Overwatch: Je Lúcio najlepšou postavou?

Webstránka zbierajúca dáta z hracích účtov odhalila silné stránky Lúcia, ale aj Torbjörna a Symmetry.

pridal roberto 9.6.2016 o 18:01 pod hry
Overwatch: Je Lúcio najlepšou postavou?

HRY > NOVINKY >

Overwatch je veľmi prívetivé k dobrým, ale aj k tým menej dobrým hráčom, nedáva nám veľa príležitostí cítiť sa frustrovane a Blizzard v tomto zašiel tak ďaleko, že nás ani nenechá po zápase porovnávať si štatistiky so spoluhráčmi. To však neznamená, že hra dáta zo zápasov nesleduje a nezhromažďuje a webstránka Masteroverwatch ich zbiera, triedi a zverejňuje. Vďaka nej sa dozvedáme, že chýry o príliš silnom Lúciovi nie sú žiadne klebety, ale stoja na reálnych základoch. Brazílsky DJ je v TOP trojke v kategóriách najobľúbenejší hrdina, winrate aj priemerné skóre za minútu. Štatistika nie je úplne presná, pretože nemá prístup k údajom všetkých 7 miliónov ľudí hrajúcich Overwatch, "iba" k približne 800 tisíc účtom, čo je stále dostatočne reprezentatívna vzorka.

Kategórii winrate síce vládne Symmetra, ale zároveň je to najmenej hraný hrdina, takže zjavne nie je pre každého. Naopak, najpoužívanejším hrdinom je Mercy, pritom iba v 48 % prípadov je vo víťaznom tíme. A tu vyskakujú štatistiky Lúcia, ktorý je v popularite hneď za Mercy (na PS4 dokonca najobľúbenejší) a pritom si drží winrate na 57.8 %, čo ho dostáva na tretie miesto. To celkom jasne ukazuje, že s ním dokáže výborne hrať široká základňa hráčov. Dôvod tejto obľúbenosti je celkom zrejmý, keď si k tomu pripočítame, že má zo všetkých hrdinov najvyššie priemerné skóre za minútu. Vďaka schopnosti Crossfade môže striedať auru zrýchľujúcu pohyb všetkých spojencov v okolí s uzdravujúcou aurou, takto je neustále nápomocný a udržuje spojencov v okolí nažive, zatiaľčo má voľné ruky a nič mu nebráni v streľbe do členov nepriateľského tímu a používaní svojich aktívnych schopností.

Overwatch: Je Lúcio najlepšou postavou?

Masteroverwatch prezrádza aj pár rozdielov medzi PC a konzolovými hráčmi. Torbjörn, Švéd zhodou okolností veľmi pripomínajúci trpaslíka, má na PC takmer 59.4% winrate, ale na konzolách má až 68% úspešnosť, pritom nepatrí k najpopulárnejším. Tiež je tu sniperka Widowmaker s úplne priemerným 49.9% winrate na PC, ale na PS4 a Xbox One jej úspešnosť klesá na 46.4 % a 47.7 %. Na stránke už nájdete aj verejné profily niektorých hráčov z tímov ako Luminosity Gaming alebo Team Liquid.





Páči sa mi!






PC
PS4
Xbox One

Vývoj: Blizzard / Blizzard
Štýl: Akcia / Multiplayer
Dátum vydania: 24. máj 2016
+ SLEDOVAŤ HRU
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Stropné reproduktory pre dolby... (3)
Zdravím. Je tu niekto, kto sa vyzná do audio techn...
|Ssd sata + hdd + m2 ssd ? (7)
Ahojte, mam uz par rokov zapojene Ssd sata na ktor...
|Zháňam labo variety kit 01 pre... (1)
Mal by niekto na predaj Labo Variety Kit 01 (Toy-c...
|Dragons dogma 2 (2)
Zdravim, mam otazku ohladne DG2 a to ze ako mam pa...
|Metro séria (6)
Chcem sa len opýtať pre zaujímavosť Metro hry sú u...
|Svet, ukrajina, vojny ... (20406)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk