný herný monitor Monitor si môžete zapojiť k PC ako doplnkovú obrazovku.
Monitor si môžete zapojiť k PC ako doplnkovú obrazovku.


Uperfect UGame K118 - prenosný herný monitor Funguje aj s mobilom, ak si z neho chcete spraviť desktop (pri Samsung Galaxy mobiloch)
Funguje aj s mobilom, ak si z neho chcete spraviť desktop (pri Samsung Galaxy mobiloch)




Celkovo je UGame K118 kompaktný, ľahko prenosný monitor s kvalitným obrazom. Ak napríklad hľadáte niečo na jednoduchý prenos ku konzole, prípadne doplnkový monitor k notebooku alebo aj k mobilu. Všetko tu funguje veľmi dobre, je to pekné minimalistické a dobre riešené. 


napísal saver 12.1.2024
Páči sa mi! (+2)
9.0
UPERFECT UGAME K118 - PRENOSNÝ HERNÝ MONITOR
+ kvalitný obraz, sýte a intenzívne farby
+ rovno 1600p/144Hz rozlíšenie
+ možnosť napojenia k PC, konzolám, ale aj k mobilom
- niektoré konštrukčné prvky mohli byť viac dotiahnuté


Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Dragons dogma 2 (0)
Zdravim, mam otazku ohladne DG2 a to ze ako mam pa...
|Metro séria (6)
Chcem sa len opýtať pre zaujímavosť Metro hry sú u...
|Vetráky: pripojenie 3-pin 5v a... (13)
čafte, mám staručký pc 2017/18 (Z270-i7-7700k) nak...
|Jedi survivor (2)
prosím, v akom case príde survivor do gamepass? je...
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Svet, ukrajina, vojny ... (20206)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk