PDP REALMZ

PDP REALMZ

Herné príslušenstvo s figúrkami vo vnútri

Nie je nič ojedinelé, keď sa nejaký výrobca hardvéru spojí s nejakou hernou značkou. Mali sme tu Titanfall ovládače, League of Legends myšky a podložky, kedysi sme pravidelne dostávali aj nejaké tematické konzoly s dizajnom inšpirovaným Call of Duty, Gears of War alebo inými hrami. Aj napriek tomu, že takéto spolupráce sú bežné a sú tu roky, sa značke PDP podarilo vytvoriť niečo, čo tu ešte nebolo. A rozhodne nie v takejto cenovej relácii. S modelovým radom REALMz totiž PDP do svojich herných periférií prináša známy figúrky. Po svete aj Transformerov (s parádnym G1 dizajnom), u nás nájdeme len Sonic modely. Tiež ale majú svoje čaro a to hlavne pre fanúšikov.

A to je vlastne asi základ. Len sa pozrite na tých niekoľko obrázkov okolo. Je jasné, že toto je cielené na fanúšikov Sonica, ktorí ho chcú mať ešte aj vo svojom ovládači. Nie je to priamo pre decká, aj keď je jasné, že sa to bude páčiť aj im. Ale neocenia mnohé detaily, ktoré sa do týchto vecí pretavili. Dokonca by som povedal, že REALMz novinky v zásade ani nie sú na to, aby ste s nimi hrali. Skôr sú na to, aby ste si ich vystavili niekde v poličke, kde bude ich úlohou vyzerať dobre. Lebo v tom sú najlepšie – vyzerajú dobre.

PDP REALMz aktuálne pokrýva bezdrôtové a káblové ovládače pre Switch, káblový ovládač pre Xbox konzoly a aj káblový stereo headset. Nejaké tie konzolové označenia veľa neznamenajú, všetko dokážete používať na PC a ten headset je síce brandovaný pre Switch, ale pripojíte ho k všetkému, kde sa dá pripojiť jack, aj k rýchlovarnej kanvici, ak by mala port. Takže je to pomerne univerzálna séria príslušenstva, ktoré okrem ceny oslovuje aj dizajnom. A tie ceny? PDP klasika, takže sú fakt nízke – 36 eur za headset, 42 eur za gamepad. To je výrazne lacnejšie ako oficiálne príslušenstvo. Na recenziu máme headset a káblový Switch gamepad vo verzii s Knucklesom.


Nintendo Switch Sonic Go Fast REALMz Wired Headset

Všetky tieto produkty na vás vykúkajú už priamo v obaloch. Ani ich nemusíte odbaliť, aby ste videli, ako sú dizajnované a ako sú v nich umiestnené figúrky. To je to dôležité a to vám chce PDP ukázať, aby ste sa hneď na prvý pohľad v obchode zaľúbili do gamepadu či headsetu. Preto sú časti balenia priehľadné. V prípade headsetu tak vidíte pohľad na pravé slúchadlo, v ktorom je za priehľadným plastovým krytom figúrka bežiaceho Sonica. Nie je veľká, ale vyzerá dobre. Navyše na nej pekne sedia aj detaily. Okrem toho je však dizajn slúchadla pomerne jednoduchý v porovnaní s gamepadmi.

Na ľavom slúchadle je zase logo a na hlavovom moste sú logá Switchu a PDP. O nejakej nenápadnosti či jednoduchej elegancii sa tu hovoriť nedá, keďže headset farebne naozaj kričí. Kombinuje Sonicove farby, teda červenú, modrú a bielu. Naozaj je už na pohľad výrazný, ale nevyzerá zase nejako zle. Materiály sú také, aké asi aj čakáte v headsete pri takejto cene. Sú to lacnejšie plasty s látkovými náušníkmi, ale zase nepôsobí to nejako zle. Za svoje peniaze dostanete niečo, čo tomu zodpovedá. A možno ich hodnotu trochu prevyšuje. Nepáči sa mi však krátky a neopletaný kábel s rovným jackom. Jack do L je lepšie riešenie. Kábel má len máličko cez 1m, čo je žalostne málo.

Headset je ale pomerne pohodlný. V prípade potreby si ho viete aj trochu vykrútiť, nastavenia veľkosti sú rozsiahle a headset ich dobre drží. Dokonca musíte potiahnuť trochu silnejšie, ak chcete zmeniť veľkosť. Aj po niekoľkých hodinách používania vás nebude tlačiť, váži len 250 gramov, čo je skoro nič a na hlave ho tak neucítite. Pena v náušníkoch a hlavovom moste je pohodlná. Výhodou je, že ak potrebujete náušníky vybrať a napríklad vyčistiť, nie je to problém a zo slúchadiel ich stiahnete naozaj jednoducho.

PDP sa tu veľmi nechváli vnútornosťami svojho headsetu, takže technické špecifikácie nie sú známe. A pri počúvaní aj je jasné, prečo to tak je. na nejaký široký frekvenčný rozsah môžete zabudnúť, profil je posunutý k nižším tónom, takže je headset dosť prebasovaný. Ale musím uznať, že zvuk nie je zlý. Ak vám teda nevadia basy. Zvuky sa v ňom nezlievajú, vokály sú čisté, stredy sú však menej výrazné. Ak potrebujete väčší dynamický rozsah, ťažko tento headset odporučiť, ale jeho 40mm meniče poskytujú relatívne kvalitný audio zážitok pre bežné hranie či sledovanie filmov. Povedal by som, že kvalita zvuku prevyšuje ultra nízku cenovku. Znie skôr ako niektoré drahšie headsety aj od známejších značiek (v cene nejakých 70-80 eur). Dokonca aj Money for Nothing z gramca si tu viete vychutnať, ak trochu uberiete s nárokov a zabudnete na bežné repro či slúchadlá, s ktorými takto bežne počúvate.

Ľavé slúchadlo vzadu obsahuje koliesko na ovládanie hlasitosti a v strede je vyklápateľný mikrofón. Ak ho chcete zapnúť, jednoducho ho sklopíte dole. Ak ho chcete vypnúť, vyklopíte ho zas hore. Viete si h jednoducho a pohodlne polohovať, aby ste dosiahli najlepší zvuk. A ten v zásade nie je vôbec zlý. Samozrejme, nechytá sa na štandardné herné vybavenie, ale tento headset stojí tak štvrtinu z toho, čo kvalitné herné headsety. Na komunikáciu pri hraní to stačí. Akurát teda mikrofón dosť zachytáva okolité ruchy. Ťukanie na klávesnici je počuť dosť výrazne, rovnako aj hlasy niekde vedľa vás. Ale za tú cenu je to veľmi dobrý headset. Ak aj nie na hranie s ním, tak na vystavenie na poličku.

Nintendo Switch Knuckles Sky Sanctuary Zone REALMz Wired Controller

Rovnako ako headset sú balené aj ovládače, kde tiež hneď vidíte to dôležité – figúrku a celý dizajn okolo nej, na základe ktorého je gamepad vystavaný. Akurát tu nie je len jeden dizajn ako pri headsete, ale vybrať si môžete z trojice podľa známych postáv – Sonic, Knuckles a Tails. Líšia sa farou, figúrkou a zobrazenou scénou. Takže si môžete vybrať podľa toho, ktorú zo Sonic postavičiek máte najradšej, prípadne podľa toho, ktorý gamepad sa vám celkovo viac páči. Ja som siahol po Knucklesovi, lebo celkovo tento gamepad vyzerá dobre.

V ľavej strane gamepadu je vždy postavička, na pravej strane je zase namaľovaný nejaký enemák, no a keďže je celý gamepad transparentný, tak vo vnútri na plošáku je nejaká scéna z hier. Celé to tak vyvoláva dojem akejsi viacvrstvovej diorámy, a fakt to vyzerá dosť dobre. Opäť je možno aj škoda s tým hrať a nenechať si ho len tak vytavený na poličke. No a potom sú tu už len farebne dokombinované ovládacie prvky. Keďže celý ovládať je skôr svetlý, v tomto prípade tam dobre sadli červené tlačidlá, analógy, aj zadné buttony s triggermi.

Musím sa priznať, že bežne mi tieto transparentné ovládače neimponujú, ale toto vyzerá fakt dobre. hlavne preto, že tu nejde o ukázanie vnútorností, ale o scénu v ovládači. Ale samozrejme, môžete tu skúmať aj ten plošák a to, ako fungujú jednotlivé tlačidlá, ako spínajú a podobne. Všimnete si napríklad, že tu nie sú klasické triggery, ktoré by merali hĺbku stlačenia. Sú tu len klasické tlačidlá, čo je škoda a nie je to najlepšie na racingovky. Inak je to dizajnovo klasika, ktorá sa ponáša napríklad na Pro Controller a to ako tvarom, tak aj veľkosťou.


Gamepad je pomerne ľahký a je to sám plast. To zvykne často pôsobiť dosť lacno a nie kvalitne, tu sa ale podarilo nájsť pekné vyváženie medzi vzhľadom a kvalitou vyhotovenia. To platí aj pre tlačidlá, ktoré sú rýchle, responzívne a príjemné pri ovládaní. Majú aj dobre nastavenú tuhosť. Dokonca aj D-pad je spracovaný veľmi slušne a príde vhod aj pri bojovkách. Mohol by však byť ešte o chlp väčší. Na rozdiel od headsetu tu dal výrobca poriadny kábel, takže je pevnejší a hlavne dlhší – má 2 metre.

Rozvrhnutie ovládacích prvkov je klasické, akurát PDP prehodilo +/- tlačidlá s Home/Screenshot tlačidlami. Na Switchi sú +/- tlačidlá vonku, smerom od stredu ovládača. Tu je to naopak. Takže často sa chcete len dostať do menu hry a namiesto toho stlačíte Home tlačidlo pre prechod do menu konzoly. Oproti klasike je tu jedno tlačidlo navyše a to je rovno v strede ovládača. To slúži na ovládanie hlasitosti. Po jeho podržaní totiž dokážete na D-pade ovládať hlasitosť pripojeného headsetu, keďže ovládač obsahuje port pre 3,5mm jack. Ak chcete vypnúť zvuk na mikrofóne na headsete, stačí dvakrát stlačiť toto tlačidlo. Ďalším dvojnásobným stlačením ho zapnete.

PDP do gamepadu zakomponovalo ešte aj biele podsvietenie. To ale nie je na nejaké podsvietenie ovládacích prvkov, ale na posvietenie figúrky a scény. Vyzerá to dobre, funkčne to ale nemá veľký zmysel. No a to je tak všetko, čo je tu navyše. Je tu však niekoľko vecí, ktoré tu chýbajú a to sú asi aj najväčšie nedostatky gamepadu. Nie je tu podpora vibrácií a to ani tých klasických, takže s tým sa, bohužiaľ, musíte rozlúčiť. Na mieste motorčekov zatína päste Knuckles. No a nie je tu ani gyroskop na pohybové ovládanie na Switchi, čo je tiež škoda. Inak je to ale dobrý ovládač s veľmi pekným dizajnom, s ktorým sa hrá pohodlne. Napríklad som s ním odohral časť Princess Peach a nejaké ďalšie veci úplne bez problémov.


napísal matus_ace 10.5.2024
Páči sa mi! (+1)
PDP REALMZ


Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Kodi (7)
Používate niekto KODI ? Potreboval by som pomôcť s...
|Steam deck - emulácia ps2 hier (2)
Čau. Hráva tu niekto PS2 hry na SD? Samozrejme poz...
|Stalker shadow of chernobyl - ... (0)
Čaute, dostal som chuť si prejsť znova trilógiu St...
|Driver updater (4)
Ako najlepšie aktualizovať ovládače vo Windowse ? ...
|Fc24 pc - nejde spustiť, antic... (2)
Dobrý deň, zakúpil som FC 24 na PC, hru mi nejde s...
|Svet, ukrajina, vojny ... (21015)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk