CREATIVE PEBBLE X PLUS

CREATIVE PEBBLE X PLUS

9.0

Kvalitný 2.1 zvukový systém od Creative

Test

Creative pokračuje v sérii svojich reproduktorov Pebble. Tie už sa prvýkrát objavili pred niekoľkými rokmi a firma v nich priniesla sympatické malé okrúhle reproduktory. Zatiaľ čo pôvodne boli len samostatné, neskôr prišli s vylepšeniami a pridal sa aj subwoofer alebo podsvietenie. Teraz Pebble X prechádzajú do úplne novej verzie.

Nová verzia prináša väčšie reproduktory, kvalitnejší zvuk, pridáva RGB podsvietenie a podľa verzie prichádza buď bez subwooferu, alebo s ním. Základná verzia Pebble X má len samotné reproduktory, Pebble X Plus má aj subwoofer. Ten pritom nie je veľký a je skôr vo veľkosti bežných reproduktorov. Bude tak spratný a dobre umiestniteľný. A síce je menší, stále však prináša spolu s reproduktormi pôsobivý zvuk. 

Špecifikácia:

  • Konfigurácia: 2.1 reproduktory
  • Drivery: 2,75"
  • Výkon:  60W peak, 30W RMS (s plným napájaním)
  • Napájanie: cez USB-C priamo z PC, plus doplnkové USB-C 
  • Podsvietenie: RGB nastaviteľné
  • Porty: 3,5mm, 2xUSB-C, porty na mikrofón + headset
  • Wireless pripojenie: Bluetooth 5.3
  • Rozmery reproduktorov: 13,92 x 13,65 x 13,18 cm
  • Rozmery subwoofera: 15,6 x 15,64 x 15,85 cm

Dostanete tak stále dobre spratné reproduktory s peknou ponukou možnosti pripojení a pre tých, ktorí chcú, aj s RGB podsvietením.

Creative Pebble X Plus
Creative Pebble X Plus Nové Pebble reproduktory prichádzajú aj vo verzii s malým subwooferom
Nové Pebble reproduktory prichádzajú aj vo verzii s malým subwooferom


Creative Pebble X Plus Subwoofer je síce menší, ale má rovno tri reproduktory.
Subwoofer je síce menší, ale má rovno tri reproduktory.


Creative Pebble X Plus Pripojenie kombinuje 3.5mm jack, USB-C a pridáva sa aj bluetooth
Pripojenie kombinuje 3.5mm jack, USB-C a pridáva sa aj bluetooth





Dizajnovo čakajte matné čierne vyhotovenie reproduktorov z tvrdého plastu. Sú okrúhle, takmer guľovité, pričom ich zdobia zlaté drivery. Tie teraz sú teraz väčšie a z 2,25" boli zväčšené na 2,75".  Zároveň aj celé reproduktory boli zväčšené, a to z 12cm na približne 14 cm. K tomu rátajte, že sú natočené na 45-stupňov, čo Creative vybralo ako najlepší uhol pre počúvanie zvuku pri PC.

Novinkou v Pebble je teraz pridané RGB podsvietenie. To je teraz dynamické a modifikovateľné a je rozmiestnené bokoch reproduktorov. Pričom jeho dizajnové prevedenie je trochu otázne. Bude na vás, či sa vám bude páčiť, alebo nie. Osobne sa mi zdalo trochu retro a radšej som ho vypol. Viac sa mi páčilo subtilnejšie podsvietenie, ktoré bolo v podstavci Pebble Pro. Teraz to vyzerá, akoby ho chceli viac orientovať na RGB hráčov.

Čo sa týka prepojení, reproduktory sú medzi sebou napevno prepojené, pričom pravý reproduktor je hlavný a má na sebe ovládanie a porty. Z ovládacích prvkov ponúka potenciometer na hlasitosť a pridávajú sa dve tlačidlá, jedno na prepínanie vstupov, druhé na prepínanie prednastavení RGB podsvietenia.

Z pravého reproduktoru jedným káblom napojíte subwoofer, ďalším káblom sa napája druhý reproduktor. Kábel je fixný a teda vzdialenosť reproduktorov je obmedzená, ale je to 1,2 metra, takže zrejme viac na stôl ani nepotrebujete. Subwoofer je pripájaný cez cinch kábel, ten má tiež 1,2 metra, ale môžete si ho ľubovoľne nadpojiť, ak by ste potrebovali. To zrejme nebude problém, keďže to nebudete ťahať cez pol miestnosti.

V spomínanom pravom reproduktore sú okrem ovládacích prvkov aj dva 3,5mm porty na mikrofón a headset na bočnej strane. Vzadu sa pridáva ďalší 3,5mm port na klasické pripojenie zvuku a dva USB-C porty. Jeden je čisto na napájanie reproduktorov napätím zo zdroja, druhý kombinuje napájanie a digitálne pripojenie k PC. Tu je malá zaujímavosť a to, že ak napojíte reproduktory len priamo k PC cez USB, reproduktory pôjdu na polovičný výkon. Ak pridáte aj dodatočné napájanie, odomknete plný výkon. Len rátajte s tým, že reproduktory nemajú v balení priložený zdroj. Môžete ho napojiť ako z PC, ak máte výkonný USB-C port, tak zo zdroja pre mobil. Odporúčaný je 30W výkon.

Čo sa týka napojenia zvuku, reproduktory môžete k PC pripojiť cez USB, ktoré systém automaticky deteguje a prepojí sa, ale aj štandardne cez 3,5mm jack, plus pridáva sa aj Bluetooth, ak chcete ísť radšej wireless z PC alebo notebooku, prípadne aj mobilu.

Creative Pebble X Plus
Creative Pebble X Plus Reproduktory sú natočené priamo na vás.
Reproduktory sú natočené priamo na vás.


Creative Pebble X Plus RGB posvietenie je po krajoch reproduktorov a už záleží na vás, či sa vám bude páčiť.
RGB posvietenie je po krajoch reproduktorov a už záleží na vás, či sa vám bude páčiť.


Creative Pebble X Plus Subwoofer je menší a môžete ho tak dať na stôl.
Subwoofer je menší a môžete ho tak dať na stôl.





Samotný subwoofer je mierne väčší ako reproduktory a je to okolo 15,6 cm kocka. Teda nie je práve vhodný pod stôl ako bežné subwoofery, najlepšie sa hodí a aj vyznie priamo na stole. Má basové reproduktory a to rovno z troch strán. Sú síce menšie, ale ich silu veľkosti dobre cítiť. Tri reproduktory na menšom subwooferi tu spravia viac ako jeden veľký na veľkom. Subwoofer tak dobre doplní dunenia a basový zvuk do hier, filmov a aj hudby. Zároveň je to  zaujímavá voľba, ktorá môže ulahodiť hráčom alebo používateľom, ktorí chcú niečo viac kompaktné, ale stále výkonné.

Čo sa týka RGB podsvietenia, to má niekoľko preddefinovaných štýlov a LED svetlá vám môžu svietiť jednou farbou, viacerými farbami, rotovať, blikať. Cez Creative App aplikáciu na PC si viete jednotlivé efekty predefinovať a upraviť rýchlosť alebo farby. Dá sa nastaviť aj sila podsvietenia.

 

Creative App má aj voľbu profilu zvuku pre hry, hudbu, filmy a preddefinované nastavenia majú aj niektoré hry.  Tie automaticky upravia rozšírené nastavenia zvuku. V rozšírených možnostiach si aj sami viete nastaviť detaily Accoustic engine, ktorý ponúka zlepšenie basov, surroundu alebo zlepšenia hudby. Viete si nastaviť ekvalizér a ak si zapojíte aj mikrofón, aplikácia vám vie prečistiť a upraviť aj hlas. Pridáva sa aj mixer, na nastavenie sily mikrofónu a hlasitosti reproduktorov, respektíve headsetu, ak ho máte zapojený. Celá hlasitosť je rovno previazaná so systémovou hlasitosťou, takže nemusíte riešiť dvojité nastavenie zvuku.  Viete si nastaviť aj kvalitu zvuku a kvalitu nahrávania. 

Kvalita samotného zvuku je tu prekvapivo dobrá. Čakajte široký rozsah zvukov z hlavných reproduktorov, ktoré dobre zachytia výšky a aj basy. Pritom basy dobre rozvibruje subwoofer. Ten je na svoju veľkosť prekvapivo silný a čistý, aj keď pri vysokej hlasitosti a množstve basov už začne príliš vibrovať. Porovnával som zvuk so starším Logitech Z533 2.1 systémom, ktorý je tiež 60W, ten má väčší subwoofer a cítiť to, aj keď nemal až takú šírku pásma a utlmoval výšky. Na Pebble bolo počuť plný rozsah zvukov a zneli čistejšie.

Creative Pebble X Plus
Creative Pebble X Plus Creative aplikácia ponúka slušné možnosti nastavenia zvuku, určite skúste jednotlivé režimy, znejú lepšie ako základné nastavenie.
Creative aplikácia ponúka slušné možnosti nastavenia zvuku, určite skúste jednotlivé režimy, znejú lepšie ako základné nastavenie.


Creative Pebble X Plus Accoustic engine veľmi dobre pomáha zvuku, hlavne Surround a Crystalizer
Accoustic engine veľmi dobre pomáha zvuku, hlavne Surround a Crystalizer


Creative Pebble X Plus Nastavenia RGB sú široké, ak by ste ich chceli využiť.
Nastavenia RGB sú široké, ak by ste ich chceli využiť.





Celkovo sú Pebble X zvukovo prekvapivo kvalitné reproduktory, ktoré sú v tejto Plus verzii dopĺňané síce menším, ale výkonným subwooferom. Je tu aj pekná ponuka možnosti pripojenia - od 3,5mm, cez USB, až po Bluetooth. RGB podsvietenie je síce pridané, ale jeho dizajn je trochu otázny. Už bude na vás, či si ho zapnete, alebo nie. V každom prípadne, reproduktory prekvapili. Cena je teraz síce vyššia ako pri predchádzajúcich verziách Pebble, ale hore išla aj kvalita a možnosti.


napísal saver 22.3.2024
Páči sa mi! (+4)
9.0
CREATIVE PEBBLE X PLUS
+ kvalitný a plný zvuk a aj slušne basy
+ široké možnosti zapojenia cez 3,5mm jack, USB-C alebo Bluetooth
+ funguje aj bez dodatočného napájania (s polovičným výkonom)
+ široké možnosti nastavenia zvuku cez Creative aplikáciu
- RGB podsvietenie mohlo byť lepšie, respektíve krajšie vyriešené, dá sa však vypnúť



Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Vetráky: pripojenie 3-pin 5v a... (13)
čafte, mám staručký pc 2017/18 (Z270-i7-7700k) nak...
|Jedi survivor (2)
prosím, v akom case príde survivor do gamepass? je...
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (8)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (2)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19982)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk